چهار زانو نشستن در افراد باعث افزایش فشار به استخوانهای زانو میشود و عوارض خطرناکی به همراه دارد.وضعیت چهار زانو یا دو زانو نشستن باعث ۳ الی ۴ برابری شدن وزن انسان و فشار به نواحی استخوانهای زانو میشود.
افرادی که به صورت چهار زانو مینشینند بهتر است در زمان نماز، خوردن غذا یا کارهای دیگر که به نشستن مربوط است از صندلیهای مناسب استفاده کنند.
نحوه نشستن در مواردی مانند بیومکانیک بدن، نحوه اعمال وزن ستون فقرات، افزایش یا کاهش قوس کمر به صورت طبیعی اثر گذار است.
نشستن طولانی مدت روی صندلی باعث افزایش فشار شدید به کمر و در نهایت دیسک کمر خواهد شد؛ پس به این افراد توصیه میشود هر ۲۰ دقیقه از روی صندلی بلند شوند و هنگام نشستن روی آن به منظور کاهش دردهای ستون فقرات و مهرهها فاصله کمر خود با تکیه گاه صندلی را به وسیله یک بالشتک مناسب پر کنند.
درد زانو یکی از شایعترین بیمارییهای سنین بالاست که افراد زیادی مخصوصا میانسالان از درد آن شکایت میکنند.
ابتدای درد زانو معمولا در سنین زیر ۴۵ سال ناشی از نرمی غضروفهای اطراف زانو است که با نام بیماری نرمی غضروف کشکک زانو یا کندرومالاسی شناخته شده است و به علت عضلات ضعیف بدن، نشستنهای طولانی مدت، افزایش وزن، رانندگیهای طولانی مدت، بالا رفتن از پله و تغذیه نامناسب در افراد به وجود میآید.از سنین بالای ۴۵ سالگی که آرتروز شکل میگیرد غضروف کشکک زانو دچار ساییدگی و افزایش استخوان سازی میشود.
برای کاهش درد کشکک زانو مصرف کلسیم، ویتامین D، ویتامین C، نحوه نشستن درست، پوشیدن کفش مناسب، گرایش به محصولات دریایی، لبنیات و تغییر سبک زندگی مناسب تاثیر بسیار زیادی دارد.یتامین D یک هورمون بسیار سازنده و پیش نیاز برای جذب کلسیم است که در کاهش آرتروز زانو تاثیر بسیار زیادی دارد.