جوانان افسرده

جوانان افسرده

به اعتقاد یک روانشناس سرگردانی، در خود فرورفتگی، خصومت، سرکشی و بی هدفی از علائمی هستند که با افسردگی در دوران نوجوانی و جوانی ارتباط زیادی دارند.
دکتر مهرداد متین راد با اشاره به این که در مورد میزان شیوع افسردگی در جوانان در ایران تحقیق خاصی صورت نگرفته است، می گوید: به طور کلی میزان افسردگی در طی چند سال اخیر ۱۰ برابر شده است که جوانان ۱۵ تا ۲۰ درصد علایم افسردگی را پیدا می کنند.
ابتدا و انتهای دوره جوانی از اهمیت بسیاری برخوردار است، در خود فرورفتگی، بی هدفی، سرگردانی و بهت زدگی معمولا از علائم شایع افسردگی در دوران جوانی است.ناکامی در کنکور، ارزشگذاری شخصیت براساس تحصیلات، اشتغال، فشارهای بیش از اندازه والدین از جمله عوامل مهم در بروز افسردگی در میان جوانان است. در میان مراجعان به مطب های روانپزشکی شکست های تحصیلی و عاطفی از عمده ترین دلایل ایجاد افسردگی به حساب می آیند.برخلاف تصور عمومی که افسردگی صرفا محصول استرس است، بعضی دیگر از انواع افسردگی ها «بدن زاد» هستند و به دلیل اختلالات در نظام عصبی بدن ایجاد می شوند.
این روانشناس در مورد نقش خانواده ها در بروز افسردگی در میان نوجوانان و جوانان می گوید: در اکثر خانواده های ایرانی، به نوجوانان به عنوان یک کودک نگاه می شود و بیشتر به فکر برآورده کردن نیازهای بیرونی آنان هستند، تا نیازهای درونی و روانی نوجوانان.
همچنین کنترل بیش از حد نوجوانان و اطلاع نداشتن خانواده ها از تحولات این دوران عامل ایجاد شکاف میان خانواده ها و نوجوانان خواند و افزود: این شکاف خود پیامدهای مستقیم و غیرمستقیمی در پی دارد که مسائلی مانند اضطراب ناشی از پیامدهای مستقیم بوده و از پیامدهای غیرمستقیم نیز می توان کشیده شدن جوانان به سمت مسائل جانبی و عاطفی خارج از خانه را نام برد.گاهی اوقات خانواده ها با رفتارهای غلط، جوانان را به سمت رفتارهای آسیب زا که منجر به افسردگی می شوند، سوق می دهند. برای مثال پدری که با دخترش رابطه خوبی برقرار نمی کند، باعث می شود تا دختر به صورت غیرمستقیم دچار احساس کمبود و کاهش اعتماد به نفس شده و به سمت برقراری با جنس مخالف پیش رود.
ایجاد رابطه صمیمی و احترام آمیز با جوان و درک تغییرات سنی، نظارت از راه دور و پذیرش آنان به عنوان یک فرد صاحب رأی، به خانواده ها کمک می کند تا مانع بروز افسردگی در جوانان باشند.خانواده ها باید به علائمی مانند پرخاشگری بی مورد، بهت زدگی، فرو رفتن در خود، اشکال در تمرکز و غیره حساس بوده و به محض مشاهده آنان به متخصصان مراجعه کنند.خانواده ها باید برای جوانان امنیت کافی ایجاد کنند و سطح توقع خود را طوری تنظیم کنند تا مطابق با توانایی جوانان باشد که اگر خانواده ها به این مسائل توجه داشته باشند و از تحولات مربوط به این دوره اطلاع داشته باشند، می توانند از ابتلا به افسردگی در میان نوجوانان و جوانان پیشگیری کنند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا