عدم تأثیر نماز

عدم تأثير نماز

پرسش. چگونه است که برخی نمازها، نمازگزار را از فحشا و منکر دور نمی‏کند؛ درحالی‏که قرآن به این امر وعده داده است؟

پاسخ: برای پاسخ‏گویی به این پرسش باید دقت کرد که اگر اینگونه افراد، نماز نمی‏ خواندند، چه وضعیّت بغرنج‏ تری داشتند. براین اساس نماز آنها را از منکر بازداشته است. منتها جلوی برخی از منکرات گرفته شده ولی همه را ریشه‏ کن نکرده است. با این همه آمارها نشان می‏دهد که اهل مسجد و نماز و تقوا دچار منکر کمتری می‏شوند.
نکته اصلی بحث آن است که نمازی انسان را از هر نوع فحشا و منکر دور می‏کند که با آرامش و به درستی انجام پذیرد. پیامبر اکرم صلی‏ الله ‏علیه ‏و ‏آله در این مورد فرمود:مَن لَمْ تَنْهَهُ صَلاتُهُ عَنِ الفحشاءِ وَالمُنْکَرِ لَمْ یَزْدَدْ مِنَ اللّه‏ِ إلاّ بُعْدا.    (بحارالانوار، ج ۷۹،  ۱۹۹.ص)        
کسی که نمازش او را از فحشا و منکر باز ندارد، جز دور شدن از خداوند حاصلی ندارد.
کسی که نماز می‏خواند باید از امور غصبی دور شود و حق مردم را به آنها بازگرداند. چنین شخصی مطیع نماز است. همچنین کسی که طهارت ظاهری و باطنی را برای نماز را رعایت می‏کند، مطیع نماز است. اگر کسی مطیع نماز نباشد نباید منتظر این آثار برای نمازش باشد؛ چنان‏که رسول خدا صلی‏ الله ‏علیه ‏و ‏آله فرمود:لا صلاهَ لِمَنْ لَمْ یُطِعِ الصلاهَ وطاعهُ الصَّلاهِ أَنْ تَنْهی عن الفحشاءِ و المنکر.    (بحارالانوار، ج ۷۹، ص ۱۹۸. )      
نمازی نیست برای کسی که از نماز اطاعت نکند و اطاعت از نماز است که او را از فحشا و منکر دور می‏کند.
پس باید توجه داشت که گاهی مشکل از نماز ماست که به درستی و به نحو کامل ادا نشده، آداب و شرایطی رعایت نمی‏گردد. نماز به هر اندازه‏ای که از کمال برخوردار باشد، به همان اندازه نمازگزار را از فحشا و منکر دور می‏کند. این وعده صادق خداوند در قرآن کریم است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا