در ایران به اندازه کشورهای اروپایی خامخوار نداریم؛ مثلا در اروپا گروه ی هستند که حتی گوشت اسب را به شکل خام مصرف می کنند در حالی که در ایران عادت به خوردن گوشت خام اصلا دیده نمی شود. به عبارتی می توان گفت خام خوارها در ایران فقط گیاه خوار هستند…
در کل، مواد غذایی وقتی خام مصرف می شوند اعم از اینکه نشاسته ای باشند یا پروتئینی؛ هضم شان کامل انجام نمی شود و وقتی حرارت می بینند بهتر، کامل تر، راحت تر و حتی سریع تر هضم خواهند شد. به علاوه، افراد گیاه خوار به دو دسته تقسیم می شوند. گروهی شیر و تخم مرغ را می خورند و گروهی دیگر هیچ نوع موادغذایی حیوانی نمی خورند. دسته اول کمتر در معرض سوءتغذیه قرار می گیرند چون قسمت اعظم نیازهایشان با خوردن شیر و تخم مرغ کنار غذاهای گیاهی تامین می شود اما در گیاه خوارهای مطلق بدن فرد دچار کمبود ویتامین B12 میشود و در درازمدت ضایعات عصبی پیدا می کنند و کم خون می شوند. در ضمن خام خوارها اعتقاد دارند ویتامین بیشتری به بدن شان می رسانند؛ چون وقتی میوه و سبزی های به شکل خام مصرف می شود، ویتامین C درون آن حفظ میشود، ویتامین های گروه B نیز تخریب نمی شود ولی کاروتنهایی که تبدیل به ویتامین A می شوند وقتی از منابع غذایی خام دریافت شوند، ضریب تبدیلشان ۱به ۳ است ولی وقتی به شکل پخته و با چربی خورده می شوند ضریب تبدیلشان سه برابر می شود.
کودکانی که در حال رشد هستند نباید رژیم گیاه خواری بگیرند چون موجب مختل شدن رشد آنها می شود.
بنابراین همیشه خام خواری دلیل بر جذب ویتامین بیشتر نیست. عناصر معدنی هم در صورتی که ماده غذایی به شکل خام مصرف شود تاثیر چندانی نمی گذارند. البته چون در مواد غذایی خام ویتامین C تخریب نمی شود خود ویتامین C جذب عناصر معدنی مثل روی و آهن و کلسیم را بهتر می کند. نکته آخر اینکه کودکانی که در حال رشد هستند نباید رژیم گیاه خواری بگیرند چون موجب مختل شدن رشد آنها می شود. زنان باردار و شیرده نیز نباید این نوع رژیم را انتخاب کنند. در ضمن افراد همه چیزخوار بهتر است ناگهان گیاه خوار و خام خوار نشده و در صورت تمایل این تغییر را به تدریج اعمال کنند.
گیاه خواری، استخوان ها را ضعیف می کند
دانشمندان دریافته اند رژیم غذایی گیاه خواری موجب تضعیف تدریجی استخوان های افراد گیاه خوار می شود.
به گزارش تایم او ایندیا، محققان استرالیایی و ویتنامی ارتباط بین تراکم استخوان و رژیم غذایی را روی بیش از دو هزار و هفتصد نفر بررسی کرده و دریافتند تراکم استخوان گیاه خواران پنج درصد کمتر از تراکم استخوان افراد گوشت خوار است.
این پژوهشگران می گویند این مساله در بین گیاه خوارانی که تمامی فراورده های حیوانی را از رژیم غذایی خود حذف می کنند (گیاهخواری محض)، محسوس تر و استخوان های آن ها شش درصد ضعیف تر است.
این در حالی است که تفاوت چندانی در تراکم استخوان افراد گوشت خوار و افرادی که در کنار گیاه خواری از محصولاتی مانند تخم مرغ و لبنیات نیز استفاده می کنند، مشاهده نمی شود.
نتایج این تحقیقات حاکی از آن است که رژیم غذایی گیاهی به ویژه گیاه خواری محض، با کاهش مواد معدنی در استخوان ها مرتبط است.