مردی باهمسرش در خانه تماس گرفت و گفت:”عزیزم ازمن خواسته شده که با رئیس و چند تا از دوستانش برای پاره ای از مذاکرات چند روزی را، به محل انجام پروژه در بندر عباس برویم”.
ما به مدت یک هفته آنجا خواهیم بود. این فرصت خوبی است تا ارتقای شغلی که منتظرش بودم بگیرم بنابراین لطفا لباس های کافی برای یک هفته برایم بردار و وسایل ماهیگیری مرا هم آماده کن.
ما از اداره حرکت خواهیم کرد و من سر راه وسایلم را از خانه برخواهم داشت، راستی اون کتابهای روی میز را هم بردار!
زن با خودش فکر کرد که این مساله یک کمی غیرطبیعی است اما بخاطر این که نشان دهد همسر خوبی است دقیقا کارهایی را که همسرش خواسته بود انجام داد.
هفته بعد مرد به خانه آمد ، همسرش به او خوش آمد گفت و از او پرسید که آیا او ماهی گرفته است یا نه ؟
مرد گفت :”بله تعداد زیادی ماهی قزل آلا، چند تایی ماهی سفید و چند تا هم ماهی ناشناس گرفتیم . اما چرا اون کتابهایی که گفته بودم برایم
نگذاشتی ؟”
جواب زن خیلی جالب بود.
زن جواب داد : کتابهارو توی جعبه وسایل ماهیگیریت گذاشته بودم ؟!
بیشتر افراد حداقل هرچند وقت یکبار به همسر خود دروغ می گویند. در تحقیقی، وقتی از زن و شوهرها پرسیده شد آیا تا به حال به همسر خود دروغ گفته اند یا نه؟ تقریبا نیمی از آنها (که گاهی به ۹۰ درصد هم می رسد) با ذکر نام مستعار برای خود، این گفته را تایید کرده اند. بعضی از مردها معتقدند که نباید به همسرشان حقیقت را ابراز کنند و تصور میکنند با دروغگویی میتوانند همسر خود را قانع کرده وبه قول معروف گول بزنند. اما در اکثر موارد این مسئله به نتیجه نامطلوب منتهی می شود و سبب اختلافات شدید خانوادگی میشود؛ در تحقیق ذکر شده در بالا مشخص شد که، بیشتر از نیمی از کسانی که اعتراف دروغ گویی به همسرشان را داشته اند ، اظهار کرده اند که این دروغگویی تاثیری منفی در رابطه و زندگی مشترکشان داشته است.
زیرا مردان مانند زنان آن قدر با ظرافت دروغ نمیگویند که دروغشان برای همیشه پنهان بماند. زنان نیز بهخاطر دروغ گفته شده از سوی همسرشان دلخور میشوند. ازطرفیزنان به دلیل احساسات لطیفشان زودرنجتر ازمردان هستند آنان با تلنگری کوچک روحیهشانبه هم ریخته و حالت افسردگی واضطراب در چهرهشان به خوبی مشاهده خواهد شد. لذا مردان برای گفتن بیاناتشان باید دقتبیشتری داشته باشند.
از آنجا که دروغ گفتن، بخصوص اگر تبدیل به عادت شود، می تواند ضربه سختی به رابطه زناشویی شما وارد کند؛ درک دلایل دروغگویی و چگونگی غلبه برحس نیازبه دروغ گفتن، بسیار حیاتی است. در این مقاله به دلایل عمده دروغ مردان به همسرانشان خواهیم پرداخت.به علت، دروغهایی که مردان به همسرانشان میگویند توجه کنید:- خودباوری: برخی از مردان، برای بالا بردن حس خود بزرگ بینی و بهقول معروف “کم نیاوردن” در برابر همسر دروغ می گویند. دراین موارد ممکن است درباره مسائلی چون دستاوردها و کمالات خود به طرف مقابل دروغ بگویند؛ در واقع، هدفشان خوب جلوه دادن خود در برابرهمسر و دیگران است. این حس بی کفایتی همیشگی، درنهایت باعث می شود تا به دروغگویی مزمن دچار شوند.
بعضی از زنان عادت دارند مزایای مرداندیگر را به رخ همسر خود بکشند. برای مثال میگویند شوهر دوستم مرد بسیار شجاعی است و یا این که بسیار دست و دلباز است و همه مال واموالش را در اختیار همسرش گذاشته است. مردان به این مسئله حساسیت نشان میدهند وآنان دوست ندارند همسرشان مرد دیگری را برتر از او ببیند شاید یک حس حسادت ناخودآگاه باشد که زنان باید به این حس توجه کنند. گاهی مردان در برابر تمجید همسرشان از مرد دیگردست به گفتن دروغهایی میزنند. مثلا میگویند امروز در خیابان با پسری جوان هیکلمندی دعواکردم و او را به شدت زدم. او چنین دروغی را بههمسرش میگوید تا اظهار دارد که او هم شجاع است.زنان نباید محیطی فراهم کنند کههمسرشانرا وادار به دروغهایی شاخدار کنند.هر فردی یک حالت و روحیه و شخصیت خاص بهخودش را دارد. شما نباید شوهر خود را با مرد دیگری مقایسه کنید. بلکه او را همانطور که هست دوست داشته باشید.- ترحم: گاهی دروغ گفتن از روی نوعدوستی است. بسیاری از مردان از این که احساسمیکنند زنان تحمل شنیدن حقیقت را ندارند، بهسادگی دروغ میگویند؛ مانند زمانی که نمی خواهید همسرتان آزرده خاطر شود. در این زمان، شما از همسرتان در برابر چیزی که برایش ناراحت کننده است محافظت نمی کنید، بلکه سعی می کنید بر روی موضوعی که به آن پی برده اید و برای همسرتان ناراحت کننده است، سرپوش بگذارید. اما این را بدانند که هر چقدر هم که همسرانتان ازبیان حقیقت نگران و مشوش میشود اما بهتر از گفتن دروغ میباشد. زیرا روزی حقیقت در نزد همسرتان فاش شده و آن زمان است که دنیا در برابرچشمان زن و شوهر سیاه خواهد شد و کار بهجاهای باریک خواهد کشید. پس اجازه ندهید چنین شود.”مانند وقتی که به طور اتفاقی از یکی از همسایه هایتان می شنوید که از همسر شما خوشش نمی آید و یا زمانی که همسرتان درباره مدل جدید موهایش از شما نظر می خواهد، درحالیکه مناسب او نمی باشد با قاطعیت پاسخ می دهید که خیلی این مدل را دوست دارید.” و اما یک توصیه به زنان؛ در صورتی که احساس کردید همسرتان به دلیل مصلحت زندگیاش بهشما دروغ گفته و این دروغ تاثیر چندانی دروضعیت زندگی زناشویی و عشق و محبت میانتان ندارد، پس بهتر است به روی خود نیاورید و ازکنار آن بگذرید. مطمئن باشید همسرتان خواهد فهمید و شرمنده شما خواهد شد.
برخی از مردان، برای بالا بردن حس خود بزرگ بینی و بهقول معروف “کم نیاوردن” در برابر همسر دروغ می گویند. دراین موارد ممکن است درباره مسائلی چون دستاوردها و کمالات خود به طرف مقابل دروغ بگویند؛ در واقع، هدفشان خوب جلوه دادن خود در برابرهمسر و دیگران است- اجتناب از چیزی: بعضی از مردان در برابر غر زدن همسرانشان مجبور به گفتن دروغهایی میشوند که در انجام و برآورده ساختن آن ناتوان هستند. محرک این نوع از دروغگویی پرهیز از واکنشهایی مانند ناکامی یا عصبانیت طرف مقابل است. دراین موارد شاید حس می شود دروغ گفتن بهتر از تحمل یا تجربه واکنش عاطفی با همسرباشد. زیرا فرد تنها کسی هست که باید برای درک واکنشهای منفی، دشواریهای فراوانی را تحمل کند. باید به این زنان چنین گفت که هیچ گاه همسر خود را تحتفشار نگذارید و از همسرتان درخواستهای ناشدنینخواهید. مردی که زیر بار فشار سخنهای همسرش باشد، دست به دروغ گویی میزند و بههمسرش وعدههایی میدهد که خودش هممیداند از عهده آن برنمی آید اما به خاطر ساکتکردن همسرش و جلوگیری از کشمکش و جنگاعصاب مجبور به دروغ گویی میشود. در این جا زن مقصر است. او سبب این دروغ شده است. هرزنی باید شرایط همسرش را بداند و بیش از آن ازهمسرش توقع نداشته باشد. غرور و شخصیت مرد نباید زیر پا لگدمال شود. یک زن باید همسرش را آنقدر دوست داشتهباشد که اگر زندگی کمی و کاستی به وجود آمد همراه و در کنار همسرش با مشکلات دست و پنجهنرم کند. نه این که سبب لافزنی و اغراقگویی ودروغگویی همسرش شود.- برای حفظ آبرو: وقتی به دروغگویی اجتنابی به شدت وابسته شدید، مجبور می شوید برای حفظ آبروی خود هم دروغ بگویید تا دروغ اصلیتان پنهان بماند. وقتی دروغهایتان برای همسر یا طرف مقابلتان آشکار می شود، برای اینکه خجالت نکشید و دفع پیامدهای این دروغ در این زمان است که شروع به گفتن دروغ های بیشتری می کنید و این یکی از دلایلی است که دروغها به سرعت تکثیر می شوند.- کینه توزی: دراین مورد دروغ به عنوان اسلحه ای برای آزار دیگران استفاده می شود. معمولا بچه مدرسه ای ها این کار را انجام می دهند و برای کوچک کردن دیگران شایعه هایی می بافند تا فردی در ساختار اجتماعی مانند مدرسه ازگروه همسالان طرد شود و شخص دروغگو سعی می کند موقعیت خود را در آن گروه مستحکم کند. زمانی که چنین رویدادی در زندگی زناشویی بوجود آید، معمولا وقتی عصبانیت در بالاترین حد خود باشد، زندگی زناشویی ازهم پاشیده می شود. موردی که درهنگام دروغ گفتن کمتر روی فکر کردن درباره ضربه ای است که به آینده هر دو فرد وارد می آید. با این وجود در برخی موارد در میان زوجها درگیری و مطرح کردن مسائل آزار دهنده و غیر واقعی در هنگام درگیری لفظی نیزگزارش شده است.- پنهانکاری: این نیروی محرک قسمتی از حقیقت وجودی شما را از جهان پیرامون مخفی می کند. تجربیات دردناک زندگی باعث شده است حس کنید لایق چنین عشقی نیستید و لازم است درباره خود و تجربیاتتان دروغ بـگویید. احساس می کنید اگر خود حقیقتتان آشکار شود، حس شرمندگی برشما غالب می شود و نیاز به انگیزه ای قوی برای پنهان کردن خود از دیگران از جمله همسرتان دارید.
– خودانکاری: افراد بیشتر اوقات به خودشان دروغ می گویند که این مسئله نوعی انکار برای عدم پذیرش واقعیتی بسیار دردناک است. خودانکاری مانع رشد آزادانه نیاز “صمیمیت” درارتباط می شود.
آینه دروغ نمی گوید
همان طور که مشاهده میکنید بعضی از دروغها بار منفی و گاهی هم بارمثبت دارند. البته یک زن و شوهر باید حقیقت گرا باشند و در هر شرایطی راستگویی را سرلوحهزندگی خود بدانند و حتی اگر در گذشته رخداد ناگواری داشتهاند، همچون دوست واقعیت رابگویند. در زندگی زناشویی بیان حقیقت ولو اینکه منجر به دلخوری شود باارزش و مهم است.
اگر به تازگی به همسر خود دروغ گفته اید یا مجبور شدید به او دروغ بگویید، یا اگر عادت دروغ گفتن برایتان مشکل ساز شده است. این فرصتی است که درباره انگیزه دروغ گویی خود از خودتان سوال کنید. دلایل دروغگویی تان را با لیست بالا تطبیق دهید تا پاسخی روشن بدست بیاورید. بهتر است برای شروع زندگی مشترک، اساس رفتارتان بر صداقت بنا شود. چون صداقت پایه اعتماد است. زمانی که اطمینان به شک تبدیل شود، کنترل رابطه مانند یک فنر از دستتان در می رود. اما واقعیت این است که وقتی زوجین خود را در میان دروغهایی که انتظارش را نداشتند، می یابند، و وقتی انگیزه آنها لطف کردن به طرف مقابل باشد، به نظر می آید که آن دروغها به طور ذاتی ظرفیت زیاد شدن را داشته اند. آیا تا به حال فکر کرده اید وقتی شروع به دروغ گفتن می کنید پس از مدتی دروغ گویی برایتان آسانتر می شود؟ به واقعیت و دلایلی که ممکن است دروغی بگویید آگاه باشید و به سوی رابطه ای سالمتر و صادقانه تر اولین گامهای اصلی را بردارید.
دروغ، اونم به خانوما
- بهمن ۱۹, ۱۳۹۱
- ۰۰:۰۰
- No Comments
- تعداد بازدید 88 نفر
- برچسب ها : اخلاق, اخلاق خانوادگی, پنهانکاری, تاثیر منفی, تهديدهاي رواني و رفتاری, تهدیدها, دانستنيهاي آقایان, دانستنيهاي خانم ها, دانستنی ها, دروغ, مشاوره, همسران