گفتگوی خواستگاری را چگونه آغاز کنیم؟

گفتگوی خواستگاری را چگونه آغاز کنیم؟

گفتگوی خواستگاری را چگونه آغاز کنیم؟

در جلسات اول خواستگاری، باید پیرامون کلیات بحث شود. مثل اینکه: چه چیز باعث شد شما به خواستگاری من بیایید؟ به شما چه گفتند که شما اجازه دادید من به خواستگاری شما بیایم؟

از او بخواهید اطلاعات اجمالی از خودش ارائه دهد. در این زمینه می توان اینگونه سؤال کرد: از خودتان بگویید؟ منظور تحصیلاتتان، شغلتان، روحیاتتان، عقایدتان و کارهایی که کرده اید؟ موضوعات کلی را از او بپرسید: هدفش از ازدواج؟ انتظاراتش از همسر آینده؟ برنامه ی آینده ی زندگیش؟ خصوصیات بارز شخصیتیش؟

در جلسه اول باید ظاهر یعنی صدا و سیما و حرکات او را برانداز و ارزیابی کنید. گاه برخی از جوانان قبل از آنکه بخواهند به خواستگاری فرد بروند، تقاضا می کنند عکسی از او را ببینند و یا می گویند در مکانی قبل از خواستگاری او را به من نشان بدهید. در این زمینه به آنان متذکر می شویم صدا و سیما و حرکات با همدیگر ظاهر فرد را می سازند نه به تنهایی.

در جلسه اول باید در حالی که او را می بینید، نحوه ی سخن گفتن او را ارزیابی کنید. نحوه ورود و خروج و کلام او را بسنجید. ببینید رفتارهای او و خانواده اش آیا مورد توجه شما قرار می گیرد یا زننده جلوه می کند.

در جلسه اول وارد مباحث جزئی ازدواج نشوید؛ مگر اینکه پیش از این اطلاعاتی از همسایه یا اقوام و آشنایان به دست آورده باشید. یعنی اگر قبل از خواستگاری در منزل جلساتی و گفتگوهایی در محیط دانشگاه، کار و یا محل فرهنگی دیگر داشته اید، دیگر این جلسه، جلسه ی اول خواستگاری به شمار نمی آید و باید مباحث جزئی را هم آغاز کنید.

اما چند نکته:

– جلسه ی گفتگو زمینه و فرصتی است برای محک زدن طرف مقابل. بهتر است همه ی امور واقعی و منطقی باشد تا انتخاب عاقلانه صورت گیرد.

– در جلسه خواستگاری تمام حرکات، حالات چهره و برخوردهای افراد و خانواده در ارزیابی نهایی مؤثر است.

– جلسه اول جهت آشنایی است و به دلیل اینکه ممکن است احساس و هیجان غلبه کند، به همان اکتفا نکنید و در جلسات بعدی جدی تر گفتگو کنید. از طرف دیگر ممکن است چون علاقه ایجاد نشده صادقانه تر صحبت کنند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا