کار به مطالبه گوشی و چک کردن چتها میرسد، حالا تو ماندهای و انتخاب میان سپردن گوشی به دست همسر یا مقاومت و کوتاه نیامدن در برابر این خواسته. برخی اقوام هم زیرچشمی تو را نگاه میکنند و گوشهایشان تیز شده است.
این که سرانجام این اتفاق و کش و قوس چه میشود و تو با چه کسی داشتی چت میکردی سوژه اصلی این گزارش نیست، بلکه باید ریشههای این داستان را مورد بررسی قرار داد و این که چه مجموعه رویدادهایی باعث میشود همسران نسبت به یکدیگر و روابط هم در فضای مجازی مشکوک شوند و چک کردن محسوس و نامحسوس وسایل شخصی همچون تلفن همراه، تبلت، ایمیل و… را در دستور کار خود قرار دهند و این که آیا اساسا این رفتار و کنجکاوی و شکستن برخی حریمها میتواند به بهبود روابط زناشویی کمک کند یا خیر؟
تکنولوژی مقصر است؟
تکنولوژی های جدید به افراد اجازه می دهد به راحتی و بدون ترس از لو رفتن به همسرشان خیانت کنند. دیگر کسی نیازی به تلفن های ثابت ندارد و می تواند اطلاعات خصوصی خود را در موبایل یا اینترنت ذخیره کند. بنابراین احتمال لو رفتن به اندازه ای نیست که قبلا بود. همه می توانند سریعا با تلفن همراه خود پیامک بدهند، یا پشت کامپیوتر یا لپ تاپ بنشینند و ایمیل ارسال کنند. وجود امکاناتی مثل رمز عبور احتمال لو رفتن را تا حد بسیار زیادی کاهش داده است.
همه اینها دلایلی است که باعث می شود بعضی از همسران چک کردن تلفن و کامپیوتر همسر خود را الزامی بدانند. خیلی ها با دیدن موبایل همسرشان که در اتاق جا گذاشته شده نمی توانند در برابر وسوسه چک کردن و مطمئن شدن دوام بیاورند.
البته تکنولوژی همیشه قابل اعتماد نیست، مثلا همه ما ماجراهایی راجع به پیامک های اشتباهی شنیده ایم که اشتباها برای کس دیگری ارسال شده اند!
به همسرتان بدبین نباشید
متأسفانه هرچقدر حساسیت بیشتری به خرج دهید، بدبینیتان بیشتر میشود و در دام وسواس فکری گرفتار میشوید. در چنین شرایطی شروع میکنید به ایجاد محدودیتهای غیر ضروری برای همسرتان و این ممکن است باعث ناراحتی و دلخوری او شود و نتیجه عکس داشته باشد. این یک دور باطل است، حساسیت بیش از اندازه به بدبینی و بدبینی به حساسیت زیاد منجر میشود. اگر به بدبینیتان دل بدهید و به آن دامن بزنید، اوضاع بدتر میشود. بهتر است دست از بدبینی بکشید و اعتماد را به آرامش خود و همسرتان هدیه دهید.
به تو اعتماد ندارم
با ایجاد محدودیت و کنترل بیش از حد همسرتان چند پیام غیرمستقیم به او میدهید؛
• به تو اعتماد ندارم
• اعتماد به نفس کافی ندارم
• تو مستعد خیانت کردنی
به حریم خصوصی هم احترام بگذاریم
زندگی مشترک و ازدواج به معنای استحاله شدن در طرف مقابل نیست. فراموش نکنید که در زندگی مشترک هم باید به حریم خصوصی همسرمان احترام بگذاریم و آن را جدی بگیریم. درست است که حریم خصوصی افراد با هم متفاوت است اما نمیتوان نادیدهاش گرفت و انکارش کرد. ممکن است پیامهای تلگرام و اینباکس ایمیلاش جزء حریم خصوصیاش باشد و دیگری اینها را حریم خصوصی نداند و چیز دیگری را به عنوان حریم خصوصی برگزیده باشد، در هر صورت شما باید طرف مقابل و حریماش را بشناسید و آن را جدی بگیرید.
تلفن همراه هم را چک نکنیم
در تلفن همراه همسرتان دنبال چه چیزی میگردید؟ دنبال خیانت؟ میخواهید ببینید که آیا با کسی در رابطه است یا نه؟ خب؟ بعدش میخواهید چه کار کنید؟ دعوا کنید؟ طلاق بگیرید؟
هر طور که حساب کنید این پروسه، پروسهی معیوبی است و طرف مقابلتان فکر میکند به او توهین شده، شما عملا به او میگویید که اعتمادی که شیرازه و قوام زندگی است را به او ندارید. به جای چک کردن تلفن همراه همسرتان به او احترام و عشق هدیه کنید، بیشتر محبت کنید، اعتماد به نفستان را بالا ببرید، اعتماد را بیشتر کنید و اجازه ندهید این بازی خطرناک بینتان رایج شود که از روی لج و لجبازی مُدام در حال کنترل وسایل شخصی و حریم خصوصی هم باشید.
۴ نکته مهم درباره مشکوک شدن به همسر
۱- به جای چک کردن موبایل و حتی کیف و دیگر وسایل شخصی که ممکن است تنشهایی را در رابطهتان ایجاد کند با همسرتان راحت صحبت کنید و به او بگویید که تغییر رفتارش آزارتان میدهد و از او بخواهید درباره برخی موارد توضیح دهد.
۲- سعی کنید همسر خوبی باشید، همسر بهتری بشوید، حفظ زیبایی ظاهر و آراستگی در پوشش، مهربانی بیشتر، انجام دادن بهتر مسئولیتهای زناشویی میتواند به برقراری دوباره اعتماد و گرم شدن خانواده کمک شایانی کند، در واقع نشان دهید که در قلبتان محبت خانواده و همسر موج میزند.
۳- سفره دل و رازها و شکهایتان را پیش دیگران باز نکنید و هر روز تلفن دست نگیرید. مادر همسر، خواهر همسر، دوست و همسایه قطعا نمیتوانند در این زمینه بیشتر از خودتان به شما کمک کنند. مشکلات زناشویی باید بین خودتان باقی بماند و اگر نیاز به مشورت و کمک فکری و روحی دارید، بهترین گزینه یک مشاور و متخصص است نه دوست و فامیل.
۴- اگر از یک مشاور خانواده کمک گرفتید و او در رفتار همسرتان هیچ نوع نشانهای از خیانت پیدا نکرد، باید مساله را به عنوان یک مشکل ذهنی در خودتان بپذیرید و برای درمان از روانشناس کمک بگیرید؛ شکاک بودن ویرانگر رابطه زناشویی است.
همسرمان را کنترل کنیم یا نه؟
هیچکس توقع ندارد و حتی توصیه نمیکند که شما نسبت به زندگی و رفتار و روابط همسرتان بیتفاوت باشید و برایتان فرقی نکند که همسرتان با چه کسانی روابط باز دارد. این دقیقا خلاف قداست خانواده و تعهد زوجین به هم است. اما قطعا کنترل و چک کردن بیش از حد و مرز همسر نیز، راهکار مناسبی برای نشان دادن توجه نیست. این تعهد و کنترلگری باید درونی باشد. شما با محبت، عشق، اعتماد، احترام، صمیمیت، گذشت، اعتماد به نفس، داشتن مهارتهای زندگی و… کنترلگری را از منبع بیرونی به یک نیروی کنترل درونی منتقل میکنید که هم آرامش خودتان و هم آرامش همسرتان را تامین میکند.