بگو چطور می خوابی؟
بعضی افراد سعی می کنند به خیال خودشان با مهارت هرچه تمام تر طوری صحبت کنند که افکار و نیات قلبی و درونی شان مشخص نشود. مثلاً نزدیک به یک ساعت از دوستی، محبت و یکرنگی صحبت می کنند اما کوچکترین آشنایی با آن ندارند!
اما با کمی دقت و منطق به راحتی می توان تفاوت بین یک صحبت صادقانه و غیردوستانه را دریافت. اگر زبان در خدمت افکار نادرست قرار گیرد سایر اجزای بدن نمی توانند چندان فریب دهنده باشند. برای تک تک ما، بارها و بارها پیش آمده است که بگوییم: «حرف قشنگی زد، اما نمی دانم چرا به دلم ننشست؟!»
فقط نباید اجازه داد احساس روی عقل سایه بیندازد. در غیر این صورت منطق و عقل به همراه تجربه به راحتی مُهر تأیید یا رد بر رفتارها و سخنان دیگران می زند. یک نگاه دوستانه تأثیری از خود بر جای می گذارد که با زبان بی زبانی می تواند از بیان مثنوی ۷۰ من کاغذی که بدون صمیمیت و صفا و صداقت نوشته و خوانده می شود بهتر عمل کند.
در حقیقت «زبان بدن» پیام ها و حرف های زیادی برای گفتن دارد که بعضی از افراد سعی می کنند با مهارت آن را هم مخفی کنند. برای همین در یک مکالمه تلفنی موفق تر از ملاقات رو در رو عمل می کنند.
اما شاید برای این گروه تعجب آور باشد اگر بدانند که یک محقق انگلیسی به نام پرفسور به نام CHRIS IDZIKOWSKI اعتقاد دارد از روی نوع خوابیدن افراد هم می توان پی به شخصیت آنان برد! او حالات مختلف بدن در هنگام خواب را به شش گروه تقسیم می کند و براساس آن نوع شخصیت فرد را بررسی و بیان می کند.
راستی شما چگونه می خوابید؟!۱ – (FOETUS STYLE )
در این وضعیت شخص به حالت جنینی، بدن خود را جمع می کند و به خواب می رود. آمار نشان می دهد که ۴۱% افراد در موقع خواب چنین وضعیتی را در بدن خود نشان می دهند و جالب است که زنان ۲برابر مردان در این حالت به خواب می روند. افراد این گروه حتی اگر به ظاهر افرادی خشن و بی احساس به نظر رسند، اما قلبی مهربان و حساس دارند. آنها در برخوردهای اجتماعی خود در ملاقات های نخست، به علت خجالت و شرم زیاد، نمی توانند به راحتی و خوبی رفتار کنند. اما در کمال تعجب،این مشکل به راحتی در ارتباطات بعدی آنها با غریبه ی دیروز از بین می رود.۲ – (LOG STYLE )
15% از افراد ترجیح می دهند در هنگام خوابیدن به پهلو بخوابند و دو دست خود را در کناره های بدن قرار دهند. این افراد از بودن در اجتماع و میان سایرین لذت می برند و در بیشتر مواقع داوطلبانه در کارهای گروهی مسئولیت می پذیرند. با توجه به علاقه و اشتیاق زیاد ایشان به ارتباط با سایرین، می توان گفت به راحتی به غریبه ها اعتماد می کنند و متأسفانه در بسیاری مواقع فریب هم می خورند.۳ – (YEARNED STYLE)
این گروه هم که ۱۳% افراد را تشکیل می دهند، تمایل دارند به پهلو بخوابند و دست های خود را در جلو به سمت خارج قرار دهند (عمود بر بدن). این گروه بیشتر نیمه خالی لیوان را می بینند و نسبت به سایرین بدگمان هستند. در تصمیم گیری بسیار کُند عمل می کنند و مدت ها طول می کشد تا موفق شوند خود را به انجام دادن یا ندادن کاری راضی کنند. اما نکته مثبت این است که سرانجام پس از تصمیم گیری، سخت می توانند از آن دست بردارند و در آن تغییری ایجاد کنند. (البته باید دعا کرد که تصمیم های درستی گرفته باشند)
۴ – (SOLDIER STYLE )
این گروه به پشت می خوابند و دست ها را در کنار پهلو و چسبیده به بدن نگه می دارند. افراد این دسته معمولاً آرام و محافظه کار هستند. آنها سر و صدا و اعتراض را دوست ندارند و سعی می کنند کارهای خود و سایرین را قانونمند و اصولی ببینند.۵ – (FREE FALL)
17% از نفرات مورد بررسی، صورت خود را به بالش می چسبانند و با دستهایشان اطراف بالش را می گیرند و سر را به یک سمت می چرخانند. این افراد اکثراً عجول هستند و می توان قدرت درونی خوبی در انجام کارها از آنان دید. آنها تمایل دارند بیشتر در میان جمع باشند، هرچند از انتقاد شنیدن دل خوشی ندارند و گاه در اثر عدم تحمل، شرایطی ناخوشایند برای ایشان پیش می آید.۶ – (STAR FISH )
این گروه به پشت می خوابند و هر دو دست خود را بالا می برند و اطراف بالش می گذارند. از نظر شخصیتی اکثراً شنوندگان خوبی هستند و با صبر و حوصله به حرف ها و سخنان دیگران گوش می دهند و گرچه همیشه برای کمک و امداد به نیازمندان در شتاب هستند اما اغلب ترجیح می دهند در مرکز توجه قرار نگیرند.
سبک و عادت شما در حین خوابیدن مشابه هر کدام از موارد بالا که باشد تغییر چندانی نمی کند چرا که تحقیقات نشان داده است فقط ۵% افراد الگوهای خواب متفاوت را تجربه می کنند و هر شب به یکی از حالات ذکر شده می خوابند و سایرین (۹۵% باقیمانده) تقریباً همیشه به نوعی ثابت به خواب می روند و تغییر حالت مانع خواب راحت آنان می شود.
حتی از نظر استفاده از بالش و تشک هم افراد با هم بسیار متفاوت هستند و مثلا فقط ۱۰% انسان ها در زمان خواب کل بدنشان را زیر روانداز (پتو – لحاف – ملحفه) نگه می دارند و بقیه علاقه دارند یک دست یا پا را بیرون بگذارند.
استفاده از بالش های مختلف جهت درمان
استراحت کردن و خوابیدن نعمتی است که می توان با استفاده از آن فشارهای جسمی و روحی تحمل شده در طول روز را کم کرد و به راستی روزی نو را آغاز کرد. بسیاری از مردم در عمل متوجه شده اند که حائل کردن بالش در زیر سر، گردن، زانو یا کمر باعث آرامش بیشتر بدن در زمان خواب می شود.
مثلاً گذاشتن بالش لای زانوها ،زمانی که به پهلو خوابیده اید، می توانید بالشتک مناسبی را بین دو زانو قرار دهید تا میزان کشش و خستگی قسمت پایین کمر شما کمتر شود. این کار باعث می شود زانوها با یکدیگر در تماس نباشند و ستون مهره ها در وضعیت طبیعی خود نگه داشته شود. در صورتی که به پهلو بخوابیم و بین زانوها فاصله ای نباشد پای بالایی به پایین متمایل خواهد شد و لگن خاصره به جلو کشیده می شود و در نهایت شکل طبیعی ستون فقرات با پیچش ایجاد شده تغییر پیدا می کند. به همین خاطر قرار دادن یک بالشتک کوچک در بین زانوها می تواند از درد پشت جلوگیری کند و به پشت و کمر این امکان را می دهد که در هنگام خواب استراحت داشته باشند (هرچه این بالشتک نرمتر باشد امکان چرخش بدن به سمت جلو بیشتر می شود) زمانی که به پشت خوابیده اید هم می توانید بالشتکی در زیر زانوهایتان قرار دهید. این کار فشار کمتری در ناحیه کمر ایجاد می کند .در مجموع پر کردن فاصله بین زانوها، یا زانوها و زمین روش بسیار خوبی برای کم کردن درد و خستگی کمر است.بالش های U شکل سفری
شاید این نوع بالش ها را امتحان کرده باشید. آنها به راحتی اطراف گردن را پر می کنند و مانع خم شدن بیش از حد سر به یک جهت می شوند و بخشی از وزن سر را به خوبی (در حالت نـِشسته) تحمل می کنند. آنها با آزاد کردن و از انقباض خارج کردن ماهیچه هایی که سر را بالا نگه می دارند خصوصاً در زمان نشستن در اتومبیل و هواپیما و تجربه خواب نشسته، از دردها و فشارهای احتمالی بر ناحیه سر و گردن کم می کنند. به هر کدام از روش های ذکر شده یا ذکر نشده ای که می خوابید، سعی کنید به آرامش جسم و روح خود بعد از یک روز کاری با دقت و توجه بیشتری نگاه کنید و به بهترین حالت از آن استفاده ببرید چرا که تحقیقات و مطالعات نشان می دهد:
– در پستانداران و پرندگان، ارتباطات عصبی و رشد و ترمیم بافت های آن در زمان خواب اتفاق می افتد و به همین خاطر است که تأکید می شود کودکان و نوجوانان در مرحله رشد و قبل از بلوغ، خواب بیشتری در مقایسه با بزرگسالان خود داشته باشند.
– در شرایطی که کمتر می خوابیم و نیاز خواب خود را به خوبی تأمین نمی کنیم، توانایی یادگیری و حفظ و ذخیره مطالب در مغز ما کمتر می شود.
– تأثیرات ناشی از کم خوابی روی مغز و حافظه، مشابه آن چیزی است که در زمان کهولت و پیری اتفاق می افتد.
– شواهد و آزمایشات انجام شده نشان می دهد که خواب نقش مهمی در تقویت حافظه دارد.
و سرانجام این که: چندان مهم نیست که نوع خوابیدن بتواند شخصیت ما را بیان کند یا خیر. آنچه ارزش فکر کردن و توجه را دارد بهره گرفتن کامل (جسمی و روحی) از ساعات خواب و استراحت است تا بتوانیم با جسم و روحی آماده در فعالیت های ظاهری و خودآگاه روز بعد به خوبی رفتار کنیم.
مینو ضابطیان
راه هایی برای کشف شخصیت آدم ها

- تیر 5, 1392
- 00:00
- No Comments
- تعداد بازدید 121 نفر
- برچسب ها : u شکل, آدم ها, اتاق مطالعه, بالش, بهداشت و سلامت, دانستنی ها, روانشناسی, زانوها, کشف شخصیت, نحوه خوابیدن
اشتراک گذاری این صفحه در :

آسایش و آرامش دوران بارداری
۱۴۰۴/۰۱/۲۵
لقمه حلال در تربیت فرزندان
۱۴۰۴/۰۱/۲۴
مشکلات طلاق
۱۴۰۴/۰۱/۲۳
بازتاب معنوی نامهای خوب
۱۴۰۴/۰۱/۲۲
از زندگی تا شهادت سید حسن نصرالله
۱۴۰۳/۰۹/۱۲
مفهوم «کوثر» در قرآن و ارتباط آن با شخصیت حضرت زهرا (س) چیست؟
۱۴۰۳/۰۸/۳۰
رعایت حریم خصوصی دیگران در قرآن، احادیث و آثار امام
۱۴۰۳/۰۸/۱۶