ماری کِی اش (Mary Kay Ash) صاحب لوازم آرایش معروف ماری کِی گفته است، “دو چیز هست که مردم بیشتر از پول و درامد بالا می خواهند…یکی شناخت و دیگری تحسین.” یکی از مهمترین عوامل انگیزه دهنده به کارمندان همیشه تحسین و تشویق بخاطر درستی انجام کار بوده است. این همیشه از پول مهمتر بوده است.
اما چرا مدیران، مالکان و کارفرمایان از آن زیاد استفاده نمی کنند؟ بعضی می گویند چون نمی دانند چطور باید از کار کارمندان خود قدردانی کنند. بعضی نمی دانند برای تشویق و قدردانی از کارمندان خود در محیط کار چه می توانند بدهند. و خیلی ها هم آنقدر مشغله دارند که اصلاً حواسشان به این نیست.
این یکی از بدترین گناهان مدیران است که آنقدر مشغله داشته باشند که قدردانی از کارمندانشان و تشویق و تحسین آنها بخاطر کارهای خوبشان را فراموش کنند.
در زیر به ۵ راز انگیزه دهنده برای قدردانی صمیمانه که تیم کاری شما را برای رسیدن به سطح موفقیت بالاتر تشویق می کند، اشاره می کنیم:
جزئی بیان کنید
برای اینکه رفتار و عملی را دوباره از کارمندتان ببینید، باید به او نشان دهید که دقیقاً قدردان کدام عمل او هستید. بعنوان مثال، قدردانی های معمول اینطور هستند:
مدیر: “علی، امروز کارت فوق العاده بود. همینطور ادامه بده.”
علی: “ممنون” (علی به این فکر می کند که مدیر از کدام کار او قدردانی می کند)
روش صحیح
مدیر: “علی، کار گزارش امروز صبحت عالی بود. فکر می کنم وقت زیادی برای آن گذاشته بودی چون همه جزئیات را خیلی خوب مطرح کرده بودی. واقعاً از تلاشت ممنونم.”
علی: “از اینکه متوجه شدید که چقدر برای آن گزارش وقت گذاشته بودم خوشحالم. خیلی ممنون.” (علی به این فکر می کند که مدیر واقعاً گزارش را مطالعه کرده و از تلاشش ممنون است و دوست دارد دوباره آن کار را تکرار کند.”
همینطور که می بینید، کارمند متوجه شده است که مدیرش از کدام کار او راضی و خوشنود است و انگیزه لازم برای تکرار آن را پیدا می کند.به موقع باشید
دقت کنید که قدردانی شما باید بلافاصله بعد از آن عمل باشد. هرچه فاصله زمانی بین قدردانی و عمل موردنظر بیشتر شود، تاثیر آن برای انگیزه دادن به کارمند کمتر خواهد شد.
مدیر: “علی، گزارشی که شش ماه پیش ارائه کردی عالی بود. به کارت ادامه بده. ممنون.”
علی: “ممنونم ولی منظورتان کدام گزارش است؟”
سعی کنید قدردانی که انجام می دهید به موقع باشد. حتی اگر مجبور شوید بخاطر آن کار دیگری را رها کنید اما باید برای کارهای خوب کارمندانتان وقت بگذارید.عادل باشید
یکی از مهمترین نگرانی های مدیران این است که وقتی قدردانی انجام می شود، عادلانه به نظر نرسد. خیلی وقت ها وقتی از کارمندی که کارمند نمونه ماه مشخص شده است می پرسیم که کدام کار او باعث این تشویق شده است می گوید که نمی داند.
باید بتوانید به طور مشخص و دقیق قوانین تشویق و قدردانی را مشخص کنید تا همه بفهمند چطور می توانند از آن برخوردار شوند.
در نشان دادن قدردانی خود ثابت قدم باشید. اگر بخاطر کار مطلوب کارمندی از او قدردانی کنید و وقتی کارمندی دیگر همان کار را انجام دهد و قدردانی نشان ندهید، بذر جانب گیری و استثناء قائل شدن را می پاشید.
همیشه به دنبال کارهای خوب کارمندانتان باشید. وقتی چنین رویکرد فکری داشته باشید، خوبی ها را خواهید دید و بازده کاری و خلاقیات در میان اعضای تیمتان تقویت خواهد شد.
قدردانی تان را خالصانه بیان کنید. وقتی می خواهید قدردانی انجام دهید آن را با بحث های دیگر ادغام نکنید. به عبارت دیگر، بعد از بیان قدردانی تان برای یک عمل، عمل اصلاحی ممکن برای کاری دیگر را به میان نیاورید. این باعث می شود کارمندتان با خود فکر کند، “اصلاً نمی خواهم از من قدردانی کند چون همیشه آن را به یک چیز بد می چسباند.” پس قدردانی تان را خالص نگه دارید.درصورت امکان در ملاءعام قدردانی کنید
قدردانی چیزی نیست که بخواهید پنهانش کنید. اینکار اگر در ملاءعام انجام شود تاثیر بیشتری خواهد داشت. قدردانی تان را در جلسات، درمقابل اعضای تیم و مخصوصاً مدیریت انجام دهید. نکته جالب این است که وقتی به این کار عادت کردید، خیلی از اعضای تیمتان فعالیت خود را بیشتر می کنند تا آنها هم از این قدردانی ها برخوردار شوند.منطقی باشید
معمولاً وقتی از همه سوال می کنیم که چرا هر روز سر کار می روند، اولین جوابی که می دهند این است که “چون حقوقی دریافت کنند و زندگیشان را بچرخانند.” بعد که بیشتر درمورد آن حرف بزنیم میگویند که فکر می کنند با کار کردن می توانند تفاوت ایجاد کنند. در اکثر موارد، دلیل اینکه همه کارمندان صبح زود از خواب بیدار می شوند و تصمیم می گیرند که سر کار بروند این است که احساس می کنند می توانند در محل کارشان تغییری ایجاد کنند.
اجازه بدهید به مثال قبل برگردیم تا فرایند قدردانی را کامل کنیم:
مدیر: “علی، گزارش امروزت درمورد سیستم کامپیوترها عالی بود. فکر می کنم وقت زیادی برای تحقیق درمورد آن گذاشته بودی تا ما همه اطلاعات لازم برای سفارش آن سیستم کامپیوتر را داشته باشیم. واقعاً از تلاشت ممنونم چون این سیستم کامپیوتری جدید بازده کار تیم ما را خیلی بالا می برد و باعث می شود به هدفمان برسیم و شرکت امسال سود بیشتری داشته باشد. من منتظر کارهای فوق العاده تر تو در آینده هستم. ممنونم.”
علی: “متشکرم. از اینکه می توانم تغییری ایجاد کنم خوشحالم. اگر باز کمکی از دستم برمی آمد خبرم کنید.”
با این روش علی متوجه می شود که چطور می تواند در محل کار خود تغییر ایجاد کند و مدیر هم با جمله آخر خود او را برای انجام دوباره آن کار تشویق می کند.
اینها پنج نکته درمورد نحوه ابراز قدردانی و انگیزه دادن به کارمندان برای بیشترین نتیجه با کمترین تلاش بود. از همین امروز شروع کرده و این تکنیک ها را در رفتار با کارمندان خود به کار برید تا ببینید چطور تیم کاری شما تغییر کرده و بهتر می شود. از کارمندانتان قدردانی کنید! به آنها انگیزه دهید! و موفق شوید!
۵ روش برای تحسین و تقدیر از کارمندان
- دی ۴, ۱۳۹۱
- ۰۰:۰۰
- No Comments
- تعداد بازدید 84 نفر
- برچسب ها : اخلاق, اخلاق اجتماعی, اشتغال و اقتصاد, تحسین, تشویق, تقدیر, دانستنی ها, قدردانی, کارمندان