اعتیاد به تایید دیگران

اعتياد به تاييد ديگران

نیاز به تایید دیگران یعنی این‌که نظر شما نسبت به من از اعتقاد خودم نسبت به خودم مهم‌تر است.در ارتباطات انسانی، شاید یکی از رضایت‌بخش‌ترین پاسخ‌هایی که ما از طرف مقابل خود دریافت می‌کنیم «تایید» باشد. تایید دیگران برای هر فرد در روابط اجتماعی از ارزش بالایی برخوردار است.
در تمام سطوح جامعه بشری، انسان‌ها یکدیگر را با توجه به توانایی‌ها و ظرفیت‌های شخصی خود ، مورد تایید قرار می‌دهند و انسان به گونه‌ای مطرح می‌شود که تایید یا عدم تایید دیگران را با خود به همراه می‌آورد.
ما انسان‌ها وقتی با دیگران ارتباط برقرار می‌کنیم بیشتر می‌کوشیم تایید آنها را به دست آوریم. گاهی افراد برای کسب تایید دیگران ارزش خود را پایین می‌آورند. برخی مردم آنقدر به نظر دیگران اهمیت می‌دهند و آنقدر از احتمال این‌که دیگران (خویشاوندان، دوستان، همکاران و …) آنها را دوست نداشته باشند ، می‌ترسند که تقریبا منفعل و بی‌اثر می‌شوند و نمی‌توانند درباره خود و برای خود تصمیم بگیرند و سرنوشتشان را به دست دیگران می‌سپارند.
شاید شما هم بسیاری از لحظات حال خود را صرف جلب تایید دیگران می‌کنید یا نگران عدم تاییدهایی هستید که قبلا با آن مواجه شده‌اید.
اگر تایید در زندگی شما به صورت یک نیاز درآمده باشد، باید برای از بین بردن آن دست به کار شوید ، زیرا زمانی که شما فقط جویای تایید دیگران باشید ،فقط از دستیابی به آن خوشحال می‌شوید ، ولی اگر به آن احتیاج داشته باشید در صورت به دست نیاوردنش از پا درخواهید آمد. اینجاست که نیروهای خودتخریبی به حرکت درمی‌آیند. چرا که اگر دیگران شما را مورد تایید قرار ندهند آن‌وقت شخصیت و روحیه شما ، ولو به طور مختصر به حال تعطیل و رکود درمی‌آید.
نیاز شدید به تایید شخص دیگر به حد کافی بد است ، اما مشکل حقیقی زمانی آغاز می‌شود که تایید همه‌کس را برای هر کاری که انجام می‌‌دهیم، طالب باشیم.
اگر شما چنین نیازی داشته باشید ، آن‌وقت است که با بیچارگی و ناکامی‌های زیادی روبه‌رو خواهید شد. علاوه بر این یک تصویر فاقد شخصیت و توخالی از خود خواهید داشت که حاصل آن ، نفی و رد خویشتن است.
تاییدطلبی تنها بر یک فرضیه استوار است، این‌که: «به خود اعتماد نکن، ابتدا نظر دیگران را جستجو کن.» به این ترتیب، هر چه بیشتر احتیاج به تحسین دیگران داشته باشید، بیشتر آلت دست آنها خواهید بود. هر قدمی که در راه اتکا به خود و بی‌نیازی از تحسین و ستایش دیگران بردارید ، گامی است در راه رهایی از تسلط دیگران در نتیجه، به منظور ادامه وابستگی شما به دیگران، چنین اقدامات سالمی از طرف اجتماع به عنوان خودخواهی، بی‌توجهی، بی‌فکری و غیره تلقی می‌شود. (البته تا حدودی نیاز به تایید طبیعی و لازم است اما نباید شخصیت فرد را مختل کند.)
تائیدطلبی تنها بر یک فرضیه استوار است، این‌که: «به خود اعتماد نکن، ابتدا نظر دیگران را جستجو کن.» به این ترتیب، هر چه بیشتر احتیاج به تحسین دیگران داشته باشید، بیشتر آلت دست آنها خواهید بود.تاییدطلبی افراطی را از بین ببرید
شما هرگز نمی‌توانید همه را خشنود سازید. در واقع اگر بتوانید ۵۰ درصد مردم را راضی کنید ، کاملا موفق هستید بنابراین هرگاه کسی با نظریات شما مخالفت کرد به جای این که آزرده خاطر شوید ، توجه کنید که با یک تن از آن ۵۰ درصد مخالف روبه‌رو شده‌اید. شما هر اندازه هم که بخواهید با مخالفت روبه‌رو نشوید هرگز نمی‌توانید از آن بگریزید. پس اگر می‌خواهید از رفتار تاییدجویی خود رهایی یابید، توصیه‌های زیر را به خاطر بسپارید:
– اگر فکر می‌کنید فردی سعی می‌کند با خودداری از تایید ، شما را زیر نفوذ خود بگیرد ، این را به او گوشزد کنید.
– باید قبول کنید که برخی هرگز شما را درک نمی‌کنند و چنین موقعیتی هم کاملا پذیرفتنی است. شما نباید بکوشید دیگران را متقاعد یا وادار به پذیرش حرف‌های خود کنید.
– به خود اعتماد کنید و به دنبال آن نباشید که دیگران عقاید شما را تایید کنند. در ضمن سعی کنید از عذرخواهی بی‌مورد یا از اظهار تاسف بی‌دلیل درخصوص آنچه که گفته یا انجام داده‌اید ، بپرهیزید.
– در برابر هر اظهارنظرتان، نظر متقابلی وجود دارد که کاملا مخالف نظر شماست.
بزرگی می گوید: … اگر می‌خواستم همه مخالفت‌ها و حملات خود را بخوانم یا بعضی را پاسخ دهم، دیگر هیچ وقتی برای کار دیگری باقی نمی‌ماند. من نهایت سعی خود را می‌کنم که بهترین کار را انجام دهم و تا به آخر در این راه خواهم کوشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
به بالا بروید