چگونه یک آموزشگاه زبان جیبی داشته باشیم

چگونه یک آموزشگاه زبان جیبی داشته باشیم

چگونه یک آموزشگاه زبان جیبی داشته باشیم

پنج اصل مهم برای خودآموزی زبان در منزل

استاد محمود پیرهادی

بسیاری از ما به‌واسطه مشغله‌های بسیارمان امکان حضور در کلاس‌های آموزشی زبان را نداریم، اما این به این معنا نیست که دوست نداریم یا نخواهیم توانست زبان دیگری بیاموزیم. افراد بسیاری تابه‌حال توانسته‌اند زبان را با شیوه خودآموزی یاد بگیرند. درصورتی‌که اصول کلی خودآموزی را رعایت کنید، حتماً می‌توانید به مهارت مناسبی در زبان موردنظر برسید. شاید الان به این فکر می‌کنید که یادگرفتن مکالمه در خانه خیلی سخت است، چون کسی نیست که اشتباهاتتان را اصلاح کند یا این‌که چه‌طور می‌توانید پیشرفت کنید درحالی‌که نمی‌دانید کجای کارتان ایراد دارد! برای آشنا شدن با بهترین روش یادگیری زبان انگلیسی در منزل حتماً این مطلب را مطالعه کنید:

۱. انتخاب منابع آموزشی

انتخاب منابع آموزشی از چیزی که فکر می‌کنید به‌مراتب مهم‌تر است؛ بسیاری از زبان‌آموزان فقط به‌واسطه انتخاب نامناسب منابع آموزشی نتوانسته‌اند به هدف خود برسند. متأسفانه در بازار آموزش زبان در ایران هم اطلاعات مناسبی درباره روش‌های انتخاب منابع وجود ندارد.

برای انتخاب یک منبع آموزش خوب باید به این‌ نکته‌ها توجه کنید:

* انتخاب سطح زبانی: این‌که یک منبع آموزشی برای چه سطحی آماده شده بسیار مهم است. درصورتی‌که مبتدی هستید از منابعی که برای سطوح پیشرفته و یا آزمون‌ها طراحی شده استفاده نکنید. صرف این‌که یک کتاب برای آموزش زبان طراحی شده به‌هیچ‌عنوان کافی نیست. اگر کتاب آموزشی‌تان از سطح فعلی شما بالاتر باشد، احتمالاً به‌سرعت خسته، گیج و ناامید می‌شوید.

* مهارت زبانی: کتاب‌های آموزشی زبان معمولاً به‌طور خاص روی یک یا چند مهارت زبانی تمرکز می‌کنند. در زمان انتخاب منبع باید بدانید که کتاب موردنظر شما کدام‌یک از مهارت‌های چهارگانه خواندن، نوشتن، گفتن یا شنیدن را تقویت می‌کند و یا بر کدام‌یک از مهارت‌های پایه‌ای واژه‌آموزی یا گرامر تمرکز دارد. درصورتی‌که کتاب یا نرم‌افزار موردنظر شما همه این مهارت‌ها را پوشش نمی‌داد، از یک منبع دیگر در کنار آن برای پوشش کامل مهارت‌ها استفاده کنید.

نکته

توجه به این نکته که کدام مهارت در شش ماه آینده موردنیاز ماست، کمک بسیار زیادی برای بهبود مهارت موردنظر می‌کند؛ برای مثال بهترین مهارت برای ما ایرانی‌ها در شش ماه آینده تمرکز بر دو مهارت خواندن و شنیدن است؛ چراکه فرصت استفاده از این مهارت در هر زمان و مکانی برای ما امکان‌پذیر است.

* خودآموز بودن منبع: در انتخاب منابع آموزشی به خودآموز بودن آن‌ها توجه کنید و سعی کنید از کتاب‌های آموزشی کلاس‌ها برای خودآموزی استفاده نکنید.

نگران این موضوع نباشید. در پایان یک پیشنهاد رد نشدنی برای شما داریم.

* میزان اعتبار منبع: باید بدانید که همه منابع آموزشی از کیفیت مشابهی برخوردار نیستند؛ در زمان انتخاب منابع بد نیست که نظر دیگر استفاده‌کنندگان از آن و مدرسان زبان را هم درباره آن بپرسید.

دراین‌باره می‌توانید با ارسال عدد ۱۰۱ به شماره ۰۹۳۷۹۷۹۷۴۲۸ با استاد پیرهادی زمان مشاوره رایگان بگیرید و سؤالات زبانی خود را بپرسید.

۲. زمان‌بندی

دومین اصل اساسی در یادگیری، زمان‌بندی است. باید زمان‌های مشخصی را برای یادگیری معین کنید و به آن‌ها پایبند باشید. اگر برای یادگیری زبان جدید، جدی هستید، حداقل به‌روزی نیم‌ساعت تا یک ساعت یادگیری نیاز خواهید داشت که باید هر روز نیمی از آن صرف مرور مطالب گذشته شود. با این روش، کمتر خسته می‌شوید و بهره‌وری یادگیری شما به‌مراتب بیشتر می‌شود.

۳. تداوم

یادگیری یک زبان جدید مثل حرکت روی یک سطح شیب‌دار لیز است؛ اگر به جلو حرکت نکنید، حتماً به عقب خواهید رفت. از آن‌جایی‌که روند یادگیری زبان یک روند طولانی‌مدت است و حداقل به یک سال زمان نیاز دارد، تداوم در یادگیری بسیار بااهمیت است.

برای حفظ تداوم باید بکوشید امید خود را حفظ کنید و برای بالا نگه‌داشتن امید، این توصیه‌ها را فراموش نکنید:

* یادگیری زبان یک مهارت یک‌بار برای همیشه است! اگر یک‌بار در زندگی بتوانید یک زبان را تا سطح پیشرفته یاد بگیرید، این مهارت تا پایان عمر در کنار شما خواهد ماند.

* یادگیری زبان برعکس بازی‌های کامپیوتری است؛ یعنی هرقدر جلوتر بروید یادگیری آسان‌تر می‌شود.

* یادگیری زبان یک مهارت طلایی است و می‌تواند در همه بخش‌های زندگی به شما کمک کند.

* یادگیری زبان جایگاه اجتماعی شما را بالاتر می‌برد.

۴. استفاده و کاربرد

یادگیری بدون بهره‌مندی از نتایج آن، باعث از میان رفتنش می‌شود. در روند یادگیری یک زبان باید سعی کنید تا جای ممکن از مهارت آن در زندگی روزمره استفاده کنید. این موضوع با بالا رفتن سطح یادگیری شما ساده‌تر می‌شود. برای استفاده از مهارت زبان سه تا از بهترین روش‌ها عبارت‌اند از:

* کتاب‌ها: کتاب‌های داستانی سطح‌بندی شده برای یادگیری زبان‌های جدید زیاد هستند. از طریق تهیه این کتاب‌ها می‌توانید از مهارتی که در زمینه واژه و گرامر یاد گرفته‌اید، استفاده کنید. * فیلم و کارتون: استفاده از فیلم و کارتون برای یادگیری زبان بسیار مؤثر است. درصورتی‌که در سطوح مبتدی هستید، تماشای کارتون به شما توصیه می‌شود چون با توجه به گروه هدف کارتون‌ها (کودکان) معمولاً از واژه‌های ساده‌تری در آن‌ها استفاده می‌شود و کلمات به‌طور بهتری تلفظ می‌شود.

* اخبار سطح‌بندی: استفاده از اخبار سطح‌بندی هم می‌تواند تأثیر مناسبی بر روی مهارت زبان شما بگذارد. به‌ویژه اگر تلاش کنید و خبرها را در سطوح متفاوت بخوانید و گوش دهید.

۵. همراه یا دوست زبانی

برای یادگیری بهتر یک ‌زبان داشتن یک همراه یا پارتنر می‌تواند کمک بسیاری به شما بکند. در انتخاب پارتنر به این نکات توجه کنید:

* کسی را انتخاب کنید که با او راحت باشید؛ استفاده از نزدیکانی که مانند شما به زبان علاقه دارند بسیار مؤثر است.

* کسی را انتخاب کنید که تقریباً هم‌سطح شما باشد. این‌که همراه شما مهارت‌هایی مشابه شما داشته باشد کمک می‌کند رقابت بهتری برای شما در یادگیری ایجاد شود.

* کسی را انتخاب کنید که انگیزه بالایی داشته باشد.

پیشنهاد

حال نوبت آن رسیده است که یک محتوا و برنامه زبانی برای یادگیری زبان به شما پیشنهاد کنیم:

زبان‌آموزان عزیز شما می‌توانید با ارسال عدد ۲۸ به سامانه ۳۰۰۰۶۸۱۹۷۰۰۹۰۰ لینک دانلود اپلیکیشن زبان استپ را دریافت کنید. در این اپلیکیشن می‌توانید یک برنامه ۳۶۵ روزه برای یادگیری زبان داشته باشید.

مجله آشنا، شماره ۲۱۱، صفحات ۷۸تا ۷۹

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا