علاقمند کردن کودکان به ورزش

علاقمند کردن کودکان به ورزش

علاقمند کردن کودکان به ورزش

کلیه پدران و مادران به این امر واقفند که انجام حرکات ورزشی نه تنها برای سلامت بچه ها مفید است بلکه سبب رشد مهارت های اجتماعی آنها شده و اعتماد به نفس آنها را افزایش میدهد . بدین ترتیب خیلی از والدین که این دلواپسی را دارند که فرزندان شان را درست تربیت کنند و منش ها و عادت های خوب را در آن ها پرورش دهند و ماندگار کنند، مایلند تا فرزندشان به فعالیت های ورزشی بپردازد.

ممکن است فرزندتان از آن بچه هایی باشد که از ورزش کردن بیزار هستند و ترجیح میدهند ساعت ها پای تلویزیون بنشینند تا فوتبال بازی کنند! احتمالا هم فرزندتان حس میکند اندام مناسبی نسبت به همسالانش ندارد تا بخواهد هم بازی شان بشود. علت فعالیت نکردن وی هرچه باشد، مشکل است بخواهید کودکی را که به ورزش بی تفاوت است به ورزش کردن علاقمند کنید.
به طور کلی علاقه مندکردن بچه ها به ورزش کار سختی است، ولی با شیوه های ساده ای میتوان بچه ها را به طرف ورزش کشاند.

علت عدم علاقه فرزندتان به ورزش را بفهمید
ممکن است این کار علت ساده ای داشته باشد مانند این که وی گرما و عرق کردن را دوست ندارد یا ممکن است مشکلات دیگری در فعالیت داشته باشد. ممکن است بازی در زمین تنیس برایش آزاردهنده باشد یا در موقع دویدن تنفسش دچار مشکل شود. درصورتی که علت این دوست نداشتن را بدانید، راحت تر میتوانید برایش راهکار پیدا کنید.
درصورتی که نتوانستید علت قانع کننده ای پیدا کنید، میتوانید از یک مشاور کمک بگیرید. زیرا امکان دارد شما مهارت کافی برای این که دلیل اصلی اتفاق را کشف کنید نداشته باشید، ولی یک متخصص میتواند این کار را انجام دهد.

ورزش برای کودکان طور متفاوتی به نظر میرسد
این واقعیت را بپذیرید. ورزش از دید بچه ها  با بزرگسالان متفاوت است. برای بزرگسالان ورزش به معنی ۳۰ دقیقه دویدن روی تردمیل و سوزاندن مقدار مشخصی از کالری است؛ ولی بچه ها به روشهای دیگری فعالیت دارند.

برای تشویق بچه ها به ورزش باید بدانید که کودکان با حرکات کوتاه تری ورزش کرده و از بدنشان در جهت های مختلفی استفاده میکنند . پس هنگامی که به فرزندتان ورزشی را پیشنهاد می کنید حواستان به این نکته باشد. در واقع به خودتان بعنوان یک هم بازی نگاه کنید نه یک مربی ورزشی.

برای مثال بجای این که فرزندتان را برای ورزش بیرون از منزل بفرستید، یک بازی خانوادگی در حیاط منزل ترتیب دهید. هنگامی که با فرزندتان فعالیتی را انجام می دهید، سه اتفاق خوش آیند پیش می آید؛ علاوه بر این که کودکتان فعالیت میکند ، شما هم فعال می شوید و بهترین اتفاق این است که همه در یک تعامل بی مانند با یکدیگر قرار می گیرید.

در ابتدا زمان کمی برای ورزش در نظر بگیرد
متخصصان میگویند بچه ها باید روزانه یک ساعت ورزش کنند؛ ولی نیازی نیست این مسئله را برایشان مطرح کنید. زیرا درصورتی که ۳۰ دقیقه ورزش برای بچه ها زیاد به نظر برسد، آنها دیگر ورزش نمی کنند. در ابتدا برای تشویق بچه ها به ورزش آنها را به انجام پنج دقیقه ورزش در روز متعهد کنید. هدف این است که آنها برای خود هدفی مشخص کرده و برای رسیدن به آن کوشش کنند.

زمانی که کودکان هدفی اگرچه کوچک برای خودشان تعیین می کنند ، حس بهتری نسبت به خودشان خواهند داشت و جمله موفق شدم» را به خودشان میگویند ! در نتیجه انگیزه شان برای انجام ورزش بیش ترخواهد شد.

آشنا کردن بچه با ورزش شنا، پیاده روی و…
درصورتی که فرزند شما ورزش را فعالیتی دشوار می داند دراین صورت باید به این نکات توجه کنید:

۱- وی را با ورزش هایی مثل دوچرخه سواری و شنا و پیاده روی اشنا کنید و آن را بصورت خانوادگی انجام دهید.

۲- از ایجاد رقابت بین وی با کودکانی که آن ها را نمی شناسد، دوری کنید.
۳- فورا بعد از صرف شام، بجای ولو شدن جلوی تلویزیون، همراه فرزندتان لباس و کفش ورزشی بپوشید و از منزل بیرون بروید و در زمان گفتگو کردن پیاده روی کنید.
۴- تلاش کنید در زمان پیاده روی کردن فرزندتان را تشویق کنید و قابلیت های وی را بستایید تا به این کار علاقمند شود.

فعالیت های خانوادگی تان را تغییر دهید
تلاش کنید پایان هفته ها بجای رفتن به سینما یا شام خوردن بیرون از منزل به پارک بروید و فعالیت های بدنی مانند دوچرخه سواری یا بازی در طبیعت را بیش تر کنید. سعی کنید کارهای تازه و مبتکرانه انجام دهید و بفهمید فرزندتان به کدامیک بیش تر علاقه نشان میدهد . زیرا کودکان هم مثل بزرگ سالان هنگامی که از تمرینی خوششان نیاید از انجام آن طفره میروند و اولویتشان روی تمریناتی است که از آن لذت می برند و دوست دارند آن را بارها انجام دهند.

فریبش دهید
راه های زیادی موجود است که بدون آنکه بچه بفهمد وی را فعال نگه دارید. به عنوان مثال ماشینتان را دورتر از درب فروشگاه یا زمین بازی پارک کنید؛ در نتیجه برای رسیدن به آن باید پیاده روی کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا