حقیقت این است که انسان، گاهی در برابر حقایق، خویشتن را به نادانی می زند و گاه نسبت به باطل و بیداد تعصب می ورزد و گاه حق را انکار می کند: … اما نه همیشه و همه جا، بلکه تا حدودی، اما…
اما، در مورد انسانی که به خورشید جهان افروز بنگرد و در همان حال وجود آن را انکار کند و آتش سوزان را لمس کند و حرارت آن را درک نماید، اما بدان اقرار و اعتراف نکند، آن هم نه بخاطر جهالت به موضوع، بلکه تنها بخاطر حق ستیزی و کینه توزی و تعصب به باطل، شمارا بخدا به چنین انسان و به چنین جامعه و تمدن و دنیایی، چه می توان گفت؟
در اوایل کتاب، برخی از آیاتی را که به وجود گرانمایه ی امام مهدی علیه السلام تأویل شده و نیز برخی از روایات رسیده از پیامبر گرامی صلی الله علیه و اله و سلم پیرامون آن حضرت
و حسب و نسب و ظهور و قیام او که همه ی آنها، نمونه هایی از صدها روایت موجود در کتابهای اصیل شیعه و سنی است، از نظر شما خواننده ی گرامی گذشت.
و بر اینها باید انبوه روایاتی را افزود که از امامان معصوم علیهم السلام در این مورد رسیده است. اما با این وصف، گروههایی از برخی مذاهب اسلامی، در برابر این حقیقت بزرگی که پیامبر صلی الله علیه و اله و سلم در سخن، اخبار و روایات خود بدان پای فشرده است، سر تسلیم فرود نیاورده و در برابر آن خضوع نمی کنند.
به همین دلیل برخی از آنان نه تنها همچنان وجود گرانمایه ی امام مهدی علیه السلام و امامت و مسایل مربوط به او را انکار می کنند، بلکه این عقیده ی اسلامی را که از آیات قرآن و روایات رسیده از آورنده ی قرآن و دیگر پیشوایان راستین دین، برخاسته است به باد تمسخر می گیرند. در این مورد، نثر و شعرهای زشت و اهانت باری دارند و با زبان شعر و نثر، پیرامون این اندیشه و عقیده به تاخت وتاز و بدگویی و هوچیگری می پردازند و بذر انواع شک و تردید را پیرامون آن حضرت به دلها و جانها می افشانند. این انحراف از حق و این موضع دشمنانه و بدخواهانه همچنان دست به دست و نسل به نسل و از گروهی به گروهی دیگر، تاکنون ادامه یافته و تا ظهور امام مهدی علیه السلام نیز ادامه می یابد.
ممکن است گفته شود که این گروهها، وجود گرانمایه ی حضرت مهدی علیه السلام را بخاطر طول عمر شریفش که نسبت به عمر دیگر انسانها در روزگار ما، غیر متعارف است تصدیق نمی کنند و بدان ایمان نمی آورند. اما واقعیت غیر از این است، آنان حتی هنگامی که حضرت مهدی علیه السلام ظهور نماید ونشانه هایی چون: صیحه ی آسمانی و… که انکار و دروغ شمردن آنها ممکن نیست و بالاتر از همه، آن گرامی را در برابر دیدگان خود بنگرند با همه ی اینها باز هم به وجود گرانمایه ی او و امامتش اعتراف نمی کنند، بلکه همچون کسانی که در گناهکاری دستخوش خودخواهی گردند، با او و اهداف آسمانی اش سر ستیز خواهند داشت.
بنابراین، شما ای مسلمانان! و ای آزادگان گیتی! خود بگویید که کیفر چنین
عناصر و گروههای منحرف و تجاوزکار و حق ستیزی، چه می تواند باشد؟
و امام مهدی علیه السلام با گروه طغیانگری که تجاوز و تعدی را از حد گذرانده و بر عناد و عصیان خویش پافشاری می کند، شایسته است چگونه رفتار کند؟
آیا بیماری آنان را جز شمشیر عدالت، می تواند چاره ساز باشد؟ و آیا راهی برای چاره اندیشی، جز رفع تجاوز و تعدی وجود دارد؟
آری! روایات رسیده از پیامبر گرامی صلی الله علیه و اله و سلم تصریح می کند که آن پیشوای نجات، برای ریشه کن ساختن این گروه بداندیش و حق ستیز و به منطور برافکندن شاخ و برگ این شجره ی خبیثه و نابودیشان تا هنگامی که به حق ناپذیری و کینه توزی خویش ادامه دهند و در برابر عدالت سر تعظیم فرود نیاورند، از قدرت شمشیر عدالت بهره خواهد گرفت.
اینک نمونه هایی از روایات در این مورد:
1- امام باقر علیه السلام ضمن بیانی در مورد امام مهدی علیه السلام فرمود:
«… و اما سنه من جده المصطفی صلی الله علیه و اله و سلم فخروجه بالسیف و قتله اعداء الله و اعداء رسوله و الجبارین والطواغیت و أنه ینصر بالسیف و الرعب و أنه لا ترد له رایه….» [۱] .
یعنی:… اما شیوه و نشانش از نیای گرانقدرش محمد صلی الله علیه و اله و سلم این است که با شمشیر عدالت ظهور می کند و دشمنان خدا و پیامبر و خودکامگان و طاغوتها را نابود می سازد، و بوسیله ی شمشیر عدالت گسترش و ترسی که در دل تجاوزکاران از او و شمشیر ستم سوزش می افتد پیروز می گردد. و هر پرچمی را او بسوی تجاوزکاران بفرستد جز با پیروزی بازنمی گردد.
2- امام سجاد علیه السلام فرمود:
«فی القائم منا سنن من سنن الأنبیاء… و أما من محمد صلی الله علیه و اله و سلم فالخروج بالسیف.» [۲] .
یعنی: در قائم علیه السلام هفت شیوه و نشانه از هفت پیام آور بزرگ خداست… و اما
شیوه و نشانش از محمد صلی الله علیه و اله و سلم این است که با شمشیر عدالت بپا می خیزد.
3- امام باقر علیه السلام فرمود:
«فی صاحب هذا الأمر سنن من اربعه انبیاء… و أما من محمد صلی الله علیه و اله و سلم فالسیف.» [۳] .
یعنی: در دوازدهمین امام نور، شیوه ها و نشانه هایی از چهار پیامبر بزرگ است:… و اما شیوه ی او از محمد صلی الله علیه و اله و سلم شمشیر عدالت است.
4- امام صادق علیه السلام در تفسیر و توضیح آیه شریفه که می فرماید:
«و لنذیقنهم من العذاب الأدنی دون العذاب الأکبر….» [۴] .
یعنی: و عذاب دنیا را پیش از عذاب بزرگتر به آنان می چشانیم…. فرمود:
«ان الأدنی بالقحط و الجدب و الأکبر، خروج القائم المهدی بالسیف فی آخرالزمان.» [۵] .
یعنی: عذاب دنیا عبارت از قحطی و خشکسالی و… است و عذاب بزرگتر برای حق ستیزان و دشمنان عدالت و آزادگی، ظهور قائم علیه السلام با شمشیر ستم سوز و عدالت گستر، در فرجام شکوهمند تاریخ است.
5- امیرمؤمنان علیه السلام در روایتی پیرامون وجود گرانمایه آن حضرت فرمود:
«یسومهم خسفا ویسفیهم بکأس مصبره و لا یعطیهم الا السیف هرجا.» [۶] .
یعنی: او، حق ستیزان بداندیش را با شمشیر عدالت به خاک و خون می کشد و جام ذلت را بر آنان می پوشاند و جز با شمشیر ستم سوزش با آنها رفتار نمی کند.
در بحثهای آینده، پیرامون واژه «سیف» و «شمشیر عدالت او» بحث خواهیم کرد.
________________________________________
[۱] اکمال الدین، ج ۳۲۷ و بحارالانوار، ج ۵۱، ص ۲۱۷، ح ۶.
[۲] اکمال الدین، ص ۳۲۲، و بحارالانوار، ج ۵۱، ص ۲۱۷، ح ۴.
[۳] غیبت طوسی، ص ۴۰ و ۲۶۱ و بحارالانوار، ج ۵۱، ص ۲۱۶.
[۴] سوره سجده، آیه ۲۱.
[۵] غیبت نعمانی، ص ۲۲۹ و معجم احادیث الامام المهدی علیه السلام، ج ۵، ص ۳۴۲.
[۶] غیبت نعمانی، ص ۲۲۹، باب ۱۳ و معجم احادیث الامام المهدی علیه السلام، ج ۳، ص ۱۱۷.
قیام با شمشیر

- آبان 23, 1393
- 00:00
- No Comments
- تعداد بازدید 271 نفر
- برچسب ها : امام زمان (ع), چهارده خورشید, حضرت مهدی, شمشیر, ظهور, قیام, مقالات
اشتراک گذاری این صفحه در :

هم کفو بودن در ازدواج
۱۴۰۴/۰۱/۱۸
روان شناسي رابطه خانواده با نوجوان
۱۴۰۴/۰۱/۱۷
اذان و اقامه نوزاد
۱۴۰۴/۰۱/۱۶
ويژگيهاي دوران نوجواني
۱۴۰۴/۰۱/۱۵
از زندگی تا شهادت سید حسن نصرالله
۱۴۰۳/۰۹/۱۲
مفهوم «کوثر» در قرآن و ارتباط آن با شخصیت حضرت زهرا (س) چیست؟
۱۴۰۳/۰۸/۳۰
رعایت حریم خصوصی دیگران در قرآن، احادیث و آثار امام
۱۴۰۳/۰۸/۱۶