چند نکته ی ناب قرآنی – ۲

چند نکته ی ناب قرآنی - 2

تابِ زندگی

زندگی‌تان شاد نیست؟ غم و غصه و ناراحتی دارید؟ رزقتان کم شده و کارتان گره‌خورده؟ به عبارتی زندگی‌تان افتاده به سربالایی و به‌جاهای نفس‌گیر. یکی از علت‌هایش در قرآن آمده «وَ مَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِکْری فَإِنَّ لَهُ مَعیشَهً ضَنْکا؛ کسی که از ذکر خدا غافل شود زندگی‌اش را تاب می‌دهیم.» می‌گویند رزق شما اندازه شده است. پس سر ظهر «حی علی الصلاه» را که شنیدی دست از کار بکش. برای نماز مهیا شو. همین مقداری که در وقت نماز به نماز بی‌اعتنایی می‌کنی خدا تو را از هدف و رزق آن روز دور می‌کند. مراقب اعمالمان باشم. (طه، ۱۲۴)

علمی که هست، علمی که نیست

از زمانی که کارشناسی ارشدش تمام شده جواب سلاممان را به‌زور می‌دهد. خیلی‌هایمان این‌گونه هستیم. تا اندک تخصصی پیدا می‌کنیم، خودمان را فراموش کرده و یک آدم دیگر می‌شویم. احترام به بزرگ‌ترها و اطاعت از پدر و مادر یادمان می‌رود. افراد کم‌سوادتر از خود را حقیر می‌بینیم، اما خدا با این‌طور آدم‌ها حرف دارد؛ «وَ ما أُوتیتُمْ مِنَ الْعِلْمِ إِلاَّ قَلیلاً؛ همه باسوادها اطلاعاتشان را روی هم جمع کنند، قلیلی بیش نیست.» یعنی تکیه بر مدرک نکنید، به هیچ‌چیز نمی‌شود تکیه کرد؛ که اگر خدا اراده کند همه‌چیز از بین می‌رود و هیچ‌کس نجات پیدا نمی‌کند. در این روزگار ما بسیار زود به داشته‌هایمان مغرور می‌شویم. داشته‌ها از طرف خداست این را به یاد داشته باشیم. (اسراء، ۸۵)

لولوء و مرجان در صدف خانه

بسیاری از زوج‌های جوان در پی راهی هستند برای داشتن فرزند صالح. داشتن یک کودک صالح و خوش‌قلب آرزوی هر پدر و مادری است، اما برای به دست آوردن چنین نوزادی باید چه کرد؟ فرزندان صالح، محصول خانواده سالم هستند. خدا در قرآن می‌فرماید «لا یَبْغِیانِ» بغی یعنی تجاوز، ظلم. اگر بغی و ظلمی نبود، یخْرُجُ مِنْهُمَا اللُّؤْلُؤُ وَالْمَرْجَانُ که مصداق روشن این آیه، امیرالمؤمنین و فاطمه زهرا و بچه‌هایشان امام حسن و امام حسین(صلوات‌الله‌علیهم‌اجمعین) است. «بغی» یعنی تجاوز از حد، اگر در خانه، کسی به کسی زور نگفت، ظلم نکرد، اگر هرکس حق خودش را مراعات کرد آن‌وقت بچه‌ها می‌شوند لؤلؤ و مرجان. فرزند صالح و سالم نتیجه رعایت حقوق متقابل در خانواده است. (الرحمن، آیات۲۰- ۲۲)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا