یکی از نیاز های زندگی در دنیای امروز ،توانایی موفقیت در کار گروهی است . از تحقیق های گروهی در مدرسه و دانشگاه گرفته تا محل کار و حتی ارتباط با دوستان و خانواده . موفقیت برای کسانی است که می توانند ارتباط موثر داشته باشند. می توانند در یک گروه عضوی کار آمد باشند و به ارتقای تیم کمک کنند. اصول ما دراین مقاله و مقالات قبل که برای مرور بیشتر عناوینش را در انتهای مقاله برای تان آورده ایم ، می تواند به شما کمک کند تا در خانواده تان نیز عضوی
موثر باشید . کسی که حضورش برای دیگر اعضا مفید است .
جایی که گروه مطرح باشد من بودن در کار نیست. ما مطرح است .
هیچ تیمی توفیق نمییابد مگر اینکه هر کس دیگری را بر خود مقدّم بدارد. از خود گذشتگی آسان نیست. امّا لازم است. بذر از خودگذشتگی را چگونه در بستر ذهن خود میپاشید؟ این کار را با گامهای زیر بردارید:۱- بخشنده و گشاده دست باشید.
بزرگی گفته است: «دست بگیر شما را از دیگران جدا میکند. دست بده اتحاد ایجاد مینماید.» از خودگذشتگی، بخشندگی و گشادهدستی است. گشادهدستی نه فقط گروه را متحد میسازد که موجب پیشرفت آن میشود. اگر اعضای گروه از مال خود مایه بگذارند، در کامیابی بر روی تیم گشوده میشود.
از اینکه من کاشتم و دیگران برداشتند گلهای ندارم. پشیمانی فقط وقتی معنی دارد که بکاریم اما کسی درو نکند.۲- سیاست بازی را کنار بگذارید.
یکی از بدترین شکلهای خودخواهی را در کسانی میبینیم که در درون تیم سیاست بازی میکنند. این کار غالباً بدان معناست که در صدد کسب منافع شخصی خویش هستند، بیآنکه به آثار زیانبار آن بر روابط تیم اهمیت بدهند. اما کسی که اهل کار تیمی باشد قبل از آنکه نگران منافع خود باشد در اندیشه تامین منافع دیگران است. این نوع عدم خودخواهی به یاران کمک میکند و به خود شخص نفع میرساند. دانشمند بزرگ آلبرت اینشتین گفته است: «انسان وقتی زندگی را آغاز میکند که از خود تهی شود و در برون خویش زندگی نماید.»۳- وفادار باشید.
اگر به یاران تیمی وفاداری نشان دهید، آنها هم مقابله به مثل خواهند کرد. این همان کاری است که فرماندهان میکنند. بارها و بارها سپر بلای سربازان خود می شوند و در نتیجه آنها هم بیشائبه کار میکنند و کمر به خدمتش می بندند و ماموریت خود را حتی در شرایط دشوار انجام میدهند. وفاداری اتحاد میآورد و اتحاد تیم را به کامیابی میرساند.۴- به وابستگی متقابل بیش از استقلال ارج نهید.
انسان های موفق به استقلال ارجی وافر مینهند زیرا غالباًٌ با نوآوری، کوشایی، و جانبداری از حق همراه است. اما اگر استقلال هم به افراط کشیده شود به مرز خودخواهی میرسد، به خصوص اگر آسیبی به دیگران برساند یا مانعی در کارشان ایجاد کند.
کسی که خود را تنها میداند و هر نفعی را برای خود میخواهد زندگی شادی ندارد. باید برای دیگران زندگی کرد تا زندگی خود، معنی پیدا کند.
وقتی که دیگران از شما جلو میافتند چه احساسی پیدا میکنید؟ آیا اگر کسی دیگر به خاطر درخشش کار خود مورد تقدیر قرار گیرد دیگ حسادتتان به جوش میآید؟ آیا اگر راه را بر پیوستن به صف اعضای تیم بسته ببینید، فریادتان بلند میشود، ناراحت میشوید، یا قرص و محکم سر جای خود میایستید؟ همه اینها نشانه از خودگذشتگی هستند.
برای بالا رفتن از نردبان از خودگذشتگی…- به جای خود دیگری را (معرفی) کنید.
اگر عادت دارید که از دستاوردهای خود صحبت کنید و خود را به دیگران معرفی کنید، زبان از تعریف خود در کشید و دو هفتهای از دیگران تعریف کنید. صفات مثبت دیگران را پیدا کنید و پیش این و آن، به ویژه نزد بالادستان، دوستان و اعضای خانوادهشان بیان نمایید.- خود را در نقش زیردستان بگذارید.
میل طبیعی اکثر مردم این است که دیگران را به حال خود رها کنند و خود، بالا بالا بنشینند. شما همین امروز از بام تا شام، کمر به خدمت ببندید، دیگران را جلو بیندازید، یا نقش زیردستان را ایفا کنید. یک هفته این کار را ادامه دهید و اثر آن را بر نگرش و طرز فکر خویش مشاهده کنید.- پنهانی و بیسرو صدا کمک کنید.
این جمله را بخاطر داشته باشید که :اگر امروز، بدون هیچ انتظاری، کاری برای کسی نکرده باشید، روزی از عمر خویش را بر باد دادهاید.منبع :کتاب «۱۷ اصل مهم در کار تیمی» – با تغییر و تلخیص
برای ما شدن ، گذشت کن !
- فروردین ۱, ۱۳۹۲
- ۰۰:۰۰
- No Comments
- تعداد بازدید 90 نفر
- برچسب ها : اخلاق, اخلاق اجتماعی, اخلاق خانوادگی, الگوهاي زندگي, بخشنده, جوان, دانستنيهاي آقایان, دانستنيهاي خانم ها, دانستنی ها, گذشت کردن, گشاده دست, ما شدن, مشاوره, همسران, وفادار