داشتن برنامه غذایی یکی از مهمترین برنامههای زندگی است. این برنامه با تغییرات فصل باید تغییر کند؛ مثلاً در زمستان به غذاهای پرانرژی و پرکالری و در تابستان به غذاهای کم کالری احتیاج داریم، پس بهتر است برنامهریزی مشخصی در مورد تغذیه که رکن مهمی در سلامتی انسان است، داشته باشیم.
حداقل هفتهای یکف بار خوردن آش جو با کشک یا سوپ جو یا نان جو برای سلامتی انسان بسیار مفید است.برخی از فواید جو عبارتند از:
۱. سوپ جو یا نان جو به خاطر داشتن موسین (لعاب) زیاد جداره معده و روده را لعاباندود میکند و اجازه نمیدهد اسید معده به دیواره معده نفوذ کند.
۲. سوپ جو یا نان جو دارای ویتامینهای گروه B است و در سلامت پوست و مو اثر فوقالعادهای دارد.
۳. این غذاها به خاطر داشتن فیبر زیاد حرکات روده را افزایش میدهد و هضم و جذب و دفع را به راحتی امکانپذیر میکند.
۴. به دلیل داشتن طبع سرد برای افرادی که همیشه بدنشان داغ میشود و سر و صورتشان پر از جوش میشود، این مواد غذایی می تواند بهترین دارو باشد.
۵. سوپ جو یا نان جو بهترین دارو برای افراد صفراوی مزاج است و صفرا را بسرعت دفع میکند و از بین میبرد.
یکی از مواردی که حتماً باید با آش جو مصرف شود کشک و پونه است که بیشترین کلسیم را دارد و همین امر موجب استحکام دندانها و استخوان میشود. سوپ جو بسیار خوشمزه و سرشار از املاح و ویتامینهاست. مصرف دو قاشق گردوی آسیاب شده و سه عدد خرما همراه با آش یا سوپ جو برای جذب بهتر کلسیم بسیار مفید است.خوردن غذا فقط در هنگام صبح و شام
اگر یک شبانهروز را به سه قسمت تقسیم کنیم، میتوانیم یک قسمت را به خواب یک قسمت را به کار و فعالیت و قسمت سوم را به استراحت و مطالعه اختصاص دهیم.
اگر بدنمان را به این شکل عادت دهیم نتایج بسیاری مفیدی بدست میآوریم، مثلاً اگر ساعت ۱۰ شب به خواب برویم و ساعت ۶ صبح بیدار شویم، در واقع هشت ساعت خوابیدهایم و کمبود خواب نخواهیم داشت. بعد از بیدار شدن میتوانیم ساعت ۷ صبحانه میل کنیم؛ همچنین شام را نیز ساعت ۷ شب بخوریم، یعنی سه ساعت قبل از خواب.
در این صورت از سیستم گوارش سالمی برخوردار خواهیم شد؛ زیرا از ۷ صبح تا ۷ شب ۱۲ ساعت گذشته و اشتهای خوبی پیدا خواهیم کرد که این مسئله خود میتواند عامل مهمی باشد در پیشگیری از بیماریها، تضمین سلامتی و داشتن شادابی و نشاط در طول روز.دراز کشیدن و دستها را زیر سر گذاشتن پس از غذا
پس از صرف غذا دراز بکشید و دستها را زیر سر و پای راست را روی پای چپ و بدن را در حالت آرامش کامل قرار دهید و به چیزی جز خود فکر نکنید و به آرامی نفس عمیق بکشید و بدن را آزاد بگذارید.
همین امر موجب رفع خستگی شما میشود و احساس نشاط و شادابی کرده و نیرو و انرژی قابل توجهی کسب میکنید و تا آخر شب سرحال خواهید بود، البته مشروط به اینکه در ابتدای غذا سالاد میل کنید و غذا را نیز به آرامی و کاملاً بجوید تا از ناراحتیهای گوارشی نیز در امان باشید.
توصیه هایی برای غذا خوردن
- تیر ۲۴, ۱۳۹۲
- ۰۰:۰۰
- No Comments
- تعداد بازدید 107 نفر
- برچسب ها : آش, آکنه, بهداشت و سلامت, تغذیه, جو, جوش, سلامت پوست, سوپ ها