بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رمضانی مسئولان نظامدر هفتمین روز از ماه مبارک رمضان، سران قوا، مسئولان و کارگزاران نظام و جمعی از مدیران ارشد دستگاههای مختلف کشور با رهبر انقلاب دیدار کردند.شش تجربه مهمی که برای تصمیمگیری درباره برجام باید بدانیم
*به رسمیت شناختن حق غنیسازیمان به خاطر پیشرفتمان است نه مذاکره*
مقدمهی هر تصمیمی این است که ما به تجربههای گذشتهی خودمان مراجعه کنیم؛ “من جَرّب المُجرّب حَلّت به النّدامه” اگر از تجربهها درس نگرفتیم قطعاً ضرر خواهیم کرد.
چندین تجربه در مقابل ماست؛ من حالا چند تجربهی واضح را که عرض بکنم همه تصدیق خواهید کرد. اینها، هم برای تصمیمگیری امروز ما مهم است هم برای آیندگان مهم است.
تجربهی اول این است که دولت جمهوری اسلامی نمیتواند با آمریکا تعامل بکند؛ این تجربه اول. چرا؟ برای خاطر اینکه آمریکا پابند به تعهدات خودش نیست. نگویید اینها کار این دولت است و کار ترامپ است. نه! دولت قبل آمریکا هم که با ما نشست و صحبت کرد؛ آنها هم همینجور عمل کردند … به شکل دیگری نقض کردند. آنها هم تهدید کردند، آنها هم برخلاف تعهدات خودشان عمل کردند. این، جواب آن کسانی که بارها و بارها به ما در طول زمان میگفتند که آقا چرا با آمریکا مذاکره نمیکنید، چرا با آمریکا تعامل نمیکنید، این جوابش.
تجربهی دوم، عمق دشمنی آمریکا با ایران است. دشمنی آمریکا بر محور مسئلهای مثل اتمی نیست، بحث فراتر است: نظامی که قد برافراشته و نسبت به آمریکا هیچ ملاحظهکاریای نمیکند و پرچم اسلام را در دست گرفته است. آمریکا با چنین نظامی عمیقاً مخالف است. آمریکا میخواهد مؤلفههای قدرت را در جمهوری اسلامی از بین ببرد.
تجربهی سوم این است که انعطاف در برابر این دشمن، تیغ او را کُند نخواهد کرد بلکه او را گستاختر خواهد کرد؛ همان بوش دوم در مقابل انعطاف دولت وقت، اسم محور شرارت را روی او گذاشت. اگر میخواهید کاری کنید که دشمنی کم شود، انجام بدهید ولی راهش نرمش و انعطاف نیست.
تجربهی چهارم این است که ایستادگی در مقابل آمریکا باعث عقب نشاندن او میشود. اینکه سازمان ملل حق غنیسازی ما را امروز به رسمیت شناخته، منشأش مذاکره نیست، منشأش پیشرفت ما در زمینهی هستهای است که اینها حالا به تب راضی شدهاند.
تجربهی پنجم، تجربهی همراهی اروپا با آمریکا در مسائل مهم است. ما بنای دعوا با اروپا نداریم اما این سه کشور نشان دادهاند در حساسترین موارد با آمریکا همراهند. حرکت زشت فرانسه در نقش پلیس بد مذاکرات هستهای و کارشکنی انگلیسیها در تهیهی کیک زرد از این موارد بود.
تجربهی ششم، گره نزدن مسائل کشور به برجام و مسائل خارجی است… ما نباید مسائل کشورمان را به امری که از اختیارمان خارج است گره بزنیم.
رهبر انقلاب: مذاکره کردیم که آمریکا بیآبرو شود یا مذاکره کردیم که تحریمها برداشته شود؟
نباید از یک سوراخ دو بار گزیده شویم و از تجربههایمان استفاده نکنیم و به چیزهای کماهمیت دل خوش کنیم.
مثلاً اینکه میگویند در این قضیهی برجام، آمریکا از نظر اخلاقی و آبرو شکست خورده … خب بله، اما آیا ما مذاکره کردیم که آمریکا بیآبرو شود یا مذاکره کردیم که تحریمها برداشته شود؟ حالا هم که گفتهاند تحریمهای ثانویه هم برمیگردد.
یا گفته میشود که رابطهی بین اروپا و آمریکا شکرآب شده … مگر برای این مذاکره کردیم؟ البته اروپا مخالفتی هم با آمریکا نخواهد کرد.اعلام شروط جمهوری اسلامی ایران برای ادامه برجام با اروپا از سوی رهبر انقلاب
۳کشور اروپایی در ۱۳-۱۴ سال قبل یک بدعهدی بزرگی کردند در مذاکرات هسته ای سال۸۳-۸۴، قول دادند و عمل نکردند، باید ثابت کنند امروز آن بی صداقتی و بدعهدی آن روز را نخواهند داشت. در دوسال گذشته آمریکا بارها برجام را نقض کرده است و اروپایی ها ساکت مانده اند. اروپا باید آن سکوت را جبران کند.
▪️ آمریکا قطعنامهی ۲۲۳۱ را نقض کرده است؛ اروپا باید یک قطعنامه علیه نقض آمریکا، صادر کند.
▪️ اروپا باید متعهد شود که بحث موشکی و منطقهای جمهوری اسلامی را مطرح نخواهد کرد.
▪️ اروپا باید با هر گونه تحریم جمهوری اسلامی مقابله کند و مقابل تحریمهای آمریکا صریح بایستد.
▪️ اروپا باید فروش کامل نفت ایران را تضمین کند. چنانچه آمریکاییها توانستند به فروش نفت ما ضربه بزنند، باید بتوانیم آن مقدار نفت که میخواهیم بفروشیم. اروپاییها بهنحو تضمینشدهای باید جبران کنند و نفت ایران را خریداری کنند.
▪️ بانکهای اروپایی باید تجارت با جمهوری اسلامی را تضمین کنند. ما با این سه کشور دعوا نداریم، اما اعتماد نداریم به آنها؛ آن هم متکی است به سابقهشان.
اگر اروپاییها در پاسخگویی به مطالبات ما تعلل کردند، حق ایران برای آغاز فعالیتهای هستهای محفوظ است. وقتی دیدیم برجام فایدهای ندارد، یکی از راههایش این است که برویم سراغ بازیافت فعالیتهای تعطیلشده.
دشمن اتاق جنگ علیه ایران به وزارت خزانه داری برده است
*ما هم باید ستاد مقابله با آن را در مرکز اقتصادی دولت تشکیل دهیم*
مسئلهی اول کشور، مسئلهی اقتصاد است. واقعیت این است که وضع اقتصادی کشور تعریفی ندارد و مردم هم درگیر آن هستند و مشکلات را لمس میکنند. برای حل مشکل اقتصاد کشور، چند چیز را قلباً باید باور کنیم:
مشکل اقتصاد کشور با ظرفیتهای داخل کشور قابل حل است.
نسخههای غربی برای ما قابل اعتماد نیستند؛ نسخههای غربی را رد نکنیم اما آن را بسنجیم.
سپردن کار به خارجیها با توجه به بدقولیهای آنها باید فقط در حد اضطرار باشد.
ظرفیتهای داخلی کشور بسیار زیاد است؛ کارشناسان بانک جهانی گفتهاند ایران بهلحاظ عدم بهرهبرداری از استعدادهای سرزمینی و انسانی در رتبهی اول جهان است.
دشمن ما اتاق جنگ را به جای وزارت دفاع برده در وزارت خزانهداری و به شکل فعالی مشغول است. ما هم باید ستاد مقابله با شرارت این دشمن را در مرکز اقتصادی دولت تشکیل دهیم و وزارت خارجه هم کمک کند.
سازمان ملل باید مسائل حقوق بشری آمریکا را دنبال کند
سازمان ملل در طول این سالها خوب عمل نکرده است. تحت فشار پول و زور قرار گرفته؛ پول را قارونهای خلیجفارس با پولهای نفتی تأمین میکنند و زور را هم آمریکا. سازمان ملل باید جبران کند. چند مسئله حقوق بشری درباره آمریکا مطرح میکنم که سازمان ملل جداً باید اینها را دنبال کند:
۱- مسئله آتش زدن مرکز داوودیها در آمریکا
۲- مسئله جنایات زندان گوانتانامو که یکی از وعدههای اوباما تعطیلی آن بود و به وعدهاش عمل نکرد
۳- مسئله زندان ابوغریب که شکنجههای آنجا در دنیا کمنظیر بود.
۴- مسئله زندان آمریکایی مستقر در افغانستان
۵- پروندهی آزادی فروش سلاح در آمریکا که هرروز موجب جنایتهای زیادی میشود.
۶- رفتار جنایتبار پلیس آمریکا با سیاهپوستها و کشتن آنها
۷- ایجاد داعش و کمک به فروش نفت آنها و فراری دادن سران داعش توسط آمریکا
۸- کمک آمریکا به رژیم صهیونیستی در کشتارها که آخرینش کشتار در غزه است
۹- کمک به دولت سعودی در کشتار یمن
۱۰- کمک به حکومت بحرین در جنایاتش علیه مردم
سازمان ملل اگر سازمان «ملل» است و سازمان وابسته به رژیم آمریکا نیست، باید در این قضایا ورود کند.در شکست دشمن شک نداریم
*رئیس جمهوری کنونی آمریکا هم سرنوشتی بهتر از اسلافش نخواهد داشت*
از اول انقلاب تا امروز، آمریکا انواع دشمنیها را برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی انجام داده است و انواع کارهای سیاسی، اقتصادی، نظامی و تبلیغاتی را علیه جمهوری اسلامی سازماندهی کرده است.
همهی این کارها هم هدفش «براندازی» بود و این کلمه که تکرار میشود، چیز جدیدی نیست.
همهی این توطئهها هم شکست خورده؛ شما جمهوری اسلامی را مقایسه کنید که بعد از ۴۰ سال با تواناییهای گوناگون دارد حرکت میکند و پیش میرود. و همهی اینها شکست خورده … مثل گربهی معروف داستان تام و جری؛ و باز هم شکست خواهد خورد. ما در شکست دشمن شک نداریم و هرکس که با معارف اسلامی آشنا باشد این را میداند.
رئیس جمهوری کنونی آمریکا هم سرنوشتی بهتر از اسلافش مانند بوش و نئوکانها و ریگان نخواهد داشت و در تاریخ گم خواهد شد.
خلاصه