۱. پیامبر اکرم(ص):
مَنْ سَرَّهُ اَنْ یَلْقَى اللَّهَ طاهِراً مُطَهَّراً فَلْیَلْقَهُ بِزَوْجَهٍ وَ مَنْ تَرَکَ التَّزْوِیجَ مَخافَهَ العَیْلَهِ فَقَدْ أَساء الظنَّ باللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ؛(۱)
هر کس شادمان مىشود به اینکه خداوند را در حال پاکى و پاکیزگى
[معنوى] ملاقات کند، پس خداى را به همراه زوجهاى ملاقات کند، و کسى که ازدواج را به خاطر ترس از خرجى زندگى رها کند، در حقیقت به خداى عز و جل بدگمان شده است.
برخوردارى از نعمت همسر، مىتواند محیط مساعدى را در زندگى انسان، در جهت کسب طهارت معنوى و دورى از انحرافات ایجاد کند. انسانى که براى تأمین سعادت ابدى و حیات جاوید تلاش مىکند باید بداند که همسرى مناسب، همسفر خوبى براى او خواهد بود. توجه به ملاکهاى اصلى و ارزشى در گزینش همسر، مىتواند انسان را در دستیابى به همسرى مناسب یارى کند، و این نکتهاى است که در روایت بعدى به آن توجه شده است.
کدام یک؟ دین یا مال و زیبایى
۲. امام صادق(ع):
إذا تَزَوَّجَ الرَّجُلُ الْمَرْأَهَ لِمالِها اَوْ جَمالِها لَمْ یُرْزَقْ ذلِکَ، فإنْ تَزَوَّجَها لِدِینِها رَزَقَهُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ جَمالَها وَ مالَها؛(۲)
هنگامى که مرد، زن را به خاطر ثروت یا زیبایىاش به ازدواج درآورد به هدفش نخواهد رسید، ولى اگر با او به انگیزه دین و ایمانش ازدواج کرد، خداى عز و جل، هم زیبایى و هم ثروت او را روزىاش، خواهد نمود.
انسانى که با انگیزه صحیح، این سنت اسلامى را انجام مىدهد، از یک طرف زمینه مناسبى را در جهت رشد معنوى خویش فراهم کرده است، و از جانب دیگر، درهاى رزق و فضل الهى را به روى خود گشوده است. و این علاوه بر آنکه مفاد روایات متعددى است، به صراحت مورد تأکید قرآن نیز واقع شده است؛ آنجا که مىفرماید: «وَ أَنْکِحُوا الأیامى مِنْکُمْ وَ الصَّالِحینَ مِنْ عِبادِکُمْ وَ إمائِکُمْ اِنْ یَکُونُوا فُقَراءَ یُغْنِهُمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَ اللَّهُ واسِعٌ عَلیمٌ».(۳)
مفاد آیه این است که «زنان و مردان بىهمسر و نیز بردگان و کنیزانى که شایستگى ازدواج یافتهاند را همسر دهید، اگر هم تنگدست باشند خداوند از فضل خودش آنان را بىنیاز خواهد ساخت. خداوند، هم وسعت دارد و هم مىداند».
از سوى دیگر، از ارزشمندترین ساختارهاى اجتماعى در اسلام، بنیان خانواده است که اگر بر اساس صحیح و در چارچوب ارزشهاى دینى شکل گرفته باشد همان گونه که در روایت بعدى آمده، دوست داشتنىترین بنا در پیشگاه خداوند است.
بنیان محبوب
۳. امام باقر(ع):
قالَ رَسُولُ اللَّهِ(ص): ما بُنِىَ بِناءٌ فِی الإسلامِ اَحَبُّ إلَى اللَّهِ تعالى مِنَ التَّزْوِیج؛(۴)
از نظر اسلام، در پیشگاه خداوند تعالى، هیچ بنایى، محبوبتر از ازدواج بنا نشده است.
از اینرو در احادیث چندى، از ترک ازدواج و زندگى مجرد، نکوهش شده است و حتى کسانى که به عمد، راه تنهایى زیستن را پیشه مىکنند نفرین شدهاند. (۵)
________________________________________
۱- من لا یحضره الفقیه، ج۳، ص۳۸۵.
۲- همان، ص۳۹۲.
۳- سوره نور(۲۴)، آیه ۳۲.
۴- من لا یحضره الفقیه، ج۳، ص۳۸۳.
۵- از جمله: من لا یحضره الفقیه، ج۳، ص۳۸۴ به بعد و نیز: مستدرک الوسائل، ج۱۴، صص۱۵۴ – ۱۵۶.
ترک ازدواج!
- آبان ۹, ۱۳۹۳
- ۰۰:۰۰
- No Comments
- تعداد بازدید 127 نفر
- برچسب ها : جملات آموزنده, دین, زیبایی, عاشقانه و عالمانه, مال, محبوب