بیماری ایدز
امروزه، زنان بیشترین بار مخرب این اپیدمی را (بیماری ایدز) به دوش می کشند.
وقتی می دانی که به واسطه خطای خودت گرفتار شرایط دشواری شدهای، زندگی سخت می شود، اما وقتی می فهمی که مرگ با کفشهای دیگری تا پشت در خانه آمده است و تو بی آنکه از او بخواهی دست هایش را از زیر در نشانت دهد، در را باز کردهای، به تمام کفشهای آشنا بدبین می شوی.
در سالهای نخست کشف بیماری ایدز، گروه زیادی از محققان و جامعه شناسان گمان می کردند ایدز بیماریای است که عمدتاً مردان را مبتلا می کند و در سالهای ابتدایی هم، آمارها نشان می داد زنان کمتر تحت تأثیر این بیماری هستند، اما امروزه، زنان بیشترین بار مخرب این اپیدمی را بهدوش میکشند.
مثلاً در آفریقا، میزان آلودگی زنان جوان به مراتب بیشتر از مردان جوان است. در سراسر جهان نیز وضع بهتر نیست و حداقل نیمی از افرادی که به تازگی به ایدز مبتلا میشوند زنهستند که در این میان افراد کمتر از ۲۴ سال، نزدیک به دو سوم افراد حامل ویروس را تشکیل می دهند. این در حالی است که از سال ۱۹۸۵ تاکنون، آمار زنان بزرگسال مبتلا به ایدز از ۳۵ درصد کل تعداد مبتلایان به ۴۸ درصد افزایش داشته است، همچنین، ۶۰ درصد از مبتلایان به ایدز ۱۵ تا ۲۴ سال را زنان تشکیل می دهند.
در کشورهای فقیر نابرابری جنسیتی شدیدتر است. در برخی از این کشورها از زنان انتظار می رود بلاشرط، خواسته های مردان را برآورده کنند. هنوز دختران جوان بسیاری هستند که به ازدواج نا خواسته زود هنگام تن می دهند و این موضوع آنها را از دستیابی به آموزش کافی و مورد نیاز باز میدارد. از سوی دیگر، در بسیاری از فرهنگها داشتن اطلاعات جنسی برای مردان ضروری و برای زنان ناپسند شمرده می شود. اگر به این موارد، اجبار به تن فروشی دخترکان کم سن و سال در شرایط بسیار فقیر اقتصادی را هم اضافه کنیم در می یابیم که زنان، قربانیان خاموش این بیماری اند.
در آسیای جنوبی و جنوب شرقی تعداد زنان آلوده به HIVبه ۳۰ درصد کل موارد رسیده است. مطالعات در کامبوج نشان داده است که ۳ درصد مردان شهری و ۱۰ درصد مردان روستایی هم با روسپیان و هم با همسر خود رابطه دارند و این نیز یکی دیگر از مظاهر عدم کنترل زنان بر روابط جنسی شان است که به بالا رفتن آمارهای ایدز در زنان دامن میزند. به این ترتیب حتی کانون خانواده و ازدواج نیز در بسیاری جوامع، ضامن امنیت و سلامت یک زن نیست.
خشونت علیه زنان نیز یکی از مشکلات جهانی سلامت است که باعث افزایش آسیب پذیری زنان میشود. مثلاً طی چند سال جنگهای داخلی کنگو، نزدیک به ۴۰ هزار زن و دختر مورد سوء استفاده جنسی قرار گرفتهاند و از آغاز جنگ تا کنون موارد خشونت و سوء استفاده های جنسی در این کشور رو به افزایش بوده است.
اینها همه از مواردی است که به نابرابری جنسی دامن می زند و آمار زنان مبتلا به ایدز را به رقمی تکان دهنده نزدیک می کند.
صدف کوه کن
ایدز و نابرابریها
- آبان ۲۶, ۱۳۹۳
- ۰۰:۰۰
- No Comments
- تعداد بازدید 101 نفر
- برچسب ها : ازدواج, ایدز, بهداشت و سلامت, پزشکی و بهداشت عمومی, نابرابري جنسي, ویروس ها