روش صحیح بخار پز کردن سبزیجات

روش صحیح بخار پز کردن سبزیجات

معمولا انواع سبزی‌ها به صورت سالاد، سبزی خوردن، یا برای تهیه انواع خورشت‌ ها مانند خورشت بادمجان، کدو، کرفس و … استفاده می شوند ،اما گاهی در برخی از مهمانی‌ها و مجالس از سبزیجات بخارپز و خام در کنار غذاهای مختلف، استفاده می شود. 
 سبزیجات را هم به صورت خام و هم به صورت بخارپز می توان مصرف کرد، اما سبزیجات دارای ویتامین‌های حساس به حرارت مانند ویتامین C هستند بنابراین باید در هنگام پخت آنها دقت بیشتری کرد.برخی سبزیجات ‌مانند کلم، گل‌کلم وقتی خام مصرف می شوند، ممکن است باعث بروز اختلالاتی در دستگاه گوارش شوند، بنابراین بهتر است آنها را پخت تا هضم‌آنها آسان‌تر شود.
هنگام بخارپز کردن سبزیجات به نکات زیر را توجه کنید :
۱-از میزان آب کمی برای پخت استفاده کنید تا پس از پخت به خورد سبزیجات برود.
۲-آب حاصل از سبزیجات را مصرف کنید ،به غیر از سیب‌زمینی .
۳- در زمان بخارپز کردن حتما باید در ظرف گذاشته شود .
۴-از جوش شیرین برای حفظ رنگ سبزی استفاده نکنید، زیرا باعث از بین رفتن ویتامین C، گروه B و برخی مواد معدنی سبزیجات می‌شود.
۵- قبل از پخت سبزیجات بهتر است ،نخست آب را جوش‌ آورید. سپس انواع سبزیجات را در آب در حال جوش بریزید، با این روش آنزیم‌های موجود در سبزی حفظ می‌شوند و ویتامین‌ها نیز در اثر حرارت کمترآسیب‌ می‌بینند.
۶- سبزیجات را باید قبل از خرد کردن بشویید، زیرا اگر سبزی خرد شود، درصدی از ویتامین‌ها بر اثر شستشو از بین می روند. نکته :
* سبزیجات سرخ شده با مقدار زیادی روغن باعث بروزچاقی و بیماری‌های قلبی‌-عروقی می شود و به سلامتی افراد لطمه می‌زند، خصوصا در هنگام سرخ کردن ازروغن های جامد یا روغن های حیوانی استفاده شده باشد.
* همچنین، اگر سرخ کردن در درجه حرارت بالا باشد، باعث از بین رفتن ویتامین‌های موجود در سبزی می شود و همچنین هضم‌ آنها را مشکل می کند .
* مخلوط سبزیجات با سایر گروه‌‌های مواد غذایی مانند غلات، گوشت سفید و لبنیات کم‌چرب می‌تواند وعده غذایی کامل تری را به وجود آورد. 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
به بالا بروید