یکی از مواردی را که بنابر لایحه تازه به تصویب رسیده کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی برای تجویز اجازه ازدواج مجدد دایم برای شوهر امضاء شده این است که زوجه به اعتیاد رو آورد.
البته اعتیادی که بنابر قانون جدید سبب می شود که دادگاه بتواند اجازه تجدید فراش را برای شوهر صادر کند. باید دارای ویژگی های ذیل باشد.اولاً: اعتیاد زوجه باید از نوع اعتیاد مضر باشد. و به نظر می رسد مقصود قانون گذار از این قید «مضر» این است که هر گونه داروی شیمیایی مضر را که تازه به بازار می آید. شامل شود و کسی نتواند از خلاء قانونی سوء استفاده کند؛ البته به نظر می رسد این عبارت قانون گذار چندان که باید روشن نیست و ابهام آفرینی زیادی دارا باشد.ثانیاً: اعتیاد زوجه باید به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد کند.
این قید را که قانون گذار در ادامه بند ششم ماده ۲۴ لایحه تازه مصوب ذکر کرده است باید در راستای جلوگیری سوء استفاده برخی زوج ها تقسیم کرد که می خواهند به بهانه های مختصر و چه بسا با تقصیر خودشان که زوجه را معتاد ساخته اند، اجازه ازدواج مجدد را از دادگاه بگیرند والا چرا چنین قیدی را قانون گذارآورده است و مگر می شود یک زوجه به اعتیاد مضر مبتلا شود و در عین حال به اساس زندگی خانوادگی ایشان خلل وارد نشود؟! در این صورت مضر بودن آن به چه معنا خواهد بود؟!
به هر حال این قید که توسط قانون گذار در لایحه تازه به تصویب رسیده توسط کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی، مشاهده می شود و بنابر نص خود قانون باید به تشخیص دادگاه محرز گردد.
موارد دیگری که برای تجدید فراش در قانون جدید
سوء رفتار یا سوء معاشرت زن، ترک زندگی، عقیم بودن زوجه و برخی مصادیق دیگر را نیز با یک سری شرایط خاص در لایحه تازه به تصویب رسیده کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی می توان یافت که از مصادیق امکان تجویز ازدواج مجدد از سوی دادگاه خواهد بود که شرح آن را انشاء ا… در مقالات آتی خواهیم دید.
قانون تجدید فراش-اعتیاد

- شهریور 6, 1392
- 00:00
- No Comments
- تعداد بازدید 132 نفر
- برچسب ها : ازدواج مجدد, اعتیاد زوجه, تهدیدها, حقوق خانواده, حقوقی و قضایی, دانستنی ها, طلاق
اشتراک گذاری این صفحه در :

بازتاب معنوی نامهای خوب
۱۴۰۴/۰۱/۲۲
عادت به مطالعه
۱۴۰۴/۰۱/۲۱
نکات ضروری در دوست داشتن همسر
۱۴۰۴/۰۱/۲۰
مدت زمان شیردهی نوزاد
۱۴۰۴/۰۱/۱۹
از زندگی تا شهادت سید حسن نصرالله
۱۴۰۳/۰۹/۱۲
مفهوم «کوثر» در قرآن و ارتباط آن با شخصیت حضرت زهرا (س) چیست؟
۱۴۰۳/۰۸/۳۰
رعایت حریم خصوصی دیگران در قرآن، احادیث و آثار امام
۱۴۰۳/۰۸/۱۶