۱- در قدم اول، از طریق مشورت با یک کارشناس تغذیه، وزن خود را در محدوده ی سلامت حفظ کنید. کاهش وزن در حفظ سلامت افراد سرطانی درمان شده، بسیار کمک کننده است.
۲- تمرکز بیش از حد در پیروی از رژیم غذایی سالم، تنها باعث شکست در تداوم آن میگردد. بنابراین بهتر است به اندازه ی توان خود برای ورزش و تهیه غذای سالم وقت بگذارید تا همیشه بتوانید از آن لذت ببرید.
یک بررسی نشان داده است که ترکیب رژیم غذایی سالم (شامل ۵ واحد یا بیشتر در روز مصرف میوه و سبزی) به همراه ورزش با شدت متوسط ۳۰ دقیقه پیادهروی در روزباعث کاهش بازگشت سرطان پستان در افراد درمان شده، به میزان ۵۰ درصد می شود.
۳- سعی کنید روزانه از سبزی ها و میوه هایی با رنگ های متنوع استفاده کنید، اما هرگز به دلیل اینکه نتوانستید به طور کامل از برنامه غذایی خود پیروی کنید، دچار ناراحتی و نگرانی نشوید و هرگز زندگی را سیاه و سفید نبینید.
۴- از رژیم غذایی کم چرب پیروی کنید. بیشتر افراد بیش از آن چه تصور میکنند، چربی مصرف می کنند. مصرف گوشت های پرچربی، میان وعده های پر چربی و انواع دسر پر چربی را کاهش دهید و سعی کنید غذاهای بدون کلسترول را انتخاب نمایید و منابع پروتئین کم چربی مانند سویا و شیرسویا را به برنامه غذایی خود بیفزایید.
بر اساس نتایج پژوهش ها تا به امروز، غذاهای حاوی سویا بهعنوان بخشی از رژیم غذایی سالم برای افرادی که سابقه سرطان های حساس به هورمون از جمله سرطان پستان را دارند، بیخطر است.
اگر سویا جایگزین غذاهای حیوانی پر چرب شود، بهتر می تواند از سلامت بدن محافظت نماید، زیرا بدون کلسترول، بدون چربی اشباع و سرشار از پروتئین است و نیز به عنوان منبع خوب کلسیم و سایر ویتامین ها و مواد معدنی به شمار می رود.
۵- بهتر است از منابع خوب چربی های گیاهی مانند روغن دانه کتان، روغن کلزا(کانولا)، روغن زیتون و روغن سایر مغزها و دانهها مانند آفتاب گردان، گردو و نیز از انواع ماهی استفاده کنید.
رژیم غذایی مفید در سرطان سینه
متاسفانه همه ما می دانیم که سرطان جزء بیماری هایی است که درمان آن در برخی موارد بسیار سخت و حتی ناممکن است.
اغلب اوقات تاکید محققان و پزشکان بر پیشگیری از این بیماری است، اما همیشه زنانی که با سرطان سینه زندگی می کنند، می خواهند بدانند که چگونه می توانند شانس خود را برای زنده ماندن افزایش دهند.
در این مطلب درباره ی رژیم غذایی موثر در زنده ماندن طولانی تر بیماران مبتلا به سرطان سینه، صحبت می شود.
در یکی از تحقیقاتی که اخیرا در مجله انکولوژی به چاپ رسیده است، مطرح شد: زنانی که در مراحل ابتدایی سرطان سینه به سر می برند، اگر یک رژیم غذایی غنی از میوهها، سبزیجات، دانههای کامل ) غلات سبوس دار(و لبنیات کم چرب را مصرف نمایند، می توانند عمر طولانی تری داشته باشند.
رژیم فوق که به اصطلاح “Prudent” یا همان رژیم “محافظت کننده” نامیده می شود، فقط مخصوص پایین آوردن خطر مرگ ناشی از سرطان سینه نمی باشد، بلکه مطالعات نشان داده است که افراد مبتلا به سایر انواع سرطان و بیماری مزمن دیگر که به این روش غذا می خورند نیز کمتر در معرض خطر مرگ قرار می گیرند.
این تحقیقات در یک دوره زمانی ۸ ساله انجام شد.
دکتر “ماریلین ال وان” یک محقق کالیفرنیایی می گوید: مصرف یک برنامه غذایی غنی از میوهها، سبزیجات، غلات سبوس دار و ماکیان، و مصرف کمتر گوشت قرمز و غذاهای فرایندشده می تواند تاثیر مثبتی روی سلامتی زنان داشته باشد، به طوری که از دیگر سرطان ها و بیماری های مزمن نیز جلوگیری نماید.
نتایج این تحقیقات، نتایج مطالعات قبلی را نیز که بیان می داشتند “این رژیم غذایی می تواند عامل مهمی در حفظ سلامت عمومی بدن و بهبود دیگر بیماری ها باشد”، تقویت کرد.
یافتههایی که در مجله آنکولوژی به چاپ رسید، بر اساس بررسی ۱۹۰۱ زن که در مراحل ابتدایی سرطان سینه قرار داشتند، می باشد.
بین سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۲، این زنان پرسشنامه هایی را در رابطه با رژیم غذایی، فعالیت بدنی، وزن و دیگر عوامل موثر بر سلامتی کامل کردند. از آن به بعد، آن ها مدت ۸ سال تحت بررسی و پی گیری قرار گرفتند. در آن دوره زمانی ۲۲۶ زن فوت کردند که ۱۲۸ مورد از مرگ و میرها در ارتباط با سرطان سینه بود.
تیم “وان” متوجه شدند زنانی که از همان ابتدای کار از برنامه غذایی “Prudent” پیروی می کردند، مرگ و میرشان کمتر از کسانی بود که از رژیم غذایی “غربی” پیروی می کردند.
رژیم غذایی “غربی” حاوی مقدار زیادی گوشت قرمز و گوشت های فرآوری شده(همبرگر، سوسیس و کالباس)،غذاهای آماده ، لبنیات پرچرب و غلات تصفیه شده مثل نان و آرد سفید است.
تعداد مرگ و میر زنانی که به میزان زیاد از غذاهای سالم برنامه “Prudent” استفاده می کردند، حدود نیمی از زنانی بودند که خیلی کم از این غذاها می خوردند (حتی با در نظر گرفتن عوامل دیگری چون اندازه اولیه تومور سینه، نوع درمان و اعتیاد به سیگار)
اما بالعکس زنانی که بیشتر عادات غربی را در غذا خوردن شان پیش می گرفتند، احتمال مرگ و میرشان ۵۳ درصد بیشتر از زنانی بود که خیلی کم از این گونه غذاها استفاده می کردند.
“وان” می گوید: با این که در این تحقیق، هیچ یک از این دو برنامه غذایی ( “محافظت کننده” و “غربی” ) ارتباطی با احتمال عود مجدد سرطان سینه و خطر مرگ ناشی از این بیماری نداشتند، اما ارتباط بین رژیم غذایی و تعداد بیماران با عمر طولانی تر نشان می دهد که سالم غذا خوردن یک عامل خیلی مهم برای این افراد می باشد.
به این ترتیب مطالعه ی فوق نشان داد که خوردن غذاهای سالم تر برای داشتن عمر طولانی تر در همه افراد و حتی مبتلایان به سرطان سینه بسیار مفید است.