بهترین دوران زندگی زناشویی

بهترين دوران زندگي زناشويي

بهترین دوران زندگی زناشویی
به گفته محققان، زنان ایرانی با طولانی کردن زمان قبل ازتولد فرزند،می خواهندبه درک بهتری ازدوران زندگی برسند .با توجه به اهمیت رضایت زناشویی در پایداری ازدواج و افزایش تعداد زنان تحصیلکرده در جامعه فعلی ایران، اشرف السادات موسوی به بررسی میزان رضایت زناشویی در میان زنان متأهل تحصیلکرده در سطوح عالی و مقایسه آن با زنان متأهل دیپلمه در شهر تهران پرداخته است.
نتایج این مطالعه نشان می دهدکه با افزایش تحصیلات، سن ازدواج نیز بالاتر می‌رود. این نکته در مورد هر دو جنس (مردان و زنان) نیزصادق است. بالارفتن سن ازدواج، به طور غیرمستقیم به کنترل جمعیت کمک می‌کند. افرادی که در یک برهه زمانی متولد می‌شوند، در یک فضا آموزش می‌بینند و اتفاقات اجتماعی مشابهی را تجریه می‌کنند، آسان‌تر می‌توانند افکار، احساسات و جهان‌بینی یکدیگر را درک کنند. نزدیکی سن زوجین می‌تواند به درک بهتر زن و شوهر از یکدیگر کمک کند و روابط دوستانه‌ای را بین آنان حاکم نماید.
نتایج این تحقیق حاکی است بیش از سه چهارم از شوهران زنان دیپلمه، دارای تحصیلات دانشگاهی می باشند. این در حالی است که تعدادی از شوهران زنان تحصیلکرده دارای تحصیلات دیپلم و زیر دیپلم بودند. این مطلب مبین این موضوع است که جامعه کمتر به هماهنگی تحصیلات زن و مرد توجه دارد. در واقع هماهنگی تحصیلات زن و مرد یکی از عواملی است که می‌تواند به درک بهتر زن و شوهر از هم کمک کند.
این مطالعه براین نکته صحه می‌گذارد که اغلب زوجین در سال‌های اولیه ازدواج، تمایلی به داشتن فرزند ندارند. به نظر می‌رسد نگاه زن و مرد به ازدواج تغییر کرده است و دیگر آنان عجله‌ای برای داشتن فرزند ندارند.احتمالا زوجین بیشتر به دنبال هماهنگی با یکدیگر هستند.
محققان دراین تحقیق تأیید کرده‌اند که بین رضایت زناشویی و تحصیلات رابطه‌ای مستقیم وجود دارد.تحصیلات، سن بالاتر در ازدواج و در نتیجه تجربه زیادتر در زندگی، به شناخت بهتر زوج و انتخاب مناسبتر در زنان می تواندکمک کند. طلاق در میان کسانی که بعد از ۳۰سالگی ازدواج می کنند کمتر اتفاق می‌افتد. در ضمن طلاق در میان تحصیل کرده‌ها و کسانی که پختگی شخصیت دارند و ظرفیت روانی آنها بالاتر است کمتر دیده می‌شود. زنانی ازاین نوع ارتباط خوبی با شوهر برقرار می‌کنند تعارضات و اختلافات را در تمام زمینه ها، به ویژه مسایل مالی، کارآمدتر حل و فصل می کنند.
دراین تحقیق محققان و درمانگران مسایل زناشویی، کیفیت رابطه جنسی بین زن و شوهر را مهمترین عامل تعیین کننده در رضایت زناشویی می‌دانند. در واقع رضایت از رابطه جنسی، به حفظ رابطه زناشویی پایدار کمک می کند. زنان تحصیلکرده نسبت به زنان دیپلمه رضایت بیشتری از رابطه جنسی خود داشتند. زنان تحصیلکرده همچنین رابطه بهتری با خویشاوندان و دوستان برقرار کرده بودند.براساس این مطالعه بین رضایت زناشویی و تقسیم کار در منزل و نگهداری از فرزندان رابطه ای مثبت و جوددارد تحصیلات تأثیر مناسب بر ساختار خانواده دارد و خانواده به طرف تقیسم منصفانه کارها در اداره امور منزل و همین طور همپوشی نقش‌های زنانه و مردانه پیش رفته است.
برپایه این تحقیق زنان دیپلمه نسبت به زنان تحصیلکرده رضایت زناشویی کمتری را نشان می‌دهند. ۴۰ درصد از زنان تحصیلکرده و تقریبا نیمی از زنان دیپلمه وضعیت ازدواج خود را ضعیف، بد، وخیم و بسیار وخیم ارزیابی کردند. تقریبا یک چهارم زنان تحصیلکرده و یک سوم زنان دیپلمه وضعیت زناشویی خود را وخیم و بسیار وخیم گزارش کردند که به احتمال زیاد نیازمند زوج درمانی جدی هستند تا در سال‌های بعد نظاره گر افزایش بیشتر طلاق نباشیم.
 
 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا