آلو اکثراً به صورت تازه مصرف می شود؛ اما می توان آن را به کیک ها، سالادها و غذاها اضافه کرد یا به صورت کمپوت و مربا مصرف کرد. نوع خشک این میوه، در جای خشک و خنک یا در یخچال به مدت ۶ ماه قابل نگهداری است.
در طب چینی، آب آلو به عنوان «اکسیر صبحانه» برای سم زدایی و شادابی بدن بعد از خواب توصیه شده است.
آلو تقویت کننده و تنظیم کننده دستگاه هاضمه است.
– خوردن آلوی تازه یا پخته و یا کمپوت آن برای درمان بیماران مبتلا به روماتیسم، نقرس و تصلب شرائین مفید است.
– مصرف آلو به صورت پخته برای افراد ضعیف و مسن بهتر است، زیرا آلودی خام دیر هضم می شود.
– آلو در معالجه کم خونی، ضعف و ناتوانی و خستگی جسمی مفید است.
– آلو سرشار از ویتامین های A و C، کروهیدرات (مواد نشاسته ای، آهن، کلیسم و سایر املاح می باشد.
– برگه آلو، بهترین ضد سم است.
– برگه آلو، دستگاه هاضمه را در بدن تنظیم می نماید.
– غنی از منیزیم، سدیم، فسفر و پتاسیم است.
– به مقدار کافی فیبرغذایی را برای بدن تامین می کند.
– در حفظ سلامتی کبد موثر بوده و باعث سم زدایی از سیستم گوارشی می شود. همچنین در مبارزه با عفونت و تب های روده ای بسیار حائز اهمیت است.
– از آنجا که حاوی مقدار زیادی فسفر است، در افزایش قدرت فعالیت های ذهنی تاثیرگذار می باشد.
– نوشیدن آب آلو در دفع انگل های معده بسیار موثر می باشد.
پژوهشگران معتقدند از آلو می توان به عنوان ضدعفونی کننده غذا استفاده کرد. آلوی خشک خواص ضدمیکروبی دارد که می تواند خطر آلودگی گوشت را کم کند. افزودن آلو یا عصاره آن به گوشت قیمه شده، به میزان قابل توجهی از رشد میکروب ها جلوگیری می کند.
هر چند ادویه نیز می تواند نقش مشابهی ایفا کند، اما عصاره آلو طعم اندکی دارد و به همین دلیل طعم اصلی غذا را تغییر نمی دهد. افزودن ۳ درصد عصاره آلو، بیش از ۹۰ درصد مانع از رشد میکروب ها می شود. آلو به دلیل کمک به مرطوب ماندن گوشت، کیفیت گوشتی را که دوباره گرم می شود، بهبود می بخشد.تاثیر آلو در سلامت بدن۱-آلو یکی از منابع غنی پتاسیم است. تحقیقات انجام گرفته در سال های اخیر تاثیر پتاسیم را در کاهش فشار خون نشان داده اند. باتوجه به این که آلو حاوی سدیم کمی می باشد، مصرف متعادل آن در کنترل فشار خون موثر است.۲-یکی دیگر از ترکیبات قابل توجه در این میوه فیبر است. فیبرها سبب کاهش سرعت جذب مواد مغذی به ویژه قندها شده و در عین حال میزان حساسیت به انسولین را نیز افزایش می دهند. بنابراین مصرف آلو می تواند در کنترل قند خون موثر باشد.۳-یکی از شناخته شده ترین خواص آلو، پیش گیری از یبوست است. این اثر نیز به واسطه وجود فیبر است.۴-فیبر موجود در آلو سبب افزایش رشد و تکثیر باکتری های مفید روده شده که این امر مانع از رشد باکتری های مضر در داخل روده می شود. در عین حال بر اثر تخمیر فیبر در داخل روده، اسید بوتیریک تولید می شود که منشا انرژی برای سلول های روده است و به این ترتیب به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.۵-گیاه خواران و افرادی که مقادیر کمی گوشت قرمز مصرف می کنند، خود را در معرض خطر دریافت ناکافی آهن و تهی شدن ذخایر آهن بدن قرار می دهند. فقدان آهن می تواند در نهایت به کم خونی منجر شود که خستگی مفرط و عدم تمرکز از عوارض آن است. ولی باید توجه داشت که آلو خشک منبع خوب «آهن گیاهی» است.۶-همچنین آشپزها و کسانی که تمایل ندارند از چربی، کره یا مارگارین در دستورات خود استفاده نمایند می توانند از پوره آلو خشک در دستورات خود نظیر کیک میوه ها، برانی شکلات یا کیک هویج استفاده کنند که ماهیتی جویدنی و نرم دارند. پوره آلو خشک به حجم و مقدار دستور غذایی می افزاید و در عین حال حاوی چربی هم نیست. بنابراین استفاده از آلو خشک برای افرادی که باید رژیم کم چربی داشته باشند و تمایل به خوردن «هله هوله» شیرین دارند، مناسب است.
خواص آلو
- مهر ۲, ۱۳۹۴
- ۰۰:۰۰
- No Comments
- تعداد بازدید 109 نفر
- برچسب ها : آلو, بهداشت و سلامت, پتاسیم, درمان یبوست, سلامت بدن, فشار خون, فیبر, میوه ها