حریم خصوصی

حریم خصوصی

حریم خصوصی

خانمم نمی‌پذیرد که من حق دارم برای خودم حریم خصوصی داشته باشم. می‌گوید ما ازدواج کرده‌ایم و زندگی مشترک به این معناست که باید در همه‌چیز مشترک باشیم مثلاً موبایل من را چک می‌کند و… آیا زندگی متأهلی به این معناست که دو طرف نباید حریم خصوصی داشته باشند؟

همه افراد در زندگی خود حریم خصوصی دارند؛ حتی افراد متأهل، ولی این حریم قاعده کلی ندارد و نمی‌توان به‌صورت قراردادی برای آن مرزی تعیین کرد که عبور از آن، خط قرمز باشد، چون بستگی به ظرفیت و البته توافق زوجین دارد.

افراد باید برای خود حریم شخصی قائل باشند تا دیگران نیز به این حریم احترام بگذارند. بعضی افراد فکر می‌کنند تعریف کردن همه جزییات به‌معنای صداقت است، درصورتی‌که ممکن است درک دو انسان از یک واقعه متفاوت باشد. مطالب یا رفتارهایی که برای ما آزاردهنده نیستند ممکن است برای همسرمان ناراحت‌کننده باشد و او را حساس کند. نباید به همسر دروغ گفت ولی گاهی لازم نیست جزئیات بعضی از مسائل و وقایع را تعریف کرد.

افرادی هستند که فکر می‌کنند تلفن‌همراه همسرشان، متعلق به آن‌ها هم هست. پس حق دارند آن را چک کنند. این افراد برای حریم خصوصی همسرشان هیچ حقی قائل نیستند؛ البته این نوع رفتار در خانم‌ها عمومیت بیشتری دارد. بعضی از خانم‌ها وقتی ازدواج می‌کنند فکر می‌کنند اگر دو نفر در هم حل شوند خوشبخت هستند درحالی‌که یک زندگی هنگامی توأم با خوشبختی است که هر دو نفر هویت مستقل داشته باشند. اما چند نکته اساسی و مهم:

* فراموش نکنید بدون دلیل نباید شک کرد.

* حریم خصوصی باید مطابق با موازین شرعی باشد و حدومرز آن را شرع تعیین می‌کند؛ اگرچه دراین‌باره جایگاه عقل نیز مهم است.

* آقایان نسبت به حریم خصوصی همسرشان حساسیت بیشتری دارند. ازاین‌رو لازم است خانم‌ها به این خصوصیت، احترام بگذارند و این حریم را گسترده نکنند و از رفتارهای مشکوک، مخفی و سؤال‌برانگیز پرهیز نمایند. خانم‌ها نگویند همسرم بدبین است، شاید بیشتر مردها همین نگاه را داشته باشند.

* برای حریم خصوصی نمی‌توان مرز ثابتی در نظر گرفت اما کلید دارد و آن اعتماد طرفین است.

* خانم‌هایی هستند که باور کرده‌اند مردها خیانت می‌کنند. با خودشان می‌گویند «همسر من هم مرد است، اگر مراقب نباشم خیانت می‌کند!» نتیجه رفتاری این تفکر، چک کردن تلفن‌همراه است. درصورتی‌که همیشه تأکید شده تا زمانی که نشانه‌ای ندیده‌ای حق نداری شک کنی. برای بعضی از افراد بحث خیانت به‌هیچ‌وجه مطرح نیست. آن‌ها فقط نمی‌خواهند همسرشان هویت مستقل داشته باشد. او احساس ترس می‌کند. نگران است که چرا همسرش به‌تنهایی خوشحال است. برای حل این نگرانی، ترس‌های ریشه‌ای فرد باید درمان شوند تا او بتواند اجازه دهد همسرش هویت مستقل و فضای خصوصی داشته باشد.

* ساده، بی‌آلایش و دور از مخفی‌کاری زندگی کنید. برخی پنهان‌کاری‌ها آسیب‌ساز است.

مدیریت رابطه مهم است

گاهی عدم مدیریت صحیح رابطه باعث خدشه‌دار شدن زندگی مشترک می‌شود. بعضی افراد به‌ویژه آقایان دوست دارند گاهی بدون حضور همسرشان با دوستان دوران مجردی بیرون بروند اتفاقاً از نظر همسرش هم مشکلی ندارد اما گاهی اوقات نوع بیان است که کار را خراب می‌کند و طرف مقابل حساس می‌شود؛ مثلاً می‌گوید «اگر من می‌روم فوتبال تو هم می‌روی خانه مادرت» این نوع بیان، کار را خراب می‌کند؛ یعنی در معامله هستیم. باید در رابطه تعادل وجود داشته باشد. حریم خصوصی یا هویت مستقل به این معنی نیست که هر کسی زندگی تنهایی داشته باشد و تنهایی به مهمانی برود. برای مدیریت کردن حریم خصوصی بعد از ازدواج باید چند اصل را رعایت کرد:

* حریم خصوصی باید محدودتر شود. نمی‌توانید بگویید همه زندگی مال خود من است.

* با برخی رفتارها به بروز شک دامن نزنید؛ برای مثال پیامک دریافت می‌کنید، می‌خوانید و می‌خندید؛ قبل از این‌که همسرتان در مورد آن بپرسد خودتان باید تعریف کنید، نه این‌که بگویید فلان دوستم که تو می‌شناسی بود و خوب نیست این متن بی‌ادبی را برای تو بخوانم.

* رفتارهای پنهانی نداشته باشید. باز هم تلفن همراه را مثال می‌زنیم که امروز منبع مشکلات است. پنهانی پیامک زدن و با تلفن صحبت کردن شک‌برانگیز است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
پیمایش به بالا