عدم وجود خواستگار مناسب
اگر کسی قصد ازدواج داشته باشد و ازدواج برای او واجب باشد و خواستگاری برای او نیاید چه باید بکند؟ اولین اقدام، عدول از برخی معیارهاست.
یعنی از بین معیارهای انتخاب همسر – که برخی سلیقه ای و ذوقی است – چشم پوشی کند. مثلا اینکه همسرتان حتما از سادات باشد یا تحصیلات عالیه داشته باشد، جزء ملاک های اساسی نیست. باید تا آنجا که می شود، از برخی از این معیارها دست کشید تا دایره ی انتخاب زیاد شود. بنابر این بلند پروازی، رؤیا پردازی و بالا بودن سطح توقعتان می تواند به بهای این تمام شود که برای همیشه مجرد باقی بمانید.
دوم، باید کاری کنید تا آنجایی که می توانید شایستگی خود را زیاد نمایید. مثلا پسری که کار ندارد، برود دنبال کار. دختر تحصیلاتش را مقداری بالا ببرد و از همه مهم تر، روی اخلاق فردی خود کار کند. بنابر این در اجتماعات سالم ظاهر شوید؛ مثل مساجد، برنامه های مذهبی، دانشگاه و … زیرا این حضور می تواند باعث بروزاستعدادها و خلاقیت های درونی شما شود و بستر را جهت مورد انتخاب قرار گرفتن شما مهیا نماید.
یک واقعیت غیر قابل انکار این است که تمام افراد از آراستگی ظاهری و باطنی به حس خوبی می رسند. پس توجه داشته باش که ژولیدگی ظاهری و بروز رفتارهای سبک و دور از شأن یک خانم می تواند دایره انتخاب شدن شما را تنگ کند.
سوم، توجه به وقار و آراستگی ظاهری در معاشرت های اجتماعی و حضور مثبت در فعالیت های خوب و مناسب اجتماعی کمک می کند جوانان شایسته شناخته شوند. در حالی که کسانی که در انزوا هستند یا نوع برخورد اجتماعی آنها مناسب نیست، به طور طبیعی کمتر در معرض ازدواج قرار می گیرند.
چهارم، رفع رفتارها و اخلاقیات نامناسب و نقاط ضعفی که در مورد ازدواج مورد توجه دیگران است
. بدخلقی ها، عصبیتها، بدزبانی ها و … آفت هایی است که به وجهای شخص بسیار لطمه می زند. در واقع کسی دوست ندارد با فردی بد اخلاق، عصبانی، بی نظم یا … روزگار بگذراند، پس تا دیر نشده در جهت رفع این رذایل بکوشیم.
پنجم، همه باید احساس مسؤولیت کنند. اگر در میان فامیل و دوستان، دختر و پسری را سراغ دارند که مناسب یکدیگرند، بانی خیر شوند و البته با رعایت اصول اخلاقی و پس از مشورت با یک فرد پخته، در این مورد پیش قدم شوند. در روایات نیز به این امر توصیه شده است.
ششم، دعا و توکل به خداوند و توسل به اهل بیت(ع) است. برخی افراد هنگامی که این توصیه را می شنوند، می گویند خیلی دعا کردیم! همین صحبت، یعنی اینکه به نتیجه نخواهد رسید؛ چون به این راه حل یک نگاه مأیوسانه دارد. انسان باید در دعا یقین داشته باشد که می شود تا بشود. در دعا مثل تمام اتفاقاتی که در عالم می افتد، چند عامل باید دست به دست هم بدهد تا نتیجه دهد. شاید بعضی شرایط، قبلا نبوده باشد مثل حال دعا و … . پس امیدوار باشد و با یقین و اصرار و با حصول شرایط از خداوند بخواهد که خدا کسی را از خانه اش دور نمی کند.
بزرگی از اهل دل این سفارش را می کرد که چهل روز دعای « یَا مَنْ تُحَلُّ بِهِ عُقَدُ الْمَکَارِهِ » را بخوانید. نگارنده شاهد این بود که جوانی که ازدواجش خیلی سخت شده بود، با این دعا در کمال ناباوری چه ازدواج شیرینی نمود.