محبت اولیاى خداوند نسبت به افراد یک محبت ساده نیست، حتماً از عواملى سرچشمه مىگیرد که مهمترین آنها علم و ایمان و تقوى است، علاقه فوق العاده پیامبر(ص) به دخترش فاطمه زهرا دلیلى است بر وجود این امتیازات بزرگ در این بانوى نمونه جهان.
از این گذشته وقتى او مىفرماید: «فاطمه برترین زنان جهان» یا «برترین زنان بهشت» است، که مدارک آن در بحثهاى گذشته بیان شد، این خود دلیل بر این است که او از نظر علمى نیز سر آمد همه زنان جهان بود.
وانگهى آیا فردى که بمقامات والاى علم و دانش نرسیده است ممکن است رضاى او رضاى خدا، و غضب او غضب پرودرگار و پیغمبر باشد؟ که در روایات پیشین به آن اشاره شده بود.
علاوه بر همه اینها روایات مهمى در منابع معروف اسلامى وارد شده است که از مقام ارجمند علمى این بانوى بزرگ پرده برمى دارد مانند احادیث زیر:
28- ابونعیم در حدیثى از پیغمبر(ص) نقل مىکند که روزى به یارانش کرد و فرمود: «ما خیر للنساء؟»: «چه چیز براى زنان از همه بهتر است؟»
یاران ندانستند در جواب چه بگویند.
على(ع) به سوى فاطمه(س) آمد و این مطلب را به اطلاع او رسانید.
بانوى اسلام گفت: چرا نگفتى:
خیر لهن ان لایرین الرجال و لایرونهن:
از همه بهتر این است که نه آنها مردان بیگانه را ببینند و نه مردان بیگانه آنها را» (با آنها جلسات خصوصى نداشته باشند).
على(ع) بازگشت و این پاسخ را به پیغمبر اکرم(ص) عرض کرد.
پیامبر فرمود: «من علمک هذا»: «چه کسى این پاسخ را به تو آموخت»؟!
عرض کرد فاطمه(س).
فرمود: «انّها بضعه منى» «او پاره وجود من است».
این حدیث نشان مىدهد که امیرمؤمنان على(ع) با آن مقام عظیمى که در علوم و دانش داشت که دوست و دشمن همه به آن معترفند و باب مدینه علم پیغمبر اکرم(ص) بود گاهى از محضر همسرش فاطمه(س) استفاده علمى مىکرد.
این سخن پیغمبر(ص) که بعد از بیان احاطه علمى فاطمه(س) مىگوید: «او پارهاى از وجود من است» بیانگر این واقعیت است که منظور از «بضعه» تنها پاره تن و جسم نیست، که بسیارى در تفسیر حدیث گفتهاند، بلکه فاطمه پارهاى از روح پیامبر(ص) و علم و دانش و اخلاق و ایمان و فضیلت او نیز بود، و پرتوى از آن خورشید و شعلهاى از آن مشکات محسوب مىشود.
29- در «مسند احمد» از «ام سلمه» (یا طبق روایتى ام سلمى) چنین آمده: «وقتى فاطمه (سلام اللّه علیها) بیمار شد همان بیمارى که به وفاتش منتهى مىگشت، من از او پرستارى مىکردم، روزى حالتش را از همه روز بهتر دیدم، على(ع) به دنبال کارى رفته بود فاطمه(س) به من فرمود: آبى بیاور تا غسل کنم، آب آوردم و او غسل کرد، غسلى که بهتر از آن ندیده بودم، سپس فرمود: لباسهاى تازهاى براى من بیاور، لباسها را آوردم، و به او دادم، و او پوشید».
سپس فرمود: بسترم را در وسط اطاق بیفکن، من این کار را کردم، او دراز کشید و رو به قبله کرد، و دستش را زیر صورتش گذاشت، سپس فرمود: اى ام سلمه «ام سلمى» من الان از دنیا مىروم (و به ملکوت اعلى مىشتابم) در حالى که پاک شدهام، کسى روى مرا نگشاید.
«این سخن گفت و چشم از جهان پوشید»!
این حدیث بخوبى نشان مىدهد که فاطمه از لحظه مرگش آگاه و باخبر بوده، و بى آنکه نشانههاى آن در او باشد، آماده رحلت از این جهان گشت، و از آنجا که هیچکس لحظه مرگ را جز به تعلیم الهى نمى داند این نشان مىدهد که از سوى خدا به او الهام مىشد.
آرى، روح او با عالم غیب مربوط بود. و فرشتگان آسمان با او سخن مىگفتند.
بعلاوه مطابق روایات گذشته حتى او از مریم دختر عمران و مادر حضرت عیسى مسیح برتر بود، و همین امر کافى است، زیرا قرآن با صراحت مىگوید مریم با فرشتگان خدا سخن مىگفت (آیات متعددى در این زمینه در سوره مریم و آل عمران وجود دارد).
بنابراین فاطمه(س) دخت گرامى پیامبر اسلام(ص) به طریق اولى باید بتواند با فرشتگان آسمان هم سخن شود.
پی نوشت ها
1. حلیه الاولیاء ج ۲ ج .۴۰
2. «مسند احمد» بن حنبل ج ۶ ص ۴۶۱ این حدیث را «ابن اثیر» در (اسد الغابه) و جمعى دیگر از کتب خود آوردهاند.
3. البته دلائل علم و دانش گسترده و فوق العاده آن حضرت در روایات شیعه وضع دیگرى دارد که در زندگینامه آن بزرگوار قبلا گفته شد.
برترین بانوی جهان فاطمه زهرا(س)
آیت الله مکارم شیرازی
مقام علمى فاطمه(س)

- آبان 4, 1393
- 00:00
- No Comments
- تعداد بازدید 223 نفر
- برچسب ها : بهشت, چهارده خورشید, حضرت زهرا, حضرت زهرا (س), زنان, فضائل, مقام علمی
اشتراک گذاری این صفحه در :

نکات ضروری در دوست داشتن همسر
۱۴۰۴/۰۱/۲۰
مدت زمان شیردهی نوزاد
۱۴۰۴/۰۱/۱۹
هم کفو بودن در ازدواج
۱۴۰۴/۰۱/۱۸
روان شناسي رابطه خانواده با نوجوان
۱۴۰۴/۰۱/۱۷
از زندگی تا شهادت سید حسن نصرالله
۱۴۰۳/۰۹/۱۲
مفهوم «کوثر» در قرآن و ارتباط آن با شخصیت حضرت زهرا (س) چیست؟
۱۴۰۳/۰۸/۳۰
رعایت حریم خصوصی دیگران در قرآن، احادیث و آثار امام
۱۴۰۳/۰۸/۱۶