اسم من ((کرفس )) است !

اسم من ((كرفس )) است !

کرفس گیاهی است علفی، به ارتفاع ۲۰ تا ۶۰ سانتی متر که ساقه ای منشعب دارد . برگ های آن شفابخش و ضخیم و گلهای آن کوچک و به رنگ سفید یا سفید مایل به سبز است . قسمت مورد استفاده این سبزی قسمتهای مختلف آن به ویژه ریشه و برگ آن است . در بسیاری از مناطق ایران از جمله در سیستان ، خوی و بند عباس می روید.
 در فارسی به من کرفش و کرسب می گفتند و اعراب مرا معرب کرده کرفس نامیده اند. من دارای انواع و اقسام می باشم اما در بین آنها دو نوع در تغذیه و بقیه در مداوا به کار می روند. خواص دارویی
 ضد رماتیسم هستم و درد مفاصل را علاج می کنم .
ضماد برگ و ریشه ام ، ورم را می خواباند.
عروق را باز می کنم و تقویت کننده ی بی مانندی برای قلب و ریه هستم .
برای رفع پیچش معده مرا توصیه کنید…
اگر مردم خاصیت کرفس را می دانستند تمام مزارع را به کاشتن آن اختصاص می دادند.
ضرب المثل فرانسوی
در من ویتامین های آ – ب و ث و املاح سدیم – پتاسیم – فسفر و آهک نهفته است – عطر مطبوع ، طعم گوارا و خواص انکارپذیر من ، مرا بین سبزیها ممتاز کرده است .
نوع خورشتی مرا همه می شناسند و احتیاج به معرفی ندارد و نوع دیگر من که در تغذیه به کار می آید، کرفس سنگ است که مانند کلم سنگ در جزو ریشه های خوراکی است و شباهت زیاد به آن دارد و اخیرا در ایران کاشته شده و گاهگاهی در سبزی فروشی ها دیده می شود و با آن می توان خورشت کرفس پلو درست کرد و نیز می توان آن را در سالاد، ترشی و مخلوط شور به کار برد و از عطر مطبوع آن استفاده کرد. مهمترین نوع دوایی من کرفس آبی یا کرفس مردابی است که بطور خودرو در کنار مردابها می روید. اعراب به آن ((کرفس الماء)) و ((قره العین )) می گویند. نوع دیگر من کرفس عطری است که به علت داشتن عطر زیاد به کرفس مشک معروف است .
انواع ما به علت داشتن ویتامین ((ث )) لثه ها را محکم می کنیم ، و از خونریزی و رقت خون جلوگیری می نماییم . اشتها را زیاد می نماییم و برای مبتلایان به بیماری های روماتیسم – نقرس – درد مفاصل و تصلب شرائین غذای مفیدی هستیم و این دسته از بیماران هم می توانند مرا در غذای خود داخل کنند و هم می توانند آب مرا گرفته یک فنجان در روز میل نمایند. من تب بر – بادشکن و ضد نفخ هستم و به داروهای مسهل کمک می نمایم . کلیه و مثانه را زهکشی و از سنگ پاک می کنم و بعلاوه مجاری ادرار را ضد عفونی می نمایم خوردن من جهت تنگی نفس – درد پهلو – سکسکه و زخم روده و درد شکم مفید است ، و لیزی معده را از بین می برم . من گرفتگی جگر را باز می کنم و برای حصبه و بیماریهای روده مفید می باشم ، مسکن دردهای پشت – خاصره و عرق النساء هستم . ضماد برگ – ریشه و ساقه و برگ من ضد ورم می باشد. مالیدن این ضماد به مدت یک دقیقه جرب و سایر امراض جلدی را درمان می کند و با گوگرد و بوره جهت سیاهی پوست و لکه های پوستی مفید است . زیاده روی در خوردن من و جوشانده بذر و ریشه انواع دارویی من جهت زنان باردار و بچه شیر ده خوب نیست ، زیرا محرک شهوت بوده و عادت ماهانه آور و مسقط جنین است ، و چنانچه باعث سقط جنین نشود نوزاد آن ناقص الخلقه و یا کودن خواهد شد. اسانس یا بهتر بگویم ، جوهر من فرار و زود جذب است و همراه خود مواد مقید و مضر سایر داروها را حل کرده و به سرعت به یاخته ها می رساند و به همین جهت است که خوردن من قبل از نیش عقرب و بعد از آن خطرناک بوده و علاج را مشکل می کند. من عروق را باز می کنم و مقوی قلب و ریه هستم . جوشانده ی برگ من گرفتگی صدا را باز می کند و آواز را تصفیه می نماید. کمپرس جوشانده ی من برای دست و پای سرمازده و برای درمان اولسر و سایر زخم ها مفید است . بذر من در باز کردن گرفتگی های معده قوی تر از سایر قسمت های من است – این بذر اشتهاآور بوده به هضم غذا کمک می کند و فضولات را از معده و رحم بیرون می کند و جهت استسقاء مفید است . خوردن این بذر جهت شش چندان خوب نیست ، چون پنج گرم بذر کوبیده را در پارچه ای ریخته و آن را در نیم لیتر آب انگور آویزان نمایید، تا مواد مفید آن حل شود، این محلول جهت تقویت معده و رفع باد بسیار سودمند خواهد بود. مربای ریشه و برگ من با عسل مسکن قی و مقوی معده است . ترشی من بازکننده و مقوی معده می باشد، و اشتها را تحریک می کند. جوشانده بذر و بیخ نوع کوهی من ، در باز کردن ادرار و عادت ماهانه اثر بیشتری دارد.
کرفس سنگ که به آن کرفس شلغمی و کرفس صخری می گویند، در کتب قدیم تحت نام ((فطرالسالیون )) ذکر شده قوی تر از کرفس خورشتی است . بادشکن و قاطع لیزی معده است . جهت درد پهلو و پیچش معده توصیه شده و در باز کردن ادرار و حیض قوی تر از انواع دیگر است .
کرفس مواد مضر را دفع می کندکرفس کلیه و مثانه را تمیز می کند . از تولید سنگ کلیه و مثانه جلوگیری می کند و ملین است .
دانشمندان بر این عقیده اند که کرفس بهترین ماده غذایی است برای عفونت مجاری ادرار و اسید اوریک بالا از طریق تمیز کردن کلیه و مجاری ادرار. ترپین ماده معطر کرفس که مانع ماندن سنگ کلیه در مجاری ادرار و یا آلودگی میکروبی و درد می شود .علاوه بر آن پتاسیم در غده و تنه آن جریان ادرار را تحریک و کلیه و مثانه را تمیز می کند. بیش ازهمه برای بیماران نقرسی مفید است .زیرا در خون این افراد اسید اوریک با غلظت بالا غالباً دیده می شود . روغن اتری که در کرفس وجود دارد باعث گشاد شدن مجاری کلیه می شود بطوریکه اسید اوریک بهتر دفع میگردد.آلودگی میکربی ضعیف درروده نیز در اثر ترپین از بین می رود . کرفس باعث تحریک شدیدتر روده شده و سایر ناراحتی هایی از این قبیل دراثر خوردن کرفس بهبود می یابند .
کرفس بوی بد دهان را ازبین می برد
تجربه نشان داده است که یک وعده غذا ی کرفس دار بوی بد دهان را از بین می برد. احتمالاً موادی که در معده تولید می شوند با مواد معطر کرفس ترکیب شده و از بوی بد دهان جلوگیری می کند.
کسانی که از بوی بد دهان رنج می برند باید هرروز مقداری کرفس میل کنند، در صورتی که نتیجه ای نداد بایستی به پزشک مراجعه کرد . از قدیم گفته اند که کرفس باعث شادی و شادابی می شود.
علم امروز تا کنون نتوانسته است این مسئله را روشن کند. بعضی از مردان اظهار می کنند که کرفس باعث تقویت نیروی جنسی آنان شده است ولی این اظهار تا کنون از طریق علمی ثابت نشده است . البته ویتامین B6 و اسید پانتوتنیک اثر روانی دارد و مواد معدنی منیزیم و کلسیم به ما هیچه ها نیرو می دهند و در راحت شدن ورلکس کمک می کنند .عصاره کرفس به عنوان ملین
برای اینکه به روده های خسته و پیر کمک شود ، توصیه می شود که هر روز یک لیوان عصاره کرفس مصرف شود . از این طریق روده به روش طبیعی تخلیه می شود ( برگها را همیشه مصرف کنید ).
محققین آمریکایی ثابت کرده اند که کرفس جزء ده ماده غذایی است که می تواند با سرطان مبارزه کند.
-تقویت کننده معده
– تقویت کننده اعصاب
-آب کرفس خام در مان خوبی برای گرفتگی صداست .
خوردن کرفس حافظه را زیاد و قلب را پاک می کند و دیوانگی ، جذام و پیسی را برطرف می کند.
کرفس به علت دارا بودن فسفر زیاد ، در ازدیاد هوش مؤثر است . کرفس در افزایش شیر مادر مؤثر است
نسخه : یک پرس کرفس
بوته یک کرفس را تمیز کرده و در آب زیادی آنرا بجوشانید . پوست خارجی آن را بگیرید . بوته را بصورت صفحات نازک ببرید . وسط آنها را با یک چنگال جدا کرده درآرد و تخم مرغ و فلفل آنها را آغشته کنید و در روغن داغ دو طرف آنها را کمی سرخ کنید با سالاد کاهو یا سالاد فصل میل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید