حاجت

حاجت

پرسش ـ به چه روشی می‏توان دعا کرد که خداوند زودتر حاجت انسان را بدهد؟

پاسخ ـ اولاً دعا باید برای انجام عبادت و… ارتباط و آشتی دائمی با خدا انجام گیرد و نه فقط برای حاجت خواستن.    (میرزا حسین نوری طبرسی، مستدرک الوسائل، ج ۵، ص ۱۵۹.)    اگر انسان از طریق دعا و نیایش توانست با خدا مأنوس باشد و محبت او را در دل خود جای‏ دهد و همیشه به دستورات الهی عمل کند، قطعاً وقتی که حاجتش را با خدا در میان می‏گذارد، خداوند هم حاجتش را برآورده می‏ سازد؛ چون خود در قرآن فرموده است:وَ اَوْفُوا بِعَهْدی اُوفِ بِعَهْدِکُمْ    (بقره۲، آیه ۴۰. )     
شما به عهد من وفا کنید، من هم به عهد شما وفا می‏کنم.

ثانیاً برای اینکه حاجت مهم و شرعی و معقول شما زودتر برآورده شود، شرایطی دارد از جمله:
۱ . باید با زبان و قلب پاک دعا کنید. زبانی که سخنان زشت و ناپسند نثار دیگران می‏کند خواسته‏اش برآورده نمی‏شود. همچنین قلبی که آلوده به کینه و کدورت و حسادت است، لیاقت استجابت دعا ندارد.
۲ . با خوردن غذای حلال دعا کنید.   ( مستدرک الوسائل، ج ۵، ص ۲۱۷ ـ ۲۱۸.)    کسی که حرام خواری می‏کند، دعایش مستجاب نمی‏شود؛ زیرا نوع غذا در ساختار قلب و دل و روح و جان شخص اثر مستقیم دارد و غذای حرام نمی‏تواند روح پاک بپرورد.
۳ . پیش از دعا باید طهارت ظاهری، مثل وضو و مسواک زدن را رعایت نمایید و قبل و بعد از گفتن حاجت خود، بر محمد و آل‏ محمد صلوات بفرستید.    (ر.ک: نهج البلاغه، حکمت ۳۶۱. )
۴ . برای گرفتن حاجات شرعی، توسلات خاصّی است که می‏توانید از طریق آنها عمل کنید و در این راه استقامت به خرج دهید و زود خسته نشوید و با امید کامل دعا کنید واگر هم برآورده نشد بدانید که حتماً مصلحت واقعی شما در برآورده نشدن دعا و روا نشدن حاجت شما است، چون خدا شما را بهتر از خودتان می‏شناسد و بیش از پدر ومادرتان شما را دوست می‏دارد و اگر حاجت شما را نمی‏دهد به خاطر مصلحت‏هایی است که شما نمی‏دانید.
از جمله عوامل مؤثر در قبول شدن حاجات، بسیار گفتن ذکر یونسیه است:
 لا اِلهَ اِلاّ اَنْتَ سُبْحانَکَ اِنّی کُنْتُ مِنَ الظّالِمینَ    (انبیاء ۲۱، آیه ۸۷. )     
 خلاصه اینکه، عمل به دستورات اسلامی، ترک گناه، استغفار فراوان، جبرانِ عبادات و فرائضِ قضا شده و ترک شده، انجام امر به معروف و نهی از منکر، کسب رضایت پدر و مادر و کسانی که از انسان رنجیده‏اند، و در نهایت کسب رضای خداوند، در برآورده شدن حاجات بسیار مؤثر و بلکه شرط آن است.

 (جهت اطلاع بیشتر در این زمینه می‏توانید به کتابِ «قرآنِ صاعد»، صفحه ۹۵ تا ۱۲۶ مراجعه نمایید.)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا