جوان امروز و اخلاق

جوان امروز و اخلاق

به نظر میرسد که بحث از اخلاق کاربردی برای نسل نو و قشر جوان جامعه، در دنیای متجدّد امروز که ارزشهای اخلاقی، علناً زیرپا گذاشته و بدان بیاعتنایی میشود، از ضروریترین مباحث باشد. آشنایی این نسل با ارزشهای اخلاقی، خصوصاً مباحثی که جنبهی عملی و کاربردی در جوامع انسانی داشته باشد، در زمانی که اصول ثابت و ارزشمند اخلاق مذهبی مسلمانان مورد هجمهی کسانی قرار گرفته که اخلاق آرمانی را مطرح کرده‏‎اند ـ در حالی که خود هیچ اصل ثابت، حتّی مبدأ هستی، را معتقد نبوده، به اصالت انسان (اومانیسم) میاندیشند ـ امری ضروری و لازم میباشد. 

امروزه جوانان مسلمان در جوامع اسلامی به شدّت مورد حملات و تهدیدات دشمنان قرار گرفته و بنگاههای وسیع تبلیغاتی غرب در صدد به انحراف کشاندن آنها برآمدهاند و همهی تلاش و کوشش خود را به کار گرفته‎اند تا از یک جوان مسلمان، فردی بیهویّت و پوچ و بیاصالت ساخته، او را در حد جوانان غربی تنزّل دهند.
اعتیاد، ابتذال، اختلال روانی و افراط در امور مادّی ورفاهی که مورد مسابقهی جوانان غربی است، امروزه به واسطهی رسانهها و مطبوعات در میان جوانان مسلمان شرقی به شدّت تبلیغ میگردد؛ بنابراین بر نسل جوان مسلمان، فرض و لازم است که با روی آوردن به دین، بر معرفت و شناخت خویش افزوده، در مقام عمل، خود را به آداب و رفتار دینی و مذهبی، مزیّن و آراسته سازد. آنچه که بسیار با اهمّیّت به نظر میرسد و بر فرد فرد جوانان مسلمان، توجّه به آن لازم است این است که: در مقام تحقیق مسائل دینی، اعتقادات و اخلاق را از کسانی بگیرند که همهی حیات و عمر خویش را در قلمرو فهم قرآن و روایات مصروف داشته، آثار وجودیشان هدایتگر نسلهای متمادی شده است. در زمان معاصر، آنان که خوف گمراهی و انحرافات اعتقادی و اخلاقی را دارند، باید بر عالمان وارستهای چون امام خمینی(ره) و علامه طباطبائی(ره) اقتدا نمایند؛ چون عقیده و عمل آنان که به واسطهی آثارشان بر جای مانده است، راهگشای همهی معضلات علمی و عملی میباشد. این نه تنها ادّعای ماست، بلکه اقرار و اعتراف استوانههای علمی است که در باب آثار ایشان بیان داشتهاند.
استاد شهید مطهری «قده» ـ با آن همه علوم و معارفی که داشت ـ در باب تفسیر «المیزان» میگوید: «تفسیر المیزان همهاش با فکر نوشته نشده، من معتقدم که بسیاری از این مطالب از الهامات غیبی است. کمتر مشکلی از مسائل علمی اسلامی برایم پیش آمده که کلید حلّ آن را در تفسیر المیزان پیدا نکرده باشم.»
و نیز نویسنده ی معروف لبنانی، شیخ محمد جواد مغنیه گفته است: «از وقتی که المیزان به دست من رسیده است، کتابخانه‎ی من تعطیل شده و پیوسته در روی میز مطالعه ام المیزان است.»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا