مصرف داروهایی برای رفع احتقان و درد ناشی از این بیماریها، از اقدامات متداول است. با این حال شما میتوانید با اجتناب از مصرف ۶ محصول غذایی، از وخامت حال ناشی از ابتلا به این بیماریها پیشگیری کنید:شکر: شکر باعث التهاب بدن میشود. التهاب خود عامل تضعیف گلبولهای سفید خون است. این گلبولها برای مبارزه با عفونت ضروری هستند.کربوهیدراتهای ساده: این نوع کربوهیدراتها به سرعت قند خون بدن را بالا میبرند و مانند شکر، همان اثرات التهابی را در بدن دارند. سعی کنید به جای کربوهیدراتهای ساده مانند آرد سفید، پاستا، برنج سفید و … نوع پیچیده آنها مانند گندم کامل، دانهها، برنج قهوهای و … را به رژیمتان اضافه کنید.غذاهای چرب: این غذاها باعث التهاب و سرکوب سیستم ایمنی بدن میشوند. این غذاها همچنین فرایند هضم کربوهیدراتها و پروتئین را کند کرده و باعث ناراحتیهای گوارشی میشوند.
لبنیات: در بعضی افراد مصرف لبنیات باعث میشود خلط موجود در گلو ضخیمتر و غیر قابل تحمل شود. اگر احساس میکنید که با مصرف لبنیات خلط بیشتری تولید میشود از مصرف آن بپرهیزید. اما اگر غیر از این است، لبنیات را که منبع عالی پروتئین و ویتامین دی است و به بدن برای مقابله با عفونت کمک میکند، حتماً مصرف کنید.نوشیدنیهای کافئین دار: از آنجا که در سرماخوردگی مقدار زیادی از آب و املاح بدن با تب و آبریزش بینی از دست میرود، بنابراین نوشیدن نوشیدنیهای مدر نظیر قهوه با دفع بیش از اندازه آب از بدن و ابتلا به کم آبی همراه خواهد شد.ادویهها: معمولاً مخاطهای بینی، دهان و حلق افرادی که سرما میخورند، ملتهب میشوند. التهاب نوعی واکنش ایمونولوژیک سیستم ایمنی بدن به ویروس متجاوز است. به همین دلیل مصرف تمام غذاهای بودار، سرخ کرده، چرب، تند یا پرادویه میتواند باعث التهاب بیشتر این بافتهای ملتهب در مخاطهای بینی، دهان و حلق افراد سرماخورده باشد. در این حالت، آسیب پذیری مخاطها در برابر ویروس سرماخوردگی شدیدتر و وضعیت بیمار بدتر میشود.