بر اساس تحقیقات جدید افراد با میزان پایین نوعی پروتئین خاص در معرض خطر بیشتر مرگ ناگهانی در هنگام صبح قرار دارند.
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا منطقه خراسان، دکترموکش جین از دانشگاه وسترن رزرو در کلیولند اظهار کرد: مرگ ناگهانی قلبی سبب ناپایداری ضربان قلبی میشود و از هر چهار نفر سه نفر در ایالات متحده در سن ۳۵ تا۴۴ سالگی دچار مرگ ناگهانی قلبی میشوند.
وی در ادامه افزود: در تمامی موارد شانس مجددی وجود ندارد و اولین اتفاق در واقع آخرین اتفاق است.
این محقق افزود: نتایج ما راهی برای تولید داروهای جدید کاهش این خطر است. به طور مثال مرگ ناگهانی قلبی اغلب صبح بین ساعات ۶ تا ۱۰ اتفاق میافتد و به ندرت در بعدازظهر رخ میدهد. دانشمندان معتقدند بین مرگ ناگهانی قلبی، عوامل حمله قلبی، تنظیم چرخه ۲۴ ساعته بدن و خواب در مغز ارتباطی وجود دارد.
پروتئین کشف شده در این تحقیق، معروف به KLF15 است که نقش آن تنظیم فعالیت قلب مانند ساعت دقیق اجازه ورود و خروج صحیح مواد به سلولهای قلب و حفظ طبیعی ضربان قلب است.
در ابتدا محققان دریافتند، میزان این پروتئین در بیماران با مشکلات قلبی پایین است. محققان سپس با استفاده از آزمایش بر روی موشها دریافتند موشها با سطح پایین این پروتئین مانند انسان دچار مرگ ناگهانی قلبی میشوند. همچنین افزایش این پروتئین در عملکرد بقیه بدن تاثیر دارد.
«جین» گفت: اگر بدانیم چگونه میتوان میزان این پروتئین را افزایش داد، آنگاه میتوانیم درمان خاصی برای جلوگیری از مرگ ناگهانی قلبی ارائه دهیم. دیگر محققان با آزمایشهای ژنتیکی در تلاش برای شناسایی افراد با جهش ژن KLF15 هستند تا از خطر مرگ ناگهانی قلبی در این افراد جلوگیری کنند.