هدف از ازدواج و جایگاه آن در انتخاب همسر

هدف از ازدواج و جایگاه آن در انتخاب همسر

هدف از ازدواج

اگر فلسفه ی ازدواج برای ما مشخص شد، معیارهای ما برای انتخاب همسر همان معیاری می شود که ما را به آن مقصود نزدیک می سازد و معیارهایی که با مقصود اصلی ما از ازدواج ارتباط ندارد، از فهرست ملاک و معیارها حذف می شود؛ اما هرچند آن معیارها از نظر ارزش و محتوا نکات خوب و ارزشمندی باشد، باید آنها را از فهرست خود خارج سازیم تا زودتر به نتیجه برسیم.

مثلا اگر جوانی بگوید من می خواهم با کسی ازدواج کنم که در سیر و سلوک به فلان مرحله رسیده باشد، اگر به او بگوییم آیا تو همسر می خواهی یا «مرشد» پاسخ می دهد چه اشکالی دارد که همسر انسان مرشد او هم باشد؟!

این جوان باید بداند که هر چه ملاکها را متفاوت و متنوع کند و انتظارات خود را افزایش دهد، به نتیجه ی درستی نمی رسد. بطور مثال اگر کسی بگوید من همسری می خواهم که بتواند در رشته ی کاری کمک کار من باشد، مثلا چون من مهندس عمران هستم، همسری می خواهم که رشته اش کامپیوتر باشد زیرا او می تواند با طراحی کامپیوتر خود همکار خوبی برای من باشد. حال اگر این همسر بعد از ازدواج نتواند همکار خوبی برای او باشد تکلیف چیست؟! آیا در ادامه زندگی با او تجدید نظر می کند؟! آیا خللی در تداوم زندگی مشترک او بوجود نخواهد آمد؟!

مقصود اینکه در انتخاب همسر امور دیگر را دخیل نکنید؛ مسائل زناشویی به همکاری و مسائل جانبی دیگر که همسرتان ممکن است با آن به شما یاری برساند، ربطی ندارد.

هر چه ملاک و معیارهای ما در انتخاب همسر بیشتر شود، ضریب خطای ما نیز در این انتخاب بیش تر می شود. پس هر معیاری که ربطی به ازدواج ندارد را از فهرست معیارهای خود خارج کنید. بحمدالله قرآن کریم فلسفه ی ازدواج را برای ما روشن کرده است؛ قرآن ما را از سردرگمی در این خصوص رهایی می بخشد و آن فلسفه یک جمله بیشتر نیست «لتسکنو إلیها»[۱]. ازدواج فقط یک هدف را دنبال می کند و آن، آرامش و تسکین آدمی است.

بنابراین تمام ملاک و معیارهایی که برای خود فهرست کرده اید، باید خرج این هدف شود که شما را به آرامش برساند. هر معیاری که آرامش بیشتر را برای شما تضمین کند، باید بیشتر مورد توجه شما قرار گیرد و شما باید اولویت را به آن معیار بدهید. پس هر معیاری که با آرامش شما در تناقض بود، باید حذف شود.

با این جمله تکلیف روشن است. باید ببینید آیا با این همسری که می خواهید برای خود برگزینید به آرامش می رسید یا نه؟! باید تمام معیارها را از این دریچه بنگرید. یعنی خصوصیات روحی، فکری، جسمی، اخلاقی، اجتماعی، اعتقادی و خانوادگی را از دریچه ی آرامش بنگرید.

پی نوشت:سوره ی روم آیه [۳۰–۲۱] “وَمِنْ آیَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُم مِّنْ أَنفُسِکُمْ أَزْوَاجًا لِّتَسْکُنُوا إِلَیْهَا وَجَعَلَ بَیْنَکُم مَّوَدَّهً وَرَحْمَهً إِنَّ فِی ذَلِکَ لَآیَاتٍ لِّقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ” “و از نشانه های قدرت اوست که برایتان از جنس خودتان همسرانی آفرید تا به ایشان آرامش یابید، و میان شما دوستی و مهربانی نهاد در این عبرتهایی است برای مردمی که تفکر می کنند”

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا