تست PCR برای تشخیص کرونا چگونه است؟

تست PCR برای تشخیص کرونا چگونه است؟

آزمایش PCR برای نخستین بار از طریق تکنیک ویرایش ژن موسوم به کریسپر انجام می‌گیرد می‌تواند برای تشخیص سریع ویروس کرونا در بدنِ افراد به کار گرفته شود.

آزمایش آنتی‌ژن جدید از طریق یافتن تکه‌های پروتئین ویروس در مخاط بینی صورت می‌گیرد. تاکنون آزمایش‌های موسوم به کریسپر (PCR) برای تشخیص “سارس کووید ۲” با تکه‌برداری از مخاط گلو و آزمایش سلول‌های مدافع بدن (آنتی بادی‌های تولید شده توسط سیستم ایمنی بدن در خون) تشخیص داده می‌شد. 

PCR چیست؟

واکنش زنجیره ای پلیمراز ( PCR ) یک روش آزمایشگاهی رایج است که برای تهیه نسخه های زیادی (میلیون ها یا میلیاردی) از یک منطقه خاص از DNA مورد استفاده قرار می گیرد. 

به طور معمول ، هدف PCR تهیه مقدار کافی از ناحیه DNA هدف است که می تواند به روش دیگری مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد. به عنوان مثال ، DNA تقویت شده توسط PCR ممکن است برای توالی ارسال شود ، توسط الکتروفورز ژل تجسم شود ، یا برای آزمایش های بعدی در پلاسمید کلون شود.

در حال حاضر ، واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) و آزمایش آنتی بادی روش های غالب سیستم های بهداشت جهانی برای تست شهروندان برای Covid-19 است. هر دو تکنیک احتیاط های خود را دارند و با آشکار شدن بحران ، محققان به دنبال راه های جایگزین برای غربالگری بیماری کشنده هستند. 

اگر کسی به ویروس کرونا آلوده باشد انتخاب آزمایش آنتی بادی برای او انتخاب نادرستی است. به جای این آزمایش، پزشکان در حال حاضر از آزمایش PCR استفاده می کنند. پزشک نمونه از مخاط بینی یا حلق را به آزمایشگاه می فرستد ، تجزیه و تحلیل نمونه‌ها در آنجا حدود سه تا پنج ساعت طول می‌کشد و در آن آزمایشگر به دنبال اجزا ژنتیکی ویروس است.

از تستهای PCR برای تشخیص مستقیم حضور آنتی ژن استفاده می شود ، PCR نشان می دهد که چه کسی آلوده است. 

 تست PCR برای تشخیص کرونا

تست PCR چگونه انجام می شود؟

بسیاری از آزمایشگاه­ها براساس تعیین مواد ژنتیک ویروس در نمونه­ ی حلق یا بینی بیمار آزمایش­ هایی برای تشخیص کووید-۱۹ ایجاد کرده اند. مراحل عادی در این نوع تست عبارتند از:

• پزشک از یک سواب پنبه ای استریل­ شده برای گرفتن نمونه مخاط از حلق یا بینی استفاده می­ کند.

• پزشک سواب پنبه ای را در ظرف استریل­ شده می­ گذارد و در آن را برای آزمایشگاه ارسال می­ کند.

• سواب پنبه ای باید طی این مراحل تحت دمای خاص نگهداری شود تا ویروس زنده بماند و تست دقیق باشد. نمونه باید ظرف ۷۲ ساعت به آزمایشگاه برسد.

• تکنیسین آزمایشگاه مواد شیمیایی را با گوش پاک کن مخلوط می­ کند تا مواد ژنتیکی هرگونه ویروس که ممکن است روی سواب پنبه ای باشد، خارج شود.

دقت تست PCR به عوامل مختلفی بستگی دارد:

معمولا از تست تشخیص عفونی که مواد ژنتیکی خود ویروس را مشخص می ­کند برای تشخیص کووید-۱۹ یا عفونت فعال ویروس کرونا استفاده می شود. اما هیچ تستی همیشه ۱۰۰% دقیق نیست. موارد زیر روی میزان صحت تست تاثیر می­ گذارد:

• ممکن است مبتلا به ویروس باشید اما سواب پنبه ای ویروس را از حلق یا بینی جمع نکند.

• سواب پنبه ای یا نمونه ­ی مخاطی حین جمع ­آوری یا آنالیز تصادفا آلوده شود.

• سواب پنبه ای حلق یا بینی قبل از بررسی در دمای مناسب نگهداری نشود.

• مواد شیمیایی مورد استفاده برای استخراج مواد ژنتیکی ویروس و کپی DNA ویروس درست کار نکند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا