آداب دعا و شرط قرار دادن در دعا

آداب دعا و شرط قرار دادن در دعا

 پرسش : اگر انسان در دعاهای خودش شرط کند برای خدا که هم پول به من بده و هم انسانیت، یعنی هم یک مسئله معنوی و هم یک مسئله مادی در کنار هم اشکالی دارد؟ 

پاسخ: این را نمی‏توان شرط گفت، در واقع این گونه نیست که بگوییم شرط انسانیت پول نداشتن است، بعد از خدا بخواهیم که من، هم می‏خواهم انسانباشم هم پول داشته باشم. اگر این دو با هم تنافی داشتند می‏توان گفت که شرطکرده، اما اشکالی ندارد که هر دو را داشته باشد.
نکته دیگر اینکه اگر سؤال به این صورت مطرح شود که «آیا ممکن است انسانهم امور مادی و هم امور معنوی را از خدا بخواهد؟» پاسخ مثبت است. در بعضیاز روایات داریم که حتی نمک سفره خود را از خداوند بخواهید و به پیغمبرانشنیز این امر را وحی می‏نمود و… بنابراین می‏شود هم امور کوچک و هم امور بزرگرا از خداوند بخواهد، در کنار هم، که آن یکی به منزله نمک طعام می‏باشد و آنیکی به منزله تمام زندگی، انسان تمام زندگی را یک بار از خدا بخواهد، نمک طعام را هم خصوصی.
نکته سوم اینکه آیا صحیح است ما به این صورت از خدا چیزی بخواهیم؟ قبلاًذکر شده بود در دعاها اگر ما سعی بکنیم از زبان خود خدا یا از زبان ائمه که معصوم هستند، آنچه که آنها گفته ‏اند از خداوند بخواهیم، بهتر است. گاهی در دعاها داریم که وسعت رزق را هم می‏توان از خداوند طلب کرد، در دعای روزپنج‏شنبه وسعت رزق یکی از آن پنج چیزی است که ما از خداوند می‏خواهیم، به هر حال اگر ما به زبان آنها دعا را طلب کنیم دیگر خیالمان راحت است، که اصطلاحاً به این دعاها، مأثور گفته می‏شود، چه دعاهایی که در قرآن آمده و چهدر روایات آمده، مانند دعاهای مشهور… به هر حال هیچ اشکالی ندارد که انسانهر چه می‏خواهد از خداوند بخواهد به جز آن چیزهایی که جایز نیست.
امّا اگر منظورش این باشد که خدایا، پول بده تا به طرف انسانیت بروم (اگرپول بدهی، من هم به طرف انسانیت می‏روم!) و… این مورد در بعضی از روایات نهی شده است که ما برای خداوند قید و شرط بگذاریم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا