اگر غیبت می‎کنید پس مسلمان نیستید…

اگر غیبت می‎کنید پس مسلمان نیستید...

غیبت کردن پشت سر دیگران حرام است اما به قدری لذت دارد که برخی با اعتیاد به آن قبل از غیبت کردن با ابراز کلماتی مثل غیبتش نباشه!، غیبت نیست حقیقته! برای خود مجوز شرعی و اخلاقی صادر می کنند…
در همه مکاتب اخلاقی بویژه ادیان الهی غیبت کردن (یعنی پشت سر دیگران حرف زدن و منفی های زندگی آن ها را پخش کردن) امری ناپسند و مخرب معرفی شده است.
آیا شما مسلمان هستید؟ اگر هستید؛ می دانید که غیبت کردن حرام است و مثل “خوردن گوشت مرده برادر” است. اما انصاف داشته باشید و بررسی کنید در این هفته چند بار پشت دیگران حرف زده اید و از پخش اخبار مربوط به دیگران (برای رضایت آنها) لذت برده اید؟
از رسول خدا (صلی الله علیه و آله) پرسیدند: چرا غیبت اشد و بدتر از زنا است؟ فرمود: لِاَنَّ الرَّجُلَ یَزْنى وَ یَتُوبُ ثُمَّ یَتُوبُ اللّهَ عَلَیْهِ وَ الْمُغْتابُ یَتُوبُ وَ لایَغُفُرُاللّهَ لَهُ حَتَّى یَغْفِرَلَهُ صاحِبَهُ؛ کسی که زنا مى کند بعد از زنا اگر واقعا پشیمان شد و توبه کرد، خدا او را مى آمرزد.
اما اگر کسى غیبت کرد، بعد از غیبت هر چه بگوید الهى العفو تا طرف را راضى نکند آمرزیده نمى شود لذا بدتر از زنا است چون دو طرفى است. خدا هم آن بیچاره غیبت کرده شده، او را حلال نکند از او راضى نگردد.

گناه غیبت چرا گوشت مرده خوردن است؟
چون وقتی گوشت مرده کنده شود گوشت دیگری جای آن را پر نمی‌کند؛ آبروی مومن نیز در زمان غیبت مانند گوشت مرده است. بنابراین آبروی رفته دیگر باز نمی‌گردد و جای تامل است که غیبت کردن همچون خوردن گوشت برادر مرده است چرا که مسلمانان با یکدیگر برادر هستند.
گوش دادن به غیبت نیز حرام است
همانطور که غیبت کردن حرام است، گوش دادن به غیبت هم گناه به حساب آمده و حرام می باشد.
از برخی روایات استفاده می شود که گوش کننده غیبت همانند غیبت کننده است؛ چنان که امام علی(علیه السلام) فرمود: ” گوش کننده به غیبت، نیز غیبت کننده است.”
از برخی روایات استفاد می شود که رد کردن غیبت واجب است و در روایتی از رسول اکرم(صلی الله علیه و آله) رد کردن غیبت را باعث دفع شر و بدی از غیبت کننده عنوان نموده اند. امام صادق علیه السلام به نقل از رسول خدا فرمود: ” آگاه باش کسی که بر برادر خود منت بگذارد و غیبتی را که در مجلسی درباره او شنیده است رد کند، خداوند متعال هزار باب از بدی در دنیا و آخرت از او رد می کند و اگر با وجود توانمندی از این کار خودداری ورزد، برای او مثل گناه کسی است که هفتاد بار او را غیبت کرده باشد، خواهد بود.”
روش‎های ترک غیبت 
راهکار آیت الله بهجت برای درمان اخلاق زشت غیبت کردن، به ویژه برای کسانی که این کار برایشان به صورت یک عادت درآمده این است که قبل از هر چیز بر زبان و صحبت هایشان نظارت دقیق داشته باشند و از دوستانی که آنها را به غیبت تشویق می کنند و همچنین از مجالسی که به نظر می رسد برای غیبت آماده شده اند، پرهیز کنند. راه دیگر ایشان، توجه به این نکته است که غیبت کردن یکی از نشانه های ناتوانی، فقدان شخصیت و عقده خود کم بینی است. فرد با غیبت کردن، پرده از این صفات خود برمی دارد و قبل از اینکه شخصیت اجتماعی دیگری را بشکند، شخصیت خودش را در هم می شکند. و موجبات سلب اعتماد دیگران را فراهم می آورد. 
همچنین غیبت کننده باید به این نکته توجه کند که نیروهای انسان محدود است؛ بنابراین اگر نیرویی را که برای ریختن آبروی اشخاص و شکستن موقعیت اجتماعی آنها صرف می کند، در رقابت های صحیح و سازنده به کار بگیرد، در زمان کوتاهی از رقیبان خود پیشی می گیرد بدون اینکه ضربه ای بر افراد وارد کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا