وقتی کودکگریه میکند باید بلافاصله بغلش کرد یا اینکه باید کمی صبر کرد تا گریهاش تمام شود؟ معمولا انتخاب یکی از این دو راه کمی سخت است به خصوص برای مادرانی که فرزند اولشان متولد شده و یا پس از مدت زیادی صاحب فرزند شده اند. هفته نامه سلامت با تنظیم سوالاتی از این دست به افزایش آگاهی شما تازه مادران می پردازد تا با اطلاعات بیشتر و استرس کمتر به کودک تازه متولد شده رسیدگی نمایید . بسیارند و کم نیستند مادرانی که پاسخ این سوالات را نمیدانند. خواندن این مطلب به شما کمک میکند تا با بهکار بستن توصیههای متخصصان اطفال، با گریه کودکان خود به شیوه درستی برخورد کنید…
آیا به محض آنکه کودک شروع به گریه کرد باید او را بغل کنیم؟
نوزادان در سه ماهه اول زندگی خیلی گریه میکنند چون میخواهند به شما نشان دهند که به شما نیازمندند. تنها راه ساکتکردن گریه نوزاد، راضیکردن فوریش است. او را بغل کنید و شیر دهید. هرچه بیشتر در این سن به نیازهایش جواب دهید، بیشتر حس امنیت میکند و آرامتر خواهد بود. وقتی توجه کودک کمکم به محیط جلب شد میتوانید برای ساکتکردنش با او صحبت کنید، آواز بخوانید یا با دستهایش بازی کنید.
وقتی نوزادتان گریه میکند به او نشان دهید که متوجه گریه او هستید. جملات پراحساس را در گوشش زمزمه کنید تا آرام شود.
آیا گریه کودک همیشه نشانه درد و ناراحتی اوست؟
وقتی آدم بزرگها گریه میکنند معمولا بدین معناست که غمگینند اما وقتی یک نوزاد گریه میکند نشانه ناامیدی او از زندگی نیست. وقتی نوزادی گریه میکند یعنی گرسنه است، پوشکش را خیس کرده، دلش درد میکند یا حتی نیاز به آغوش و نوازش شما دارد.
آیا بغلکردن بیش از اندازه، کودک را لوس میکند؟
پیش از یک سالگی هیچ عاملی سبب لوسشدن کودک نمیشود وقتی یک کودک لوس میشود که چیزی را که نیاز ندارد، مدام به او بدهید. یک نوزاد وقتی گریه میکند که ما به نیازهایش پاسخ ندهیم، گریه تنها راهی است که او میتواند با شما گفتوگو کند. اگر در این سن به این بهانه که کودکم لوس و بغلی میشود به گریهاش پاسخ ندهید و تنهایش بگذارید، حس ناامنی خواهد کرد و اعتمادش به شما و خودش سلب میشود.آیا خوب است با گریه کودک فورا به او شیر بدهیم یا پستانک در دهانش بگذاریم؟
شیر کودک را آرام میکند اما اجازه ندهید سینه مادر جایگزین شصت شود. در این صورت نوزاد مدام شبها برای شیرخوردن شما را بیمار خواهد کرد.از چه زمانی باید به گریه کودک کمی بیتوجه بود؟
از ۳ ماهگی به بعد کودک کمتر گریه میکند. از این به بعد کودک میخواهد با حرکات بدن و جیغ خواستههایش را به مادر بفهماند. گریههای شبانه کمکم تمام میشوند. مادر از این به بعد از نوع جیغ کودکش میتواند بفهمد او گرسنه است، عصبانی است، نیاز به محبت دارد یا میخواهد بخوابد. از این پس دیگر لازم نیست به سرعت به سمت کودک بروید. در عوض اگر واقعا جیغ کودکتان از روی درد یا ناراحتی است از او غافل نشوید.
چقدر منتظر بمانیم که کودک گریه کند و خود آرام شود؟
هر قدر تحمل دارید. اغلب والدین حتی پس از یک سالگی اجازه نمیدهند کودکشان خیلی گریه کند و خود او را آرام میکنند. در دو حالت توصیه میشود اجازه دهید کودک گریه کند تا خود آرام شود: در هنگام خوابیدن و هنگامی که به هیچ وجه نمیتوانید آرامش کنید. هرگاه احساس کردید در برابر ساکتکردن نوزادتان ناتوانید، بهترین کار این است که او را به پدرش بسپارید.
بهترین روش برای آرامکردن کودک چیست؟
کودکان قدرت زبانی عالی ندارند پس مجبورند گریه کنند. پذیرفتن این موضوع به شما کمک میکند بتوانید گریه کودکتان را راحتتر تحمل کنید. وقتی نوزادتان گریه میکند به او نشان دهید که متوجه گریه او هستید. جملات پراحساس را در گوشش زمزمه کنید تا آرام شود. در اکثر موارد قدرت اراده و پایداری مادر سبب میشود کودک دست از گریه برداشته و آرام شود.
آیا بعضی از نوزادان بیشتر از دیگران گریه میکنند؟
بله. برخی نوزادان حساسترند و به کوچکترین سر و صدایی عکسالعمل نشان میدهند یا وقتی لباس را از تنشان درمیآورید یا لباس به تنشان میکنید میزنند زیر گریه. این جزیی از ذات کودک شماست و راه حلی ندارد.
آیا درست است وقتی کودک گریه میکند، او را تنها بگذاریم؟
خیر. اگر او در خلوت مدام گریه کند، حس میکند به او اهمیت نمیدهید و این موضوع در بزرگسالی روی روان او تاثیر میگذارد. به کودکتان بفهمانید که گریه او را میبینید ولی ترجیح میدهید کاری را بکنید که برایش بهتر است.
اگر پیش از یک سالگی به این بهانه که کودکم لوس و بغلی میشود به گریهاش پاسخ ندهید و تنهایش بگذارید، حس ناامنی خواهد کرد و اعتمادش به شما و خودش سلب میشود. در صورتی که تحمل گریه کودک را نداریم چه باید بکنیم؟
این موضوع در سه ماهه اول پس از زایمان کاملا طبیعی است. به هم ریختگی روانی و احساسی، خستگیهای مفرط جسمی، وظایف سنگین مادری و… شما را به شدت تضعیف میکند. مادران در این زمان به قدری حساساند که کوچکترین موضوع آنها را به گریه میاندازد و به محض دیدن گریه کودک چون تحمل ندارند او را بغل کرده سعی میکنند آرامش کنند. طی چند ماه وضعیت بدنی شما به حالتعادی برگشته و مادر کمی از فرزندش فاصله میگیرد.آیا این موضوع درست است که کودکان شبها بیشتر گریه میکنند؟
بله. این گریهها والدین را مضطرب میکند و والدین میترسند مبادا کودک درد شدیدی داشته باشد. اما نگران نشوید کودکان با این کار اضطرابهای روزانه را از خود دور میکنند.
پیش از بارداری بخوانید
- آذر ۳۰, ۱۳۹۳
- ۰۰:۰۰
- No Comments
- تعداد بازدید 82 نفر
- برچسب ها : بارداری, پستانک, دانستنيهاي خانم ها, دانستنی ها, کودک, گریه