شب قدر همان فاطمه زهرا

شب قدر همان فاطمه زهرا

فاطمه صلوات‏اللَّه‏علیها لیلهالقدر بود، و لیلهالقدر داراى مراتبى است، چنانکه همه حقایق وجودى چنین‏اند هر مرتبه دانى رقیقه عالى آن است و مرتبه عالى، حقیقت رقیقه‏ى مرتبه دانى است. خداى سبحان فرمود: «شما نشئه نخستین را فهمیدید پس چرا متذکر نمى‏گردید» و در روایت رضوى چنین آمده: «خردمندان دانستند که حقایق عالم ماوراى این نشئه جز از طریق حقایق اینجا شناخته نمى‏شوند».
در اثر صادقى آمده است: «خداى تعالى عالم ملک را بروزان ملکوت خلق کرده و ملکوت را بر مثال جبروت تأسیس کرده تا از ملک بر ملکوت و از ملکوت بر جبروت (عقول) استدلال شود».
بدان که از منازل سیر حبى وجودى در قوس نزولى به لیل و لیالى تعبیر مى‏شود و در قوس صعودى به یوم و ایام تعبیر مى‏گردد. پس عصمهاللَّه الکبرى حضرت فاطمه همانگونه که لیلهالقدر است همچنین یوم‏اللَّه نیز مى‏باشد. و انسان کامل در عصر محمدى وعاء حقایق قرآن است. اگر خواهى چنین بگو:
انسان کامل قرآن ناطق است. پس یازده قرآن ناطق از این شب مبارکه‏اى که شب قدر است و مادر امامان است، نازل شده است. پس بفهم آنگاه در سخن حق سبحان تدبر نما که به پیغمبر اکرم فرمود: «ما به تو کوثر را بخشیدیم».
رسول خدا (ص) فرمود: «هرکس فاطمه را آنگونه که حق فاطمه است بشناسد شب قدر را ادراک کرده است و علت نامگذارى آن حضرت به فاطمه آن است که خلایق از کنه معرفت وى بریده شدند (به کنه معرفت وى نمى‏رسند)».
و در اثر صادقى چنین آمده: «هرکس فاطمه را آنگونه که سزا است بشناسد، لیلهالقدر را ادراک کرده است».
تمام این حدیث در تفسیر فرات کوفى چنین است: «فرات گوید محمد بن قسم بن عبید به اسناد معنعن خویش از ابى‏عبداللَّه علیه‏السلام ما را حدیث کرد که آن حضرت فرمود: انا انزلناه فى لیلهالقدر. لیله فاطمه است و قدر اللَّه است، پس آنکس که فاطمه را آنگونه که سزاست بشناسد لیلهالقدر را ادراک کرده است. علت نامگذارى وى به فاطمه آنست که خلایق از معرفت فاطمه محروم و بریده شدند.
(محمد بن قسم شک کرده که حدیث با «عن» از حضرتش شرف صدور یافت و یا بدون «عن)» و سخن خدا: «و ما ادریک ما لیلهالقدر، لیلهالقدر خیر من الف شهر» یعنى چه مى‏فهمى که لیلهالقدر چیست لیلهالقدر بهتر از هزار ماه است یعنى شب قدر بهتر از هزار مومن است زیرا فاطمه مادر فرود مومنان است- تنزل الملائکه والروح فیها- ملائکه و روح را در این شب فرود مى‏آورند و ملائکه مومنانى‏اند که علم آل‏محمد (ص) را واجدند و مراد از روح‏القدس فاطمه است. باذن ربهم من کل امر سلام هى حتى مطلع الفجر یعنى از هر امرى به اذن پروردگارشان در حالى که سلام مى‏گویند تا فجر طلوع کند یعنى تا حضرت قائم خروج کند».

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا