کاهش خطر ابتلا به اختلال حافظه با مصرف غذای سالم در میانسالی

کاهش خطر ابتلا به اختلال حافظه با مصرف غذای سالم در میانسالی

بررسی پزشکان فنلاندی حاکی از آن است رژیم غذایی سالم در دوران میانسالی خطر ابتلا به اختلال‌های حافظه‌ را در پیری کاهش می‌دهد.
محققان دانشگاه فنلاند شرقی در بررسی‌های خود دریافتند رژیم غذایی سالم که حاوی مقدار قابل توجهی سبزی، میوه و گوشت ماهی باشد به طور قابل توجه و موثری فرد را از اختلالات حافظه در دوران پایانی عمرش حفظ می‌کند. در حالی که رژیم غذایی ناسالم که حاوی اسیدهای چرب اشباع شده است در افزایش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و زوال عقلی موثر است.
در این بررسی ۲۰۰۰ نفر که در سال‌های ۱۹۷۲، ۱۹۷۷، ۱۹۸۲ و ۱۹۸۷ میلادی ۵۰ سال داشتند به طور تصادفی انتخاب شدند. همچنین اطلاعات رژیم غذایی آنان از طریق پرسشنامه و مصاحبه جمع آوری شد. سپس در سال ۱۹۹۸ میلادی اطلاعات ۱۵۰۰ نفر از این افراد که پس از گذشت این مدت زنده مانده بودند و ۶۵ تا ۷۹ سال سن داشتند مجدد مورد بررسی قرار گرفت.
در مقایسه‌ای که بین افرادی با رژیم غذایی ناسالم و افرادی با رژیم غذایی سالم انجام گرفت، مشخص شد در گروه دوم ۹۰-۸۶ درصد کاهش خطر ابتلا به زوال عقلی و ۹۲-۹۰ درصد کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر مشاهده شده است.
همچنین این محققان مشاهده کردند رژیم غذایی حاوی مقدار زیادی اسیدهای چرب غیر اشباع شده، ویتامین C، ویتامین B12 و اسید فولیک به ارتقاء حافظه کمک می‌کند.
علاوه بر این مصرف سه تا پنج فنجان قهوه در روز در دوران میانسالی احتمال ابتلا به زوال عقلی را در دوران بعدی زندگی کاهش می دهد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا