فاطمه صلواتاللَّهعلیها لیلهالقدر بود، و لیلهالقدر داراى مراتبى است، چنانکه همه حقایق وجودى چنیناند هر مرتبه دانى رقیقه عالى آن است و مرتبه عالى، حقیقت رقیقهى مرتبه دانى است. خداى سبحان فرمود: «شما نشئه نخستین را فهمیدید پس چرا متذکر نمىگردید» و در روایت رضوى چنین آمده: «خردمندان دانستند که حقایق عالم ماوراى این نشئه جز از طریق حقایق اینجا شناخته نمىشوند».
در اثر صادقى آمده است: «خداى تعالى عالم ملک را بروزان ملکوت خلق کرده و ملکوت را بر مثال جبروت تأسیس کرده تا از ملک بر ملکوت و از ملکوت بر جبروت (عقول) استدلال شود».
بدان که از منازل سیر حبى وجودى در قوس نزولى به لیل و لیالى تعبیر مىشود و در قوس صعودى به یوم و ایام تعبیر مىگردد. پس عصمهاللَّه الکبرى حضرت فاطمه همانگونه که لیلهالقدر است همچنین یوماللَّه نیز مىباشد. و انسان کامل در عصر محمدى وعاء حقایق قرآن است. اگر خواهى چنین بگو:
انسان کامل قرآن ناطق است. پس یازده قرآن ناطق از این شب مبارکهاى که شب قدر است و مادر امامان است، نازل شده است. پس بفهم آنگاه در سخن حق سبحان تدبر نما که به پیغمبر اکرم فرمود: «ما به تو کوثر را بخشیدیم».
رسول خدا (ص) فرمود: «هرکس فاطمه را آنگونه که حق فاطمه است بشناسد شب قدر را ادراک کرده است و علت نامگذارى آن حضرت به فاطمه آن است که خلایق از کنه معرفت وى بریده شدند (به کنه معرفت وى نمىرسند)».
و در اثر صادقى چنین آمده: «هرکس فاطمه را آنگونه که سزا است بشناسد، لیلهالقدر را ادراک کرده است».
تمام این حدیث در تفسیر فرات کوفى چنین است: «فرات گوید محمد بن قسم بن عبید به اسناد معنعن خویش از ابىعبداللَّه علیهالسلام ما را حدیث کرد که آن حضرت فرمود: انا انزلناه فى لیلهالقدر. لیله فاطمه است و قدر اللَّه است، پس آنکس که فاطمه را آنگونه که سزاست بشناسد لیلهالقدر را ادراک کرده است. علت نامگذارى وى به فاطمه آنست که خلایق از معرفت فاطمه محروم و بریده شدند.
(محمد بن قسم شک کرده که حدیث با «عن» از حضرتش شرف صدور یافت و یا بدون «عن)» و سخن خدا: «و ما ادریک ما لیلهالقدر، لیلهالقدر خیر من الف شهر» یعنى چه مىفهمى که لیلهالقدر چیست لیلهالقدر بهتر از هزار ماه است یعنى شب قدر بهتر از هزار مومن است زیرا فاطمه مادر فرود مومنان است- تنزل الملائکه والروح فیها- ملائکه و روح را در این شب فرود مىآورند و ملائکه مومنانىاند که علم آلمحمد (ص) را واجدند و مراد از روحالقدس فاطمه است. باذن ربهم من کل امر سلام هى حتى مطلع الفجر یعنى از هر امرى به اذن پروردگارشان در حالى که سلام مىگویند تا فجر طلوع کند یعنى تا حضرت قائم خروج کند».
شب قدر همان فاطمه زهرا

- آبان 2, 1393
- 00:00
- No Comments
- تعداد بازدید 219 نفر
- برچسب ها : چهارده خورشید, حضرت زهرا (س), دانی, شب قدر, فاطمه زهرا, فضائل, ملکوت
اشتراک گذاری این صفحه در :

بهترین و سالمترین نان کدام است؟
۱۴۰۳/۱۲/۲۸
اعمال شبهای قدر و اعمال مخصوص شب نوزدهم ماه رمضان
۱۴۰۳/۱۲/۲۷
عوارض چهار زانو نشستن
۱۴۰۳/۱۲/۲۷
معیارهاى گزینش در نامه 53 نهج البلاغه
۱۴۰۳/۱۲/۲۶
از زندگی تا شهادت سید حسن نصرالله
۱۴۰۳/۰۹/۱۲
مفهوم «کوثر» در قرآن و ارتباط آن با شخصیت حضرت زهرا (س) چیست؟
۱۴۰۳/۰۸/۳۰
رعایت حریم خصوصی دیگران در قرآن، احادیث و آثار امام
۱۴۰۳/۰۸/۱۶