نگهداری از موز: نگهداری موز برای مدت طولانی امکان پذیر نیست و این میوه در مدت زمان کوتاهی از بین میرود . برای اینکه مدت زمان بیشتری بتوانید این میوه را نگهداری کنید باید آن را درون کاغذ آلومینیومی بپیچید و در یخچال بگذارید . به این ترتیب آن را برای زمان بیشتری حفظ خواهید کرد.
چند نکته مفید در مورد روغن: برای بررسی اینکه آیا روغن مانده در ماهیتابه هنوز قابل استفاده است یا نه، یکتکه نان سفید داخل روغن بیندازید، اگر نان، ذرات تیره رنگی را در اطراف خود ایجاد کند مشخص میشود روغن قابل مصرف مجدد نیست، و در غیر این صورت هنوز قابل استفاده است. هنگام استفادهی مجدد از روغن قابل استفاده، برای رفع بوی غذای قبلی در روغن، میتوانید ۱۰ تا ۱۲ شاخه جعفری درون روغن سرخ کنید یا آنکه چند تکه سیب زمینی خام را به مدت ۱۵ دقیقه درون روغن ماهیتابه بیندازید تا بو را به خود جذب کند.
نگهداری دانههای ذرت: دانههای ذرت را باید همیشه در فریزر نگاهداری کنید، به این ترتیب، نه تنها تازه میماند، بلکه انجماد، از چروکیده شدن آن جلوگیری خواهد کرد.
چسبیدن کیک به دیس: پاشیدن شکر بر روی دیس رطوبت اضافی را به خود جذب میکند و مانع چسبیدن کیک به دیس میشود.
نحوهی دم کردن چای: چای رو میشود با چند مدل چای ترکیب کرد که از لحاظ طعم ، عطر و رنگ چای ایده آل شود. چای ترجیحاً اگر الک شده باشه بهتر است. چای خشک را بهتر است ابتدا با کمی آب جوش شستشو داده سپس دم کنید. تا غبار و گرد چای جدا شود. بر روی قوری چای میشود یک دستمال تمیز انداخت تا چای بهتر و سریعتر دم بکشد . برای نگهداری چای برای مدت طولانی, بعد از دم کشیدن چای را از صافی رد کرده و تفالهی چای را جدا و چای صاف شده را برای مدت طولانی با همان کیفیت اولیه نگه دارید. در صورتی که چای به مرحلهی جوشیدن رسید برای جلوگیری از طعم زمخت چای میشود به آن یک یا دو حبه قند اضافه کرد. زمانی که میخواهید چای را در استکان بریزید میتوانید در داخل استکان آب جوش بریزید و بگردانید تا باعث پایین آمدن دمای چای نشود.
گوشت نرم: اگر میخواهید گوشت سفت را نرم کنید، روی همهی قسمتهای آن مخلوطی از سرکه و روغن زیتون بمالید و بگذارید مدت دو ساعت بماند، سپس بپزید.
خشک شدن پنیر: برای جلوگیری از خشک شدن پنیر، دستمالی را که با سرکه مرطوب ساختهاید روی آن بپیچید.
شستشوی میوه و سبزی: برای شستشوی میوه و سبزی به هر لیتر آب یک قاشق جوش شیرین اضافه کنید. این عمل باعث ضد عفونی کردن و از بین بردن ناخالصیها میشود. بعد از اینکه حدود ۱۰ دقیقه سبزی و یا میوه را در این محلول قرار دادید آن را با آب سرد بشویید.
جعفری سبز: برای اینکه جعفری در غذایتان سبز باقی بماند، کافی است بهمحض آنکه مایع شروع به جوشیدن کرد، جعفری را به آن بیفزایید.
میوههای کال: برای رسیدن موز، کیوی، گوجه فرنگی یا سیب کال از قرار دادن میوهها در مقابل تابش مستقیم آفتاب خودداری کنید، چون باعث نرم شدن و حتی له شدگی آنها خواهد شد. میوه را درون یک حوله یا پارچهی تمیز و مرطوب بپیچید. سپس درون یک پاکت کاغذی یا مقوایی قرار دهید. بهزودی میوهی شما بدون آنکه له یا سیاه رنگ شود، درون پاکت کاغذی میرسد.
تازه کردن لیموترش خشک: لیموترش را در توری کوچکی قرار دهید و در محیط خشک آویزان کنید. نیم ساعت قبل از مصرف، آن را درون یک ظرف پر از آب سرد بیندازید، تا مجدداً طراوت و تازگی خود را به دست آورد. با این کار، لیموترش برای مدت بیشتری سالم میماند.
نگهداری طولانی مدت تخم مرغ: اگر نیاز داشتید تخم مرغ را برای مدت طولانی نگهداری کنید، دقت کنید که هرگز تخم مرغ سالم را در فریزر قرار ندهید، زیرا سرما حجم آن را زیاد کرده و میشکند. زرده و سفیده را از پوست تخم مرغ خارج کرده ، قدری نمک به آن بی افزایید و خوب به هم بزنید و در فریزر یا طبقهی بالای یخچال نگهداری کنید. سفیده تخم مرغ( البته بدون زرده) به حالت منجمد برای مدت یک سال قابل نگهداری است.
خشک کردن پوست تخم مرغ: خشک کردن پوست تخم مرغ، اهمیت زیادی در نگهداری آن دارد زیرا رطوبت زیاد، موجب فساد این ماده غذایی میشود. بنابراین هرگز تخم مرغ را در کنار سبزیها و میوهها قرار ندهید زیرا رطوبت موجود در سبزیها موجب فساد تخم مرغ میشود.
روشی برای شستن بشقابها: قبل از این که شروع به شستن بشقابها کنید، آنها را درون ظرف بزرگتری که پر از آب کردهاید ، قرار دهید . سپس چند قاشق سرکه به آب اضافه کنید و چند دقیقه صبر کنید تا سرکه تمام چربیها را به خود بگیرد، سپس بشقابها را بشویید.
نگهداری کیوی: برای نگهداری کیوی، آنها را در پاکت کاغذی بپیچید و در یخچال بگذارید. اگر کیویهایی که تهیه کردهاید تقریباً کال و یا سفت هستند، آنها را در دمای معمولی آشپزخانه یا اتاق بگذارید تا بهمرور برسند .
شستن فلاسک چای: ابتدا تفالههای چای را از فلاسک خالی کنید، سپس مقداری آب گرم در فلاسک ریخته،کمی مایع ظرفشویی به آن اضافه نموده و یک اسکاچ نرم داخل فلاسک بیندازید، در آن را ببندید و خوب تکان دهید، تا تمیز شود و بعد با آب گرم کاملاً شستشو دهید.
تمیز کردن قوری استیل: اگر قوری شما جرم گرفته است ، قوری را پر از آب کنید و مقداری آبلیمو در آن بریزید و روی اجاق بگذارید تا بجوشد . قوری شما کاملاً تمیز میشود.
از شیر مرغ تا جون آدمیزاد
- آبان ۲, ۱۳۹۴
- ۰۰:۰۰
- No Comments
- تعداد بازدید 109 نفر
- برچسب ها : آشپزي, خانه داري, فوت کوزه گری, نکات خانه داری