پرسش و پاسخ هایی پیرامون حجاب

پرسش و پاسخ هایی پیرامون حجاب

اگرخانمی از کرم ضد آفتاب استفاده کند، به طوری که پوست را روشن وسفید کند و بخواهد در جامعه حضور پیدا کند، آیا گناه است؟ استفاده از، هر نوع وسایل آرایشی چه حکمی دارد و وظیفه ما در مقابل چنین افرادی چیست؟ آیا باید نهی از منکر کنیم؟

آرایش کردن زن اشکال ندارد، ولی اگر آرایش کرد، به گونه‌ای که زینت محسوب شود، واجب است که خود را از نامحرم بپوشاند. اگر نپوشاند، بر دیگران لازم است نهی از منکر نمایند. البته باید شرایط نهی از منکر را رعایت کنند. به طور کلی آنچه عرفاً زینت محسوب شود، باید از نامحرم پوشیده گردد.(۱) البته ظاهراً کرم ضد آفتاب به عنوان وسایل آرایشی محسوب نمیشود، اما چنانچه زینت محسوب شود، باید از نامحرم پوشیده گردد.

پی نوشت‌ها:

۱ – سید مسعود معصومی، احکام روابط زن و مرد، ص ۱۲۵، سؤال ۱۳۶؛

آیت الله فاضل لنکرانی، جامع المسائل، ج۱، ص ۴۸۱، سؤال ۱۷۰۷.

آیا سختگیریهای نادرست در مورد حجاب خود عامل بی حجابی نیست ؟

سختگیریهای نادرست و بدون دانش و علم و محاسبه بیتأثیر نیست اما خوب است توجه داشته باشیم که تاحدی در این باره اغراق میشود. افزون بر آن به فرض اگر اندکی چنین بوده است نوجوانان و جوانان کنونی اصلاً درمعرض آن نبوده‌اند و افرادی که آن سختگیریها برایشان پیش آمده به مراتب وضع قابل قبول‌تری دارند.

در هر صورت رعایت مقررات لازم است و البته برای گذراندن و مقرر نمودن مقررات نیز مطالعه و بررسی و تدبیر وبرنامه‌ریزی ضروری است.

با اینکه حجاب از ضروریات دین اسلام است چرا در ردیف فروع دین قرار نگرفته است!؟ خواهشمند است مبسوط و مستدل پاسخ دهید.

مفهوم ضروریات دین این است که به قدری واضح است که این آموزه از واجبات دینی است که جای شکی برای کسی نیست مثلا نماز، کسی نمی تواند ادعا کند که نمی دانسته نماز از واجبات احکام اسلامی است. بسیاری از احکام اسلامی برای شمار فراوانی از مردم روشن نیست باید توضیح داده و اثبات شود اما روزه، نماز و حجاب از مسلمات است. از این رو چون جزء دین بودن آن واضح است پس منکر آن در واقع منکر خدای سبحان یا نبوت انبیاء است اما مع ذلک: اولا، اصول دین از مقوله اعتقادات قلبی و التزام به آنهاست نه از مقوله عمل، در حالی که حجاب از مقوله رفتار و عمل است. ثانیا، اصول دین شامل بنیادی ترین اعتقادات و پایه ای ترین آنها است یعنی توحید، نبوت و معاد و در اصل عدالت و امامت از شاخه های توحید و نبوت اند. اعتقاد به حجاب و سایر اعتقادات، فرع بر پذیرش این اعتقادات بنیادین است، لذا فروع دین نام گرفته اند. اگر نبوتی نباشد نه از نماز می توان به عنوان حکم الهی سخن راند و نه از حجاب و زکات و چه اینکه این احکام توسط پیامبران از سوی خدا بر ما مقرر شد، اگر پیامبری و نبوت را انکار کنیم جایی برای بحث از این احکام نخواهد بود.

بی حجابی زنان در آیه ۵۵ سوره احزاب ،تا چه حدی است ؟

شأن نزول آیه ۵۵ سوره احزاب درباره همسران پیامبر اسلام (ص) است. و در آیه مذکور مواردی را که از رعایت کردن قانون حجاب مستثنی شده‌اند بیان می‌کند، یعنی در این موارد زنان می‌توانند بدون داشتن حجاب ظاهر شوند. و آن موارد عبارتند: پدران، فرزندان، و برادران، و فرزندان برادران، و فرزندان خواهران خود، و زنان مسلمان و بردگان خویش.

درباره حدود حجاب در آیه ۳۱ سوره نور آمده است، که زینت‌های خود را در برابر نامحرمان آشکار نکنند. از این رو آشکار کردن زینت‌های بدن برای افراد محرم که در آیه ۵۵ سوره احزاب به آنها اشاره شده اشکالی ندارد.

برای آگاهی بیشتر در این زمینه ر. ک:

۱. تفسیر نمونه، ج ۱۷، ص ۴۱۱ و ج ۱۴، ص ۴۳۵

۲. تفسیر راهنما، ج ۱۲، ص ۰۵۲

پوشش برای زن تا چه حد است؟ آیا پوشاندن گردی صورت است یا زیبایی؟ و آیا استفاده از پوشیه یا نقاب به دلیل جلب توجه کردن اشکال دارد یا نه؟

پوشیدن تمام بدن، حتی صورت و دستها، لازم است.(۱)

پوشیدن بدن زن، از نامحرم بالغ، غیر از صورت و دستها واجب است و اگر دریابد که صورت و دستها را نیز با قصد ریبه و تلذّذ نگاه می کند، و یا اگر دارای زینت باشد، پوشیدن آن واجب است.(۲) پس اگر کسی صورت زیبائی دارد و نامحرم با قصد لذت بردن آن را نگاه می کند، باید زن بیشتر از گردی آن را بپوشاند و اگر محذوری برایش وجود ندارد، می تواند از پوشیه و یا نقاب استفاده کند و این پوشیه زدن و نقاب بستن چیزی ندارد که باعث جلب توجه دیگران شود. زیرا آنها زیبائی صورت را می پوشانند و خود این کار پسندیده است و اگر در جامعه ما رواج یابد، نیکو می باشد.

زن بنابر احتیاط واجب، باید بدن و موی خود را از پسری که بالغ نشده، ولی خوب و بد را می فهمد و به حدّی رسیده که دارای نظر شهوانی است، بپوشاند. (بنابراین در حمام های عمومی، در برخی از روستاها، که زنها پسربچه های خود را همراه می آوردند، باید از این کار جلوگیری شده و یا پوشش لازم را رعایت کنند.)(۳)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا