پرسش ـ خودارضایی چه آثار نامطلوبی بر روحیه انسان دارد؟
پاسخ ـ خودارضایی و استمناء عملی حرام و از گناهان کبیره است ( گناهان کبیره، شهید دستغیب، ج ۲، ص ۱۴۷.) و پیامبر اکرم، استمناء کننده را ملعون دانسته است. (مستدرک الوسائل، ج ۱۴، ص ۳۵۶. )
خودارضایی باعث ضعف قوای جنسی، ترسو شدن و سستی انسان میگردد و شجاعت و درستی را از انسان سلب میکند و اولین تأثیر آن بر چشم و گوش است و باعث ضعف این دو قوه میگردد. کمخونی، رنگپریدگی، کم شدن حافظه، لاغری، بی اشتهایی، بدخلقی، سرگیجه و ده ها آفت دیگر از عوارض این عمل ناروا است. در آینده نیز از زندگی زناشویی لذّتی نمیبرد و چه بسا موجب طلاق از همسرش گردد.
این عمل بر سلسله اعصاب تأثیر عمیقی به جا میگذارد و زمینه ضعف شدید آن را فراهم میسازد. اگر فردی به این عمل معتاد شد، ارادهاش را از دست میدهد و بعد از آگاه شدن از زیانهای این عمل، آن قدر اراده ندارد تا آن را ترک کند.
راههای زیر برای جلوگیری از این عمل زشت مناسب است:
۱ . اقدام به ازدواج؛ اگر از لحاظ سنی و شغلی و شرایط مورد نیاز، زمینه ازدواج فراهم باشد. و در صورت آماده نبودن شرایط ازدواج، چند روز در هفته و یا در ماه، روزه بگیرد.
۲ . فراهم نیاوردن زمینه های تحریک مثل خواندن مجلات و کتابهای نامناسب و دیدن فیلمهای تحریک کننده و سایتهای خراب و حضور در مجالسی که باعث تحریکات جنسی میشوند و گفتوگو درباره امور جنسی و یا شنیدن این امور.
۳ . ورزش به طور منظم، خصوصا کوهنوردی.
۴ . کنترل نگاه نسبت به نامحرم و پرهیز از گفت و گوی غیر ضروری با آنها.
۵ . پرهیز از خوردن غذاهای تحریک کننده و غذاهایی که بیش از حد مورد نیاز بدن انرژی تولید میکنند.
۶ . دوری از تنهایی و خلوت و زیاد نماندن در حمام و دوری کردن از دوستان منحرف و فاسدی که انسان را در معرض تحریکات قرار میدهند.
۷ . رو آوردن به عبادت و خواندن قرآن کریم و دعا و مناجات با خداوند متعال.
۸ . مطالعه مضرات و زیانهای این عمل زشت و رجوع به کتابهایی که در این مورد نوشته شده (مثل گناهان کبیره، شهید دستغیب شیرازی).