آفرینش حضرت حوّا

آفرينش حضرت حوّا

پرسش. اینکه گفته می‏شود حضرت حوا از دنده چپ حضرت آدم آفریده شده است، تا چه حدی صحت دارد؟ آیا در تعالیم اسلامی به این موضوع پرداخته شده است؟

پاسخ: این موضوع صحت ندارد. در تعالیم اسلامی منشأ خلقت زن و مرد، امر واحد است؛ چنان‏که در قرآن کریم آمده است:    هُوَ الَّذی خَلَقَکُم مِن نَفسٍ واحِدَهٍ وجَعَلَ مِنها زَوجَها. (اعراف: ۱۸۹)    
اوست آن کسی که شما را از نفس واحدی آفرید و جفت آن نفس واحد را از جنس آن پدید آورد.
علامه طباطبائی رحمه ‏الله در این مورد می‏فرماید:
ظاهر جمله «وَخَلَقَ منها زَوْجَهَا» این است که همسر آدم از نوع خود آدم بود و انسانی بود مثل خود او و این همه افراد بی‏شمار از انسان که در سطح کره زمین منتشر شده‏اند، همه از دو فرد انسان مثل هم و شبیه به هم منشأ گرفته‏اند. پس اینکه در بعضی از تفسیر آمده که مراد از آیه مورد بحث این است که همسر آدم از بدن خود او درست شده صحیح نیست؛ هر چند که در روایات آمده که از دیده آدم خلق شده است اما از خود آیه استفاده نمی‏شود.»
به این ترتیب علامه طباطبائی رحمه‏الله حتی از کنار روایات، با احتیاط و با حفظ احترام می‏گذرد.    (علامه طباطبائی، المیزان، ق، جامعه مدرسین، ۱۴۱۷ ق، ج۴، ص ۱۳۶.)  
همچنین در سوره سجده آمده است:
    اَلَّذی اَحسَنَ کُلَّ شَی‏ءٍ خَلَقَهُ وبَدَاَ خَلقَ الاِنسـنِ مِن طین. (سجده: ۷)    
همان کسی که خلقت همه چیز را نیکو کرد و خلقت انسان را از گلی آغاز کرد.
از سویی دیگر، خطاب قرآن به جمع بشری یا جمع مؤمنان به صورت عام بوده، هم زن و هم مرد را به نحو مساوی شامل می‏شود. این امر نشان می‏دهد که هر دو قابلیت درک درجات معنوی و قابلیت خطاب الهی را دارند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
به بالا بروید