پرسش. پسر من ۲۱ ساله است و مدتی است علاقه مند خواندن کتب ادیان دیگر شده است و در این میان سؤال هایی نیز برای او مطرح میشود. نحوه برخورد صحیح با او چگونه است؟
پاسخ: یک توصیه مهم این است که تا زمانی: جان و فکرتان با بینش صحیح اسلامی بیمه نشده است، نباید سراغ مطالعه ادیان و مکاتب دیگر رفت بلکه ابتدا باید مکتب و مذهب خود را به نحو دقیق شناخت و علاوه بر تخصص، درجه ایمان خود را تقویت کرد، آنگاه با احتیاط به سراغ ادیان دیگر جهت کسب اطلاعات و شناخت آنها، رفت. امّا در غیر این صورت و بدون داشتن آمادگی لازم، امکان انحراف و خطر وجود دارد. کسی که هنوز حق را نشناخته است و مکتب خود او برایش نهادینه نشده است و بینش استدلالی و محکمی ندارد، نباید سراغ این کتب غریبه برود؛ چرا که امکان منحرف شدن در اثر مطالعه آنها زیاد است. چنین توصیه ای حکم عقل و منطق است.
توصیه دوم این است: چنانکه آموزش دوره تخصصی پزشکی، نیازمند به گذراندن مقدمات و کلاسها و رده هایی است که زمینهساز فراگیری دوره تخصصی است، فراگیری امور مربوط به دین بدون طیّ مقدمات و بدون حضور در کلاس و استفاده از اساتید برجسته امکان ندارد. عقل و منطق حکم میکند که برای مطالعه در چنین زمینه هایی که پیچیدگی و دقت خاصی دارد، به استاد و کارشناس مربوطه مراجعه شود. خلاصه آنکه دو گام برای مطالعه ادیان ضروری است اوّل آگاهی و ایمان کامل نسبت به دین اسلام و دوم بهره مندی از استاد و راهنمای رشته ادیان. در غیر این صورت دچار شبهات و سؤالاتی خواهد شد که خطرآفرین است.