بخشایش گناهان

بخشایش گناهان

امیرمؤمنان(علیه السلام) از پیامبر گرامی(صلی الله علیه و اله وسلم) آورده است که فرمود: «یکی از فرزندان گرانمایه ام در خراسان به خاک سپرده می شود. هیچ انسان اندوه زده ای، خالصانه به کوی او نخواهد شتافت، مگر اینکه خداوند اندوهش را برطرف می کند. و هیچ گناهکاری، آگاهانه به زیارتش نخواهد رفت، جز اینکه خداوند گناهانش را خواهد بخشید.»

در روایت دیگری از امیرمؤمنان(علیه السلام) آمده که: «یکی از فرزندان من که نام او همانند نام من و نام پدرش، نام فرزند عمران یعنی موسی است؛ در سرزمین خراسان بوسیله سم به شهادت می رسد. هرکس که او را در سرزمین غربت زیارت کند، خداوند گناهان گذشته و آینده او را، گرچه به شمار ستارگان آسمان و دانه های باران و برگهای درختان باشد، موردبخشش قرار می دهد.»
اباصلت هروی گوید: هشتمین ستاره آسمان هدایت وارد اطاقی شد که قبر هارون الرّشید آنجا بود و بادست مبارکش خطّی کشید و فرمود:
«اینجا آرامگاه من است و در همین مکان به خاک سپرده می شوم و خداوند عالم، همین جا را محلّ رفت و آمد شیعیان و دوستانم قرارخواهد داد.
قسم بخدا! هرکس مرا در این مکان زیارت کرده و به من سلام دهد، به وسیله شفاعت ما اهل بیت، مستوجب بخشش و رحمت خدا خواهد شد.»
حمدان سودائی گوید: «خدمت حضرت امام جواد(علیه السلام) مشرف شده وسؤال نمودم: کسی که قبر پدر بزرگوار شما را در سرزمین طوس زیارت کند، چه پاداشی دارد؟»
حضرت پاسخ فرمودند: «هرکسی که پدر گرامم را زیارت کند، خداوند تمام گناهان گذشته وآینده اورا خواهد بخشید.»
حمدان اضافه می کند که پس از مدّتی، ایوب بن نوح را ملاقات کرده و به او گفتم: «از حضرت امام جواد(علیه السلام) شنیدم: خداوند تمام گناهان گذشته و آینده زائر قبر امام هشتم(علیه السلام) را مورد عفو وبخشش قرار می دهد.»
ایوب بن نوح گفت: «آیادوست داری بر فضیلت زیارت قبر امام هشتم(علیه السلام) چیزی هم بیفزایم؟»
پاسخ دادم: «بلی!»
گفت: من ازحضرت جواد الائمّه(علیه السلام) شنیدم که فرمود: «هرکس پدرم را در طوس زیارت کند، خداوند گناهان گذشته و آینده او را مورد بخشایش قرار خواهد داد و هنگامی که روز سهمگین رستاخیز فرا رسد برای او جایگاه بلندی، در کنار جایگاه پرشکوه و رفیع پیامبر، برپا خواهند ساخت و در آنجا خواهد بود تا دادخواهی و حسابرسی روز رستاخیز، به پایان رسد.»
واین نکته در فرهنگ شیعه به گونه ای بود که زائران آگاه می گفتند: «به کوی آن گرامی می شتابیم تا آن جایگاه بلند روز رستاخیز و همنشینی با پیامبر را بدست آوریم.»
اباصلت هروی گوید: ازامام هشتم علی بن موسی الرّضا(علیهما السلام) شنیدم که فرمود: «در آینده ای نه چندان دور، بوسیله زهر ستم، مظلومانه به شهادت می رسم و مرا در کنار قبر هارون الرشید به خاک می سپارند. و خداوند متعال مرقد مرا محلّ تردّد و رفت وآمد شیعیان و اهل بیت من قرار خواهد داد.
هرکس مرا دراین سرزمین غربت زیارت نماید، من در قیامت به دیدار او خواهم رفت.
قسم به خداوندی که حضرت محمّد(صلی الله علیه و اله وسلم) را به افتخار نبوّت و رسالت گرامی داشت و در تمام هستی از میان جمیع خلایق، تاج کرامت و شرافت را ویژه او ساخت، هر یک از شما در کنار قبر من، دو رکعت نماز گزارد، هنگام ملاقات با حق مستوجب بخشش خداوند – عزّوجلّ – قرار خواهد گرفت.
قسم به خداوندی که مقام والای امامت را ویژه ما ساخت، زائرین قبر من، از بهترین کسانی هستند که در رستاخیز بر بارگاه الهی وارد می شوند.
هر مؤمنی که در مسیر زیارت من دچار زحمت شده و گرفتار بارش باران شود، خداوند عالم، بدن او را بر آتش جهنّم حرام می سازد.»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا