روانشناسی غذا

روانشناسي غذا

روانشناسی غذا
از گذشته‏ های دور تا کنون باور نمی‏کردند که غذا مسائل روانی هم داشته باشد،
فکر می‏کردند غذا از نظر«ویتامین‏ها» و«پروتئین» مهمّ است،
تا آنکه با گسترش مرزهای دانش بشری، هم اکنون از نظر تجربی اثبات کرده‏اند که غذا دو چیز به انسان منتقل می‏کند:اوّل – انواع ویتامین ها
دوّم – صفات روانی و روحیّات
بنابر این، گوشت و شیر حیوانات همانگونه که ویتامین‏ها را به انسان منتقل می‏کنند، صفات و روحیّات آنان نیز منتقل می‏شود، که امامان بزرگوارِ ما علیهم السلام فرمودند:
گوشت و شیر الاغ نخورید.
و خوردن گوشت درندگان حرام است.
و رهنمود دادند که:
فرزند فقط باید از شیر مادر تغذیه شود.
حضرت امیرالمؤمنین‏ علیه السلام فرمود: ما مِنْ لَبَنٍ یَرْضَعُ بِهِ الصَّبِیّ أعْظَمُ بَرَکَهً عَلَیْهِ مِنْ لَبَنِ اُمِّهِ
(هیچ شیری برای تغذیه کودک از شیر مادرش با برکت و بهتر نیست.)
و هشدار دادند که:لا تَسْتَرْضِعُوا الْحُمَقاء فَاِنَّ اللَّبَنَ یَغْلِبُ الطَّباع
(کودکان شما از زنان احمق شیر نخورند، زیرا شیر صفات و روحیّات را تغییر می‏دهد.) [۱] .
و فرمود:اُنْظُرُوا مَنْ تُرْضِعَ اَوْلادَکُمْ فَاِنَّ الْوَلَدَ یَشُبُّ عَلَیْهِ
(بنگرید که چه کسی کودکان شما را شیر می‏دهد، زیرا کودک با همان جوان می‏شود و رشد می‏کند.)
۱.فروغ کافی ج ۶ ص ۴۰

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا