استفاده از جادو در کارهای روز مره

استفاده از جادو در کارهاي روز مره

پرسش:

آیا اشخاص می توانند برای انجام کارهای شان از جادو استفاده نمایند؟ آیا اگر از جادو برای مقابله با موجودات انسانی استفاده نشود می توان آن را آموخت ؟

پاسخ:

جادو حرام و از گناهان کبیره است. و استفاده از آن به هیچ وجه جایز نیست . آموزش آن حرام و خلاف شرع است مگر برای دفع و باطل کردن سحر و جادوی جادوگران و افسونگران که در صورت لزوم، واجب است.

اما آیه شریفه در مورد هاروت و ماروت است که این دو، فرشته بودند و حقیقتاً هدف آنان آموزش شیوه های ابطال سحر بود. خلاصه کلام این است که در عهد حضرت سلیمان جادوگری رونق یافته بود و حضرت سلیمان دستور داد الواح جادوگری را جمع آوری کرده و آنها را در مکانی نگه داری کنند،شاید در بین این نسخه ها مطالب مفیدی جهت نقض و ابطال سحر وجود داشته باشد. اما بعد از مرگ حضرت سلیمان شیاطین انس و جن به این اوراق دست یافتند و به گسترش افسونگری پرداختند. و دو فرشته (هاروت و ماروت) که خداوند به زمین مأمور کرده بود در حقیقت روشهای ابطال سحر را به آنان می آموختند و برای مردم روشنگری می کردند. ولی برای ابطال سحر آنان چاره ای نداشتند که اول سحر را به آنان بیاموزند تا بعد بتوانند ضد آن را هم آموزش دهند. ولی سوء استفاده کنندگان یهود همین را وسیله ای برای اشاعه هر چه بیشتر سحر قرار دارند.

ائمه علیهم السلام در رابطه با جادو فرموده اند :ساحر و جادوگر اگر مسلمان باشند حکمشان کشته شدن است [i]

در روایت دیگری آمده است که امام علی (ع) فرمود: هر کس چیزی از سحر بیاموزد عقوبتش با خداست و حد شرعی او قتل (کشته شدن) است [ii]

در روایات دیگری آمده استکه سحر و جادو گری از گناهان کبیره است و اجتناب از آن واجب است.[iii]
——————————————————————————–
[i]- من ‏لایحضره‏ الفقیه ج۳ ص ۵۶۷ باب معرفه الکبائر التی أوعد الله
-[ii] تهذیب ‏الأحکام ج ۱۰ ص۱۴۷ – باب من الزیادات . ص ۱۴۴
[iii]- وسائل‏الشیعه ۱۵ ۴۶- باب تعیین الکبائر التی یجب اجتنابها، صفحه ۳۱۸،۳۳۰،۳۱۸
 
منبع: پایگاه حوزه۴۵۶۷-۳۴۵۶۷-۳

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
پیمایش به بالا