شناسایی هورمون عشق

شناسایی هورمون عشق

دوران شیردهی: روابط مادر نوزاد
 شیردهی باعث ترشح هورمون اطمینان و تقویت پیوند بین مادر و نوزاد می‌شود.
نتایج یک تحقیق جدید نشان می‌دهد؛ وقتی نوزاد در حال شیر خوردن است، این عمل منجر به ترشح هورمون «اکسی توسین» معروف به هورمون «اطمینان» در مغز مادر می‌شود.
پژوهشگران از کشورهای چین، فرانسه، ایتالیا و انگلیس مدلی را تهیه کرده‌اند که عملکرد دقیق بدن مادر را در این شرایط و زنجیره اتفاقی که در بدن میافتد، نشان می‌دهد.
این پژوهش روی نقش اکسی توسین متمرکز شده است؛ هورمونی که اخیراً نقش آن در افزایش اطمینان و عشق در بین انسان‌ها و حتی حیوانات کشف شده است.
مدت‌های زیاد پژوهشگران تصور می‌کردند اکسی توسین مادهای است که وقتی در خون آزاد شود باعث می‌گردد شیر از غدد مادر جاری شود.
اما مطالعات جدید نشان می‌دهد که وقتی اکسی توسین در مغز آزاد شود، پیوند بین مادر و کودک تقویت می‌شود. اما برای بروز این تأثیرات، مقدار زیادی از هورمون باید تولید شود تا موجی از هورمون در سرتاسر مغز گسترش پیدا کند.
تحقیقات نشان می‌دهد که در واکنش به مکیدن، سلول‌های اکسی توسین شروع به آزاد کردن این هورمون از اندریت​ها و پایانه‌های رشته‌های اعصاب می‌کنند.
ارضاء این نیاز”ارتباط فیزیکی با مادر” از همان دوران طفولیت منجر می‌شود که فرد در بزرگ‌سالی از لحاظ روانی به یک ثبات روانی رسیده و از آسیب‌های روانی مصون باشد تا جایی که این افراد اضطراب‌های کمتری را تجربه می‌کنند
مشاهده این پدیده دانشمندان را شگفت زده کرد چون آن‌ها معمولاً تصور می‌کردند که اندریتها به‌عنوان بخشی از یک نورون (سلول عصبی) فقط دریافت کننده اطلاعات هستند در انتقال آن‌ها نقشی ندارند، اما در این تحقیق خلاف تصور قبلی دانشمندان دیده شد.
دکتر ابوالقاسم مهری نژاد روان شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا می‌گوید: چسبیدن به آغوش و فیزیک مادر یک نیاز بنیادی بشر است، که در ۵۰ سال اخیر مشخص شده است ارضاء این نیاز از همان دوران طفولیت منجر می‌شود که فرد در بزرگ‌سالی از لحاظ روانی به یک ثبات روانی رسیده و از آسیب‌های روانی مصون باشد تا جایی که این افراد اضطراب‌های کمتری را تجربه می‌کنند و از لحاظ شخصیتی و روانی مقاوم‌تر هستند. ارتباطات پوستی میان کودک و هر شخصی که از او مراقبت می‌کند می‌تواند بازدهی بالایی را در سلامت جسم و روان کودک داشته باشد. همان طور که در مقالاتی هم به مزایای بالای ماساژ کودک اشاره نمودیم. ” آموزش ماساژ کودک ” و ” تقدیم به مامانای مهربون “.
شیر خوردن یکی از راه‌های مؤثر در ارضای این غریزه است. غریزه‌ای که در صورت ارضا در دوران طفولیت منجر به این می‌شود که ارتباطات عاطفی قوی بین مادر و فرزند شکل گیرد تا بدان جا که حتی در بزرگ‌سالی این ارتباط استحکام بیشتری پیدا خواهد کرد. همچنین این گروه از افراد در همه دوران زندگی احساس تنهایی کمتری داشته و مسائلی چون ترک والدین و سپردن به سرای سالمندان از سوی این خانواده‌ها کمتر اتفاق می‌افتد.
در ادامه بحث این روان شناس افزود: کودکانی که سرد بزرگ شده و ارتباطات عاطفی کمتری بین آن‌ها و مادر برقرار بوده در بزرگ‌سالی این الگو را بر جنس موافق و مخالف تعمیم خواهند داد و اما در پایان موضوع مهم و قابل ذکر احساس آرامش مادر است که به هنگام شیر خوردن نوزاد در وی ایجاد می‌شود. که شاید علت آن همان ترشح هورمونی است که به هورمون اطمینان و عشق معروف است و در ابتدای مقاله ذکر شد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا