دعوای زناشویی اغلب زمانی در زندگی مشترک اتفاق می افتد که زن و شوهر بر سر موضوعات مختلفی با یکدیگر دچار اختلاف نظر می شوند.
اگرچه تعداد کمی از زوج ها تمایل به اعتراف در مورد این اختلاف نظرات دارند با این حال تعارض و اختلاف نظر در تمام ازدواج ها مشترک است و قطعا نمی توانید زوجی را پیدا کنید که در زندگی زناشویی خود با یکدیگر اختلافاتی نداشته باشند و به دلیل وجود آن اختلافات گاهی با یکدیگر جر و بحث نکنند.
مهم این است که بتوانید پس از دعواهایی که با همسرتان در جریان زندگی مشترک تجربه کردهاید، راه حل های مفیدی برای تکرار نشدن آنها و حل مشکلات خود ارائه دهید و بعضی کارها را انجام ندهید.
عمق دعواهای زناشویی را می توانید با تصور زندگی مشترک دو فرد خودخواه با دو گذشته و شخصیت کاملا متفاوت درک کنید. حالا برای اینکه درک شما کامل شود، چند عادت عجیب و غریب را هم به هر یک از شخصیت های این زندگی مشترک اضافه کنید. حدس بزنید در چنین حالتی چه اندازه احتمال شکل گیری اختلاف زناشویی وجود دارد و در صورت وقوع چنین اتفاقاتی این درگیری ها تا چه حد ادامه پیدا خواهد کرد؟
از آنجایی که هر ازدواجی تنش ها و مسائل خاص خود را دارد، نمی توان اقدامی برای فرار از دعواها و اختلافات احتمالی انجام داد اما می توانید نحوه برخورد خود را به بهترین شکل ممکن برای تداوم رابطه بهتر پس از یک اختلاف نظر و یا جر و بحث نه چندان طولانی تغییر دهید.
گاهی تحت تاثیر رفتارهای اشتباه پس از دعوا و اختلاف در زندگی زناشویی این امکان وجود دارد که یکی از شما دو نفر یا هر دو نفرتان احساس تنهایی و انزوای شدید کنید. از این رو هم شما و هم همسرتان باید انتخاب کنید که در صورت بروز تعارض در زندگی مشترکتان چگونه رفتار کنید.
اگر مایلید برای نجات رابطه خود پس از دعوای زناشویی تان تلاش کنید، کارهای زیادی وجود دارد که می توانید انجام دهید و حس شروع دوباره را تجربه کنید. با این حال این نکته را فراموش نکنید که شکستن چرخه مربوط به یک رابطه پر از بحث و ناخوشایند، نیازمند تغییر اساسی طرز فکر شماست.
به تفاوت شخصیت هایتان فکر نکنید:
یکی از مهمترین دلایلی که در ازدواج به خاطر آن دچار تعارض و اختلاف نظر می شویم این است که در برابر پذیرش تفاوت های یکدیگر مقاومت می کنید.
- جالب اینجاست که در اکثر مواقع افرادی کاملا متفاوت از شخصیت خودتان را برای زندگی مشترک انتخاب می کنید.
- به عنوان فردی صبور با فردی عجول ازدواج می کنید، به عنوان شخصی که در انجام کارهایش بسیار سرعت عمل دارد، عاشق فردی می شوید که کاملا آرام بوده و هیچ عجله ای برای انجام کارهای روزمره اش ندارد. در اصل شما با انتخاب فردی کاملا متفاوت از شخصیت خود تنوع و تفاوت هایی را به عنوان چاشنی زندگی خود انتخاب کرده اید که پیش از آن تجربه شان را نکرده بودید. اتفاقا این موضوع اگر شما فرد با تدبیری باشید، اصلا هم بد نیست.
- اما اگر حواستان نباشد،پس از گذشت مدت کوتاهی، تمامی این اختلافات جذاب می توانند تبدیل به نیروی دافعه در زندگی تان شود. طوری که حتی بر سر ناراحتی های بسیار کوچک مانند نحوه صحیح فشار دادن خمیر دندان یا بر سر تفاوت های فلسفی بزرگ مانند رسیدگی به امور مالی یا تربیت فرزندان با یکدیگر بحث می کنید.
خودخواه نباشید:
یکی از بهترین کارها پس از شروع یک ماجرای اختلاف آمیز با همسرتان این است که پس از جر و بحثی که بین تان شکل گرفته، خودخواهی و غرور خودتان را کنار بگذارید.
- قطعا حفظ هماهنگی و تعادل در رابطه در تمام دوران ازدواج بسیار دشوار است. اینکه دو نفر با یکدیگر ازدواج کرده و سعی کنند همچنان در مواقع حساسی مانند دعواهای زناشویی راه های خودخواهانه و جداگانه ای را در پیش گیرند، هرگز منجر به پایان دعوا و کشمکش آنها نمی شود.
- به جای اینکه بخواهید همیشه در ماجرای دعوا و بحث زناشویی اول باشید، این ظرفیت را در خود تقویت کنید تا گاهی هم آخر باشید.
- به جای دیدن خودتان به تنهایی، زندگی مشترکتان را ببینید و تفکر نجات هر دویتان را جایگزین تفکر نجات خودتان به تنهایی کنید. بنابراین اگر بخواهید پایان ماجرای جر و بحثتان به جاهای باریک کشیده نشود، بهتر است تسلیم شوید تا اینکه شمشیر را برای ادامه جنگ و دعوا از رو ببندید.
همسرتان را سرزنش نکنید:
اگر جز آن دسته از افرادی هستید که در حالت بحث و دعوا، مدام همسرتان را سرزنش می کنید، بهتر است از همین حالا این رفتار خود را متوقف کنید.
- صحبت کردن در مورد مسائل و مشکلاتتان به صورت واضح و دور از حاشیه خیلی بهتر جواب می دهد. فراموش نکنید، فردی که مخاطب شماست، شریک زندگی تان است و قرار نیست پس از دعوا برای همیشه با او قطع رابطه کنید.
- بنابراین، بهتر است در هنگام دعوا با همسرتان، بازی سرزنش کردن را آغاز نکنید. این موضوع قطعا موجب فاصله گرفتن شما از یکدیگر می شود و رنجش و عصبانیت و حتی ناامیدی همسرتان از شما را به دنبال می آورد.
دنبال جنگیدن نباشید:
بهتر است تا آنجا که در زندگی مشترک به شما بستگی دارد، با همسرتان در صلح زندگی کنید. گاهی رعایت زندگی صلح آمیز پس از یک دعوای چالش برانگیز می تواند بسیار سخت باشد. اما شما با کمی گذشت می توانید این ایده و فکر را پیاده کنید.
- زندگی مسالمت آمیزی داشته باشد به جای اینکه منتظر باشید، اول طرف مقابلتان برای صلح و آشتی پیش قدم شود، جهت حل تعارض و مشکلات پیش آمده، خودتان پیش قدم شوید.
- خشم و تلخی کردن هنگام دعوا را کنار بگذارید و رابطه با همسرتان را به هیچ عنوان متوقف نکنید، بگذارید زندگی تان در جریان باشد. این اجازه را به شیطان درونتان ندهید که با جدا کردن شما از کسی که به او اهمیت می دهید، پیروز ماجرا شود.
خشن رفتار نکنید:
در هنگام دعوا نیازی نیست فقط کاسه و کوزه ها را سرهم بشکنید. گاهی هم با اندک محبت فیزیکی می توانید روند ابراز دلخوری و ناراحتی تان را بهتر پیش ببرید.
- در آغوش گرفتن همسرتان و یا لمس کردن دستانش زمانی که با شما بحث می کند، می تواند حس آرامش بهتری به هر دویتان بدهد. ضمن اینکه در چنین حالتی هورمون های استرس کاهش پیدا کرده و قطعا در پایان جر و بحثتان حس بهتری خواهید داشت.
کینه توز نباشید:
حل تعارض زن وشوهری نیازمند بخشش است. این را بدانید که هر چقدر هم برای دوست داشتن و راضی نگه داشتن همسرتان اقدام کنید، باز هم در مراحلی محکوم به شکست خواهید بود.
- تنها تسکین نهایی در ماجراهای اختلاف آمیز با همسرتان بخشش است. سریع ببخشید و سریع هم فراموش کنید. این کلید یک ازدواج سالم و رابطه صمیمانه است.
- کینه های خود را از طرف مقابلتان دور بیاندازید و با یکدیگر مهربان باشید. اینکه پس از هر اختلاف به جای گذشت و بخشش، کینه از همسرتان به دل بگیرید، قطعا در نهایت آسیب های جدی به رابطه شما وارد می کند. برای این کار کافی است چند لحظه هم که شده یاد فداکاری هایی بیفتید که در دوران مختلف زندگی تان انجام داده است.
انتقام جویانه رفتار نکنید:
حل و پایان دعوا و اختلاف زناشویی شما مستلزم رویارویی عاشقانه با همسرتان پس از دلخوری های پیش آمده است.
- بهترین ازدواج ها، آنهایی است که زن و شوهر حتی در هنگام بحث و اختلاف نظر هم یکدیگر را دوستانی می بینند که خوب به حرف های هم گوش می دهند، ناراحتی ها و گلایه های یکدیگر را درک می کنند و بعد از هر مشکل و ناراحتی که پیش آید به دنبال حل مشکل پیش آمده هستند.
- لازمه این کار تنها عشق ورزی به همسرتان است. رفتارهای با درایت نسبت به همسرتان نیاز به صبر و فروتنی و خرد دارد.