رسیدن به موفقیت برای همه مردم خوشایند و لذت بخش است اما به هرحال افرادی هم هستند، که با قرار گرفتن در موقعیتهای جدید و حتی با رسیدن به موفقیت دچار اضطراب میشوند و ترس از آنچه در آینده به سراغشان میآید، سدی در مقابل پیشرفتهایشان خواهد بود. همه ما در لحظه لحظهزندگیمان در شرایطی قرار میگیریم که باید برای ادامه راه، دست به انتخابهای کاملاً آگاهانه بزنیم. انتخابهایی که ریشه در حال دارند اما ثمره و میوه آنها در آینده بدست میآید. این دید نه تنها میتواند منبع خوبی برای ایجاد انگیزه باشد، بلکه به شما کمک میکند تا موانعی را که تا کنون بر سر راهتان وجود داشته و شما را به عقب رانده، تشخیص دهید و از سر راه بردارید. این موانع میتواند ترس از شکست و شک داشتن نسبت به شایستگی خود برای موفقیت و مواردی اینچنینی را در برگیرد. ترس از شکست به اندازه آیندهای که ما به سمت آن گام بر میداریم واقعیت دارد، چراکه این قانون زندگی است که هرآنچه را که تصور کنید، روزی اتفاق خواهد افتاد، پس از تاثیرات بزرگی که افکار شما میتواند بر آیندهتان داشته باشد غافل نشوید.
اما اگر واقعاً میخواهید بازیگر نقشی باشید که دوست دارید در زندگی داشته باشید باید سعی کنید تصویر دقیقی از آنچه توقع دارید در ذهن خود ایجاد نمایید. تصویری با تمام جزئیات. ریشه یابی این ترس و برطرف کردن آن لازمه ایجاد و تقویت موفقیت خواهد بود. شاید یکی از این دلایل، ترس از تنهایی ناخواسته ایست که ممکن است پس از نائل شدن به موفقیت به سراغ شما بیاید. معمولاً خانمها برای این نوع ترس مستعدتر هستند، زیرا آنها از اینکه پس از رسیدن به موفقیت و قدرتمند شدن دیگر مثل قبل مورد توجه نباشند، نگرانند.
دلیل دیگر این است که هرچقدر که کارهای انجام نشده و عقب افتاده را بیشتر روی هم تلمبار کنید، نگرانی از عدم موفقیت، بیشتر و بیشتر درون شما را تسخیر کرده و کنترلتان را بدست میگیرد. دلیل دیگر ترس از موفقیت میتواند ترس از اذیت شدن توسط مخالفان و دشمنان احتمالی باشد که پس از آن در اطراف شما ایجاد خواهند شد. اما خوشبختانه بعضی از این نگرانیها به دلیل اینکه هیچ وقت به وقوع نمیپیوندند، به راحتی برطرف میشوند چراکه ذاتاً احتمال موفقیت در زمینه مورد نظر بسیار کمرنگ خواهد بود. شاید اصلیترین دلیل ترس از موفقیت نگرانی از عدم توانایی برای تغییر مسائلی باشد که در گذشته نتوانستهایم به درستی آنها را تغییر دهیم.
تنها یک چیز میتواند احساسی را که در پی مشکلات ناشی از انتخابهای آگاهانه ما در زندگی ایجاد میشود را تخفیف دهد، بخشش خود. رنجی که از چنین درکی ناشی میشود تنها با بخشیدن خودتان التیام مییابد.
بخشش خود هیچوقت توسط عوامل خارجی به شما القا نمیشود و شما باید از درون خود دست بکار شوید و تصمیم بگیرید که چگونه با خودتان رفتار کنید.بخشش خودتان به عنوان یک تصمیم و انتخاب اختیاری منجر به ایجاد حس تکاملی میشود که در پی آن میتوانید احساس شکست را بهتر به عقب برانید. این حق طبیعی شماست که بدانید چرا برای مدتی است قوایتان تحلیل رفته است. شاید با پرسیدن چند سوال ساده از خودتان بتوانید به نتیجه قابل قبولی برسید.
سوالهایی از قبیل چه چیزی باعث شده که از انجام کارهای مورد علاقهتان اجتناب کنید؟ دوست دارید در کدام حس درونیتان تغییری ایجاد نشده و از میزان آن کاسته نشود؟ چه چیزی موقعیت من را پس از رسیدن به موفقیت تضمین میکند؟ آیا پس از آن احساس بهتری خواهم داشت؟ در صورت دست یابی به موفقیت از دست دادن چه چیزهایی من را نگران میکند؟ پس از پاسخ صادقانه به این سوالات و یافتن ترسها و نگرانیهایتان به ریشه یابی آنها بپردازید، سپس با مشخص شدن نتیجه راحت تر خود را ببخشید. برای اینکه به سادگی بتوانید از این ترسها رهایی یابید، در ذهن خود آینده پس از کسب موفقیت را با تمام جزئیات تصور کنید و در کنار آن نگرانیهایتان را بصورت واقعی شبیه سازی نمایید، سپس با کمک خلاقیتهای ذهنی خود به تخریب آنها بپردازید. روش دیگر این است که هر آنچه که ذهنتان را بخود مشغول کرده روی کاغذ یادداشت کنید، سپس آن کاغذ را پاره کنید. این کار به منزله دور ریختن تمام تشویشها و نگرانیهایی است که ذهن شما را به خود مشغول کرده بود و با نوشتن به روی کاغذ منتقل شده و حالا کاملاً از صفحه روزگار محو شدهاند.
در ذهن خود آینده را پس از کسب موفقیت ، با تمام جزئیات تصور کنید و در کنار آن نگرانیهایتان را بصورت واقعی شبیه سازی نمایید، سپس با کمک خلاقیتهای ذهنی خود به تخریب آنها بپردازید.
حالا چشمانتان را ببندید و با خیال راحت آینده درخشان و سرشار از موفقیت خود را که هیچ تشویش و ترسی بر آن سایه نیانداخته است را در ذهنتان تجسم کنید. طبق قانون شکار باید از مخفیگاه بیرون آیید و خودتان به دنبال طعمه بروید. در مسائل کاری نیز وضع به همین منوال است. منتظر تکلیف نمانید. خودتان به دنبال کار باشید. در خود انگیزه ایجاد کنید و به دنبال پروژههای جدید باشید و از هیچ چیز هراسی به دل راه ندهید. همیشه کارها را طوری انجام دهید که انتظار دارید دیگران انجام دهند. این کار بسیار تاثیر گذار است و در کل محیط انعکاس پیدا میکند. اگر همیشه کارهایتان را به بهترین نحو انجام دهید، در کارتان نمونه خواهید شد و دیگران نیز به عنوان یک سرمشق از شما پیروی میکنند.
سعی کنید همیشه در زمینه کاریتان از اطلاعات روز باخبر شوید و علوم جدید مربوطه را یاد بگیرید. همیشه سطح دانش خود را بالاتر از دیگران نگاه دارید و این چنین موفق خواهید شد. ممکن است تصور کنید که شما راهتان با آن دسته افراد موفقی که پیوسته کامیابیهای تازه حاصل میکنند یکی نباشد. البته ممکن است آنها تواناییهایی داشته باشند که شما فاقد آن هستید، اما همیشه به یاد داشته باشید: موفقیت آموختنی است و تنها تفاوت شما با آنها این است که آنها همیشه یک سری عادات خاص را به کار میبندند و این باعث کامیابیشان میشود
ترس از موفقیت!

- فروردین 2, 1392
- 00:00
- No Comments
- تعداد بازدید 125 نفر
- برچسب ها : آموختنی, ترس, تهديدهاي رواني و رفتاری, تهدیدها, جوان, کسب موفقیت, مشاوره, موفقیت
اشتراک گذاری این صفحه در :

روان شناسي رابطه خانواده با نوجوان
۱۴۰۴/۰۱/۱۷
اذان و اقامه نوزاد
۱۴۰۴/۰۱/۱۶
ويژگيهاي دوران نوجواني
۱۴۰۴/۰۱/۱۵
آیا زدن کودکان کار درستیه ؟
۱۴۰۴/۰۱/۱۴
از زندگی تا شهادت سید حسن نصرالله
۱۴۰۳/۰۹/۱۲
مفهوم «کوثر» در قرآن و ارتباط آن با شخصیت حضرت زهرا (س) چیست؟
۱۴۰۳/۰۸/۳۰
رعایت حریم خصوصی دیگران در قرآن، احادیث و آثار امام
۱۴۰۳/۰۸/۱۶
شیر مادر در سرنوشت روانی کودکان موثر است
۱۴۰۳/۰۵/۱۰
انار خطر سرطان را کاهش میدهد
۱۳۹۲/۰۳/۰۸
تشكلهای بسيج
۱۳۹۲/۰۶/۳۰
ازدواج از ديدگاه معصومين (ع)
۱۳۹۴/۰۵/۲۱